پژوهش کمیسیون لنست (Lancet Commission) حاکی از آن است که موارد ابتلا به این نوع سرطان از ۱.۴ میلیون نفر در سال ۲۰۲۰ به ۲.۹ میلیون نفر در سال ۲۰۴۰ افزایش پیدا خواهد کرد.
همچنین برآورد میشود آمار مرگومیر سالانه در اثر ابتلا به این بیماری ۸۵درصد افزایش پیدا کند و در همین بازه زمانی، به حدود ۷۰۰ هزار نفر برسد.
به گفته پژوهشگران، افزایش موارد مرگ و تشخیص بیماری «اجتنابناپذیر» است و در نتیجه، بیشتر موارد ابتلا در کشورهای کمدرآمدتر و با درآمد متوسط است.
جمعیت رو به پیری و افزایش میانگین عمر نیز در بالاتر رفتن شمار مردان مسنتر مبتلا به این بیماری دخیل است.
عوامل خطرزای اصلی در سرطان پروستات سن بالای ۵۰ سال و سابقه خانوادگی ابتلا به این بیماری است. در نتیجه، پژوهشگران میگویند پیشگیری از موج افزایش ابتلا از طریق مداخله در بخش سلامت عمومی ممکن نخواهد بود.
اما نویسندگان پژوهش خواستار دسترسی به برنامههای غربالگری تشخیص زودهنگام سرطان در کشورهای کمدرآمد و با درآمد متوسط شدند، که پیشبینی میشود موارد ابتلا در آنها بیش از همه افزایش پیدا کند.
همچنین گفته شده است برنامههای غربالگری فعلی در کشورهای پردرآمدتر، مانند بریتانیا، که این امکان را برای مردان مسنتر فراهم میکند تا آزمایش شوند، احتمال دارد متوجه موارد ابتلا به سرطان در مردان جوانتر در گروه پرخطر نشوند.
سرطان پروستات ۱۵ درصد موارد ابتلا به سرطان در مردان را تشکیل میدهد و دومین علت شایع مرگومیر مردان در اثر ابتلا به سرطان در بریتانیا محسوب میشود. مردانی که سرطان پروستات در آنها به مرحله پایانی رسیده در مقایسه با کسانی که بیماری در آنها زود تشخیص داده شده است کمتر احتمال دارد که مدتی طولانی زنده بمانند.
پروفسور نیک جیمز، نویسنده اصلی پژوهش و متخصص سرطانشناسی بالینی در بیمارستان رویال مردسن اناچاس فاندیشن تراست (Royal Mardsen NHS Foundation Trust)، گفت: «در حالی که مردان بیشتر و بیشتری در سراسر جهان به سن میانسالی و سالمندی میرسند، با افزایش اجتنابناپذیر موارد ابتلا به سرطان پروستات مواجه خواهیم بود.
«میدانیم که این موج افزایش موارد ابتلا در راه است، بنابراین از الان باید برنامهریزی را آغاز کنیم و وارد عمل شویم. مداخلات شواهدمحور، مانند بهبود برنامههای تشخیصی و آموزشی، به نجات جان افراد و پیشگیری از ناخوشاحوالی ناشی از ابتلا به سرطان پروستات در سالهای آینده کمک میکند. این موضوع بهویژه برای کشورهای کمدرآمد و با درآمد متوسط صدق میکند که فشار سنگین موارد آتی ابتلا را متحمل خواهند شد.»
برنامه فعلی ازمایش سرطان پروستات در بریتانیا به مردان ۵۰ سالهای که هیچ علائمی ندارند این امکان را میدهد که برای تشخیص پروتئینی خاص در خونشان، درخواست آزمایش خون بدهند.
با وجود این، به گفته پژوهشگران، این آزمایشهای پادگن ویژه پروستات (PSA) اغلب نوعی از سرطان پروستات را آزمایش میکنند که شاید هرگز علامتدار نشود و به درمان نیاز نداشته باشد.
بر اساس این پژوهش، این رویکرد ممکن است به آزمایش بیش از اندازه مردان مسنتری که در واقع در گروه کمخطر قرار دارند و آزمایش ناکافی مردان جوانتری که در گروه پرخطر قرار دارند منجر شود.
نویسندگان پژوهش در عوض خواستار استفاده از اسکن امآرای و آزمایش پیاسای برای غربالگری مردان گروه پرخطر شدهاند، مانند کسانی که سابقه خانوادگی ابتلا به این بیماری را دارند، کسانی که نژاد آفریقایی دارند و کسانی که ناقل جهش ژن برکا۲ (BRACA2) هستند.
در این پژوهش آمده است کشورهای کمدرآمد و با درآمد متوسط نیازی «مبرم» به آزمایش سرطان پروستات دارند، زیرا بیشتر مردان تا وقتی دچار متاستاز سرطان نشدهاندــ شکل پیشرفته سرطان است که به سایر قسمتهای بدن گسترش پیدا میکندــ مراجعه نمیکنند.
پروفسور جیمز اندو، رئیس بخش جراحی در دانشگاه ابردین (University of Aberdeen)، گفت: «مسئله در کشورهای کمدرآمد و با درآمد متوسط این است که تشخیص دیرهنگام سرطان پروستات امری عادی است. برای افزایش اطلاعرسانی به مردم در مورد نشانههای کلیدی که باید مراقب آنها بود و اقدام بعدی، بهبود برنامههای کمکرسانی ضروری است.
«در حالی که با جمعیت رو به پیری جهان افزایش موارد ابتلا اجتنابناپذیر است، اجرای این موارد همزمان با سرمایهگذاری روی سامانههای تشخیص زودهنگام مقرونبهصرفه کلید پیشگیری از مرگومیر در اثر ابتلا به سرطان پروستات خواهد بود.» منبع: ايتنا
موارد ابتلا به سرطان پروستات تا سال ۲۰۴۰ دو برابر میشود
- پیروزی رئال مادرید برابر آلاوس در یک بازی تشریفاتی دیگر
- بذری: شانس 4 مدال المپیک داریم/ یزدانی تیم را بالا میکشد
- منچسترسیتی با شکست تاتنهام آماده برگزاری جشن قهرمانی شد
- فریبا: 3 بازی آینده استقلال سختتر از تمام دیدارهای قبلی است
- حرف و حدیثها درباره استوری همایون شجریان
- جنجال در عربستان؛ احضار رونالدو به کمیته ضد دوپینگ!
- نتیجه پایش عملکرد اپراتورهای همراه در افزایش سرعت اینترنت
- بنویسیم یا تایپ کنیم؛ کدامیک برای تفکر، خلاقیت و آموزش مفیدتر است؟
- دلخوری پوستکوعلو از هواداران تاتنهام: من برای بردن اینجا هستم
- وال استریت ژورنال: ممنوعیت «تیک تاک» تاثیر منفی بر کمپین بایدن میگذارد
با عنایت به اینکه سایت «یلواستون» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع مطلب و کاربران است. (قانون تجارت الکترونیک)
یلواستون نقشی در تولید محتوای خبری ندارد و مطالب این سایت، بازنشر اخبار پایگاههای معتبر خبری است.