غول رسانههای اجتماعی متا حداقل شرط سنی برای استفاده از واتساپ در اروپا را از 16 سال به 13 سال کاهش داده است. این اقدام متا انتقاد طرفداران حقوق کودکان را برانگیخته است.
به گزارش ایتنا، متا اعلام کرد که این تغییرات حداقل سن ثابت را برای واتساپ در سطح جهانی تضمین می کند.
مدافعان حقوق کودکان
حامیان حقوق کودکان بر این باورند که این تصمیم جدید واتساپ، احتمال قرار گرفتن بیشتر نوجوانان و جوانان در معرض طیف گستردهای از آسیبهای آنلاین را افزایش میدهد.
گروه کمپین کودکی رایگان تلفنهای هوشمند مستقر در بریتانیا نیز از واتساپ خواست تا این تصمیم را لغو کند. توجیه این گروه برای لغو این تصمیم این است که این امر سود واتساپ و سهامداران را در درجه اول و ایمنی کودکان را در درجه دوم قرار میدهد.
این گروه تصمیم برای کاهش حداقل سن بدون تایید والدین را غیرمسئولانه توصیف کرد و هشدار داد که متا، سن، زنگ خطر فزایندهای را که دانشمندان، پزشکان، معلمها، کارشناسان ایمنی کودکان، والدین و کارشناسان بهداشت روان درباره مضرات استفاده از رسانههای اجتماعی برای کودکان به صدا در میآورند نادیده میگیرد.
از سوی دیگر، یکی از سخنگویان واتساپ گفت که این اپلیکیشن به همه کاربران گزینههایی را میدهد تا کنترل کنند چه کسانی میتوانند آنها را به گروهها اضافه کنند و اولین باری که پیامی از یک شماره ناشناس دریافت میکنید، واتساپ به شما این امکان را میدهد که حساب را مسدود کرده و آن را گزارش کنید.
زاکربرگ علیه زاکربرگ
متا در گذشته نیز به دلیل تلاش برای کاهش محدودیتهای سنی به شدت مورد انتقاد قرار گرفته است. سال گذشته، این شرکت اعلام کرد که قصد دارد حداقل سن اپلیکیشن واقعیت مجازی خود را (علیرغم فشار قانونگذاران برای عدم عرضه چنین خدماتی به کاربران جوان) از 13 به 10 سال کاهش دهد. برخی گزارشها حتی میگویند که مارک زاکربرگ، مدیر عامل متا، مکرراً ایدهها و برنامهها را با هدف بهبود رفاه نوجوانان در فیسبوک، اینستاگرام و واتساپ رد کرده است.
برخی شایعات نیز میگویند که در مواردی، زاکربرگ مستقیماً تلاشهای برخی از مدیران ارشد خود را که برای حمایت بیشتر از نوجوانان تلاش میکردند، نادیده گرفت.
اقدامات سختگیرانه در برابر اخاذی
در یک بیانیه مطبوعاتی غیرمرتبط با تغییر در سیاست سنی واتساپ در اروپا، متا اعلام کرد که در حال آزمایش ویژگیهایی برای محافظت از جوانان در برابر خطرات "باجگیری" و "سوء استفاده از تصاویر محرمانه" در پلتفرم اینستاگرام است.
این غول فناوری تاکید کرد که امیدوار است این ویژگیهای جدید، پیدا کردن و تعامل با نوجوانان را برای کلاهبرداران و مجرمان احتمالی دشوارتر کند. باجگیرها اغلب قربانیان نوجوان را فریب میدهند تا فکر کنند با افراد هم سن و سال خود صحبت میکنند، آنها را متقاعد میکنند که عکسها و فیلمهای شخصی خود را ارسال کنند و کمی بعد، تهدید میکنند در ازای دریافت پول، عکس و فیلمها را برای آنها ارسال میکنند. منبع: ايتنا