اگر به قاره آفریقا در نقشه نگاه کنید، چهار کشور بوتسوانا، زیمبابوه، زامبیا و نامیبیا انگار در یک نقطه کوچک به هم وصل شدهاند. اما وقتی به نقشه بزرگتری از این نقطه اتصال نگاه کنید یا صفحه گوگل مپ را بزرگتر کنید، خواهید دید که تنها دو کشور زامبیا و بوتسوانا با یکدیگر مرز کامل دارند و زیمبابوه و نامبیا از هم جدا هستند.
البته این مرز که درون رودخانه قرار دارد، در گذشته و در زمانی که این منطقه زیر حاکمیت آفریقای جنوبی بود، چهار کشور را به هم تصل میکرد. اما بعد از توافقی بینالمللی در دوران پسااستعمار، بنا شد این سرحد فقط میان دو کشور بوتسوانا در شمال و زامبیا در جنوب باقی بماند و دو کشور دیگر کمی عقبنشینی کنند.
طول این مرز تنها ۱۵۶ متر است و دو کشور در این مرز با پلی که در سال ۲۰۲۱ افتتاح شد، به یکدیگر وصل شدهاند.
آیا مرز از این کوتاهتر هم هست؟
بله.
اگر بخواهیم مرز کشورها در خارج از قلمرو اصلی آنها را هم در نظر بگیریم، باید بگوییم که کوتاهترین مرز جهان میان اسپانیا و مراکش واقع شده است.
قمیره (یا بادیس) نام منطقه صخرهای کوچک است که در شمال آفریقا و چسبیده به مراکش واقع شده اما به مانند چند منطقه مشابه دیگر از جمله سیوتا و ملیا متعلق به اسپانیاست.
این منطقه که تا دهه ۳۰ میلادی هنوز جزیره بود، امروزه از یک مسیر کوچک ماسهای به قاره آفریقا وصل شده است. این مرز میان اسپانیا و مراکش به طول ۸۳ متر کوتاهترین مرز در جهان است.
قمیره سکنهای ندارد و تنها عدهای از نظامیان اسپانیایی در آن حضور دارند. سربازان اسپانیایی اجازه گذر از مرز را ندارند و تنها با بالگرد به این شبه جزیره رفت و آمد میکنند. منبع: ايتنا
کوتاهترین مرز جهان میان کدام کشورهاست؟
- اطری باز هم مدال نگرفت
- انتخاب دومین سرداور بینالمللی تنیس روی میز ایران
- روسیه: اوکراین هم میتواند در بازیهای دوستی شرکت کند
- درگیری لفظی ستاره میلان با خبرنگاری در میکسدزون سنسیرو
- انتقاد تند ملیپوش سابق فرانسه از بازی امباپه برابر بارسلونا
- نسخه بعدی چتبات هوش مصنوعی «گراک» تحت آموزش قرار میگیرد
- اعلام مهترین برنامه دبیرخانه شورای اجرایی فناوری اطلاعات در سال ۱۴۰۳
- معرفی برترینهای مسابقات بینالمللی کوراش جام پوریای ولی
- رونمایی از نام خریداران پرسپولیس/ استقلال زیرنظر وزارت ورزش
- سرقت 300 هزار یورویی از تنیسور آمریکایی مسترز موناکو
با عنایت به اینکه سایت «یلواستون» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع مطلب و کاربران است. (قانون تجارت الکترونیک)
یلواستون نقشی در تولید محتوای خبری ندارد و مطالب این سایت، بازنشر اخبار پایگاههای معتبر خبری است.