به گزارش سیتنا، آنها این کار را با اجرای شیوههایی مانند انرژیهای تجدیدپذیر، حملونقل عمومی، مدیریت زباله و فضای سبز انجام میدهند. با بحث در مورد شهرهای پایدار، میتوانیم از نمونههای موفق درس بگیریم و برای ایجاد آیندهای بهتر تلاش کنیم. شهرهای پایدار شهرهایی هستند که نیازهای زمان حال را بدون به خطر انداختن توانایی نسلهای آینده برای برآوردن نیازهای خود برآورده میکنند.
بر اساس گزارشی در سال ۲۰۲۳، سبزترین شهرهای دنیا به ترتیب عبارتند از: اسلو، رِیکیاویک، سانفرانسیسکو، استکهلم، کپنهاگ، هلسینکی، سیدنی، ونکوور و ادینبورگ.
در زیر، به سه مورد از پایدارترین شهرهای جهان اشاره خواهیم کرد:
اسلو، نروژ: اسلو با اختلاف سبزترین شهر روی زمین است. ۷۲.۵درصد از پایتخت نروژ با فضای سبز یا ساختمانهای دوستدار محیطزیست پوشیده شده و متعهد شده است تا سال ۲۰۳۰ انتشار کربن خود را تا ۹۵درصد کاهش دهد. حملونقل عمومی اسلو عالی است، هوای آن از تمیزترین هواهای جهان است و ۸۱.۸درصد از انرژیهای تجدیدپذیر بهره میبرد. این به آن معناست که شهری که بیشترین تراکم خودروهای الکتریکی را دارد، میتواند آنها را تا حد زیادی با نیروی سبز حرکت دهد. اسلو همچنین از یک برنامه ملی برای کاهش آلودگی پلاستیکی سود میبرد، به این معنی که نروژ اکنون سالانه ۹۷درصد از بطریهای پلاستیکی خود را بازیافت میکند.
استکهلم، سوئد: استکهلم، یک نمونه درخشان از آنچه یک شهر پایدار میتواند به دست آورد، است. این شهر با هدف اینکه تا سال ۲۰۴۰ بدون سوخت فسیلی شود، گامهای بزرگی در زمینه کاهش ردپای کربن خود برداشته است. یکی از راههایی که به این هدف دست یافته، سرمایهگذاری در منابع انرژی تجدیدپذیر مانند انرژی باد و خورشید است. استکهلم همچنین دارای یک سیستم حملونقل عمومی چشمگیر است که مردم را تشویق میکند ماشینهای خود را در خانه بگذارند. این شهر، شبکه گستردهای از اتوبوسها، قطارها و ترامواها و حتی ناوگان اتوبوسهای برقی دارد. علاوه بر این، استکهلم دوچرخهسواری در شهر را با بیش از ۷۶۰ کیلومتر مسیر دوچرخه برای ساکنان و بازدیدکنندگان آسان کرده است.
کپنهاگ، دانمارک: کپنهاگ نیز نمونهای درخشان از یک شهر پایدار است. این شهر گامهای مهمی در جهت ترویج دوچرخهسواری به عنوان وسیله حملونقل برداشته است. در واقع، بیش از ۶۲درصد از ساکنان کپنهاگ به لطف شبکه گسترده مسیرهای دوچرخهسواری و سیاستهای دوستدار دوچرخه، هر روز دوچرخهسواری به محل کار یا مدرسه را انتخاب میکنند. این امر نه تنها انتشار کربن را کاهش داده، بلکه سلامت عمومی را با تشویق به فعالیت بدنی بهبود بخشیده است.
شهرداران این شهر علاوه بر ترویج دوچرخهسواری، استراتژیهای نوآورانه مدیریت زباله را نیز اجرا کردهاند. این شهر هدف خود را اینطور تعیین کرده که تا سال ۲۰۲۵ کاملا کربن خنثی شود و در حال حاضر پیشرفت چشمگیری در راستای این هدف داشته است. به عنوان مثال، سیستم گرمایش منطقهای را اجرا کرده که از گرمای اتلاف نیروگاهها برای گرم کردن خانهها و ساختمانها استفاده میکند و نیاز به سوختهای فسیلی را کاهش میدهد. کپنهاگ همچنین یک برنامه بازیافت موفق را اجرا کرده است که طی آن، بیش از ۵۰درصد از کل زبالهها بازیافت میشود.
انتهای پیام
منبع: سیتنا