آیا فضانوردان هم خورشیدگرفتگی امروز را می‌بینند؟

آیا فضانوردان هم خورشیدگرفتگی امروز را می‌بینند؟
واقعیت این است که خورشیدگرفتگی کامل هشتم آوریل برابر با ۲۰ فروردین، برای فضانوردان مستقر در ایستگاه فضایی بین‌المللی نیز قابل‌مشاهده خواهد بود‌ــ و آن‌ها نیز باید هنگام تماشا عینک‌های محافظ و مخصوص به چشم بزنند.
نیویورک‌پست با انتشار گزارشی در این زمینه به نقل از پست اینستاگرامی مشترک ناسا و ایستگاه فضایی بین‌المللی در هفته گذشته نوشت که فضانوردان ایستگاه فضایی بین‌المللی می‌توانند خورشیدگرفتگی را تماشا کنند و از عینک مخصوص آن نیز استفاده خواهند کرد.
به گفته ناسا، فضانوردان برای مشاهده سایه‌ ماه روی زمین حین خورشیدگرفتگی توجهشان را به زمین معطوف خواهند کرد. در واقع فضانوردان ایستگاه فضایی بین‌المللی در ارتفاع حدود ۴۰۰ کیلومتری از زمین می‌توانند سایه [ماه] را ببینند اما خود کسوف را نه، چرا که پنجره‌های آن‌ها به سمت خورشید نیست.
بر اساس اعلام این سازمان، هفت سرنشین ایستگاه فضایی بین‌المللی می‌توانند سایه خورشیدگرفتگی را بر فراز اقیانوس آرام هنگام عبور از نیوزیلند و کالیفرنیا و آیداهو مشاهده کنند.
به گفته دانشمندان، این فضانوردان که با سرعت ۲۸ هزار کیلومتر به دور زمین می‌چرخند، سه بار فرصت خواهند داشت تا مناطقی را که نور خورشید در آن‌ها به طور کلی یا جزئی مسدود شده است، ببینند.
خورشیدگرفتگی کامل پیش رو که در مناطقی از مکزیک، کانادا و ایالات متحده آمریکا روز دوشنبه ۸ آوریل برابر با ۲۰ فروردین ۱۴۰۳ رخ خواهد داد، نهایتا چهار دقیقه و ۲۸ ثانیه تاریکی کامل ایجاد خواهد کرد. در مسیر این کسوف کامل که سایه آن حدود ۱۸۵ کیلومتر را می‌پوشاند، میلیون‌ها نفر روی زمین این پدیده را مشاهده می‌کنند.
فضانوردان پیش از این و به‌خصوص در دهه‌‌های ۱۹۶۰ و ۱۹۷۰ هم از فضا شاهد خورشیدگرفتگی بوده‌اند.
دانشمندان می‌گویند وقتی از زمین به خورشید نگاه می‌کنیم، آسمان آبی را پیرامون آن می‌بینیم اما در فضا خورشید مانند ستاره‌ای در یک آسمان سیاه دیده می‌شود، از این رو باید بسیار مراقب بود و از نگاه کردن مستقیم به خورشید پرهیز کرد.
به گفته دانشمندان در زمین نیز، به جز چند لحظه خورشیدگرفتگی کامل، حتما باید از عینک‌های محافظ ویژه استفاده کرد، در غیر این صورت ممکن است آسیب‌‌های جدی و جبران‌ناپذیری به چشم وارد شود.
فضانوردان در ایستگاه فضایی بین‌المللی هر شبانه‌روز ۱۶ مرتبه دور زمین می‌چرخند و ۱۶ بار طلوع و غروب خورشید را می‌بینند. فرصت تماشای سایه‌های ناشی از خورشیدگرفتگی روی زمین، برای ساکنان ایستگاه فضایی تجربه‌ای متفاوت و بی‌نهایت شگفت‌انگیز خواهد بود. با این حال، حتی در فضا هم باید ملاحظات ایمنی و محافظتی را به کار بست. اگرچه در فضا شرایط متفاوت است، خطراتی همچون تابش‌های زیان‌بار خورشیدی هنوز وجود دارد. در نتیجه فضانوردان باید همواره از وسایل محافظ مانند عینک‌های خورشیدی استفاده کنند تا از خود در برابر این خطرات حفاظت کنند. منبع: ايتنا

منتشر شده

در دسته بندی

,

با عنایت به اینکه سایت «یلواستون» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع مطلب و کاربران است. (قانون تجارت الکترونیک)

یلواستون نقشی در تولید محتوای خبری ندارد و مطالب این سایت، بازنشر اخبار پایگاه‌های معتبر خبری است.