سازمان ملل متحد سال ۲۰۲۴ را به عنوان سال جهانی شتر نامگذاری کرده و مقصود از این نامگذاری نشان دادن این واقعیت است که چرا این موجودات میتوانند بخش مهمی از زنجیره غذایی آینده ما باشند.
عشایر و قبایل بیابان گرد از شیر شتر استفاده میکنند. آنها از این شیر برای تهیه ماست به عنوان غذای اصلی استفاده میکردند. علاوه بر این، آنها میتوانند تا یک ماه فقط با شیر شتر زنده بمانند.
شیر شتر یک شیر غیر گاوی فوقالعاده مقوی است که منبع غنی از پتاسیم، کلسیم، روی، پروتئین، ویتامین C، A و E محسوب میشود و بیشتر در مناطق بیابانی مورد استفاده قرار میگیرد.
علاقهمندان میتوانند پس از مشورت با متخصصان تغذیه این شیر را نوش جان کنند و لاغر شوند، بیماری دیابت و فشار خون خود را کنترل کرده و از دیگر مزایای مصرف این شیر برخوردار گردند.
شیر شتر یک شیر مقوی و سرشار از پروتیئنها، آمینو اسیدها، مواد مغذی و معدنی است. این شیر فوقالعاده میتواند نقش بسیاری در تامین ویتامینهای ضروری بدن مانند ویتامینهای گروه B، C، A و E داشته باشد. در این ماده غذایی مقدار کمی اسید چرب با زنجیره کوتاه وجود دارد.
به عبارت دیگر بیشتر اسیدهای چرب موجود دارای زنجیره بلند هستند به همین دلیل نیز ارزش غذایی این شیر بسیار بالا است. پروتئینهای شیر شتر را به طور کلی میتوان به دو دسته پروتئینهای وی یا آب پنیر و همچنین کازئینها تقسیمبندی کرد.
طبق گزارش سازمان ملل، شتر در حال حاضر حدود ۸ درصد از کل تولید شیر در جنوب صحرای آفریقا را تشکیل میدهد. در همین حال، تحقیقات بازار تخمین میزند که تجارت جهانی شیر شتر تا پایان دهه جاری میلادی میتواند از ۱.۳ میلیارد دلار در سال به بیش از ۱۳ میلیارد دلار برسد.
در کشورهایی مانند عربستان سعودی، امارات متحده عربی، قزاقستان، مغولستان و کشورهای آفریقا، شیر شتر در حال حاضر در یخچالهای فروشگاه های مواد غذایی رایج است.
دکتر آریل آهرن، مدرس دپارتمان جغرافیای انسانی در دانشگاه آکسفورد میگوید: «تا سال ۲۰۵۰، این امکان وجود دارد که انتخاب بین شیر گاو و شیر شتر در بریتانیا به یک انتخاب عادی و روزمره تبدیل شود».
در واقع، مزارع شتر در کشورهای غربی نیز شروع به رشد کردهاند. بزرگترین مزرعه در ایالات متحده اکنون با بیش از یک هزار هکتار وسعت در منطقه میسوری قرار دارد و میزبان بیش از ۲۰۰ شتر است.
صنعت پرورش لبنیات شتر در ایالات متحده و استرالیا با استفاده از گونههایی که به خوبی با مناطق خشک سازگار شدهاند، به عنوان جایگزینی سازگار با محیط زیست برای پرورش گاو، رشد کرده است.
تغییرات اقلیمی باعث افزایش دمای کره زمین شده و زیستگاهها در سرتاسر سیاره به طور فزایندهای برای زندگی نامناسب میشوند. بنابراین گاوها ممکن است نتوانند در برخی از نقاط جهان که انتظار میرود درجه حرارت افزایش بیشتری پیدا کند دوام بیاورند؛ این امر فشار بر امنیت را افزایش خواهد داد. اما شترها حیواناتی هستند که میتوانند این افزایش دمای جهانی را تاب بیاورند و همچنان پرمحصول باقی بمانند.
در زیر برخی از مزایای این شیر آورده شدهاند:
۱- سلامت قلب را افزایش میدهد
۲- ایمنی بدن را تقویت میکند
۳- استحکام استخوان را افزایش میدهد
۴- باعث رشد کودکان میشود
۵- گردش خون را بهبود میبخشد
۶- به بهبود دیابت کمک میکند
۷- به بهبود مشکلات پوستی کمک میکند
۸- جایگزین کم کالری برای شیر است
۹- برای بیماریهای عصبی منفعت فراوانی دارد
۱۰- قند خون را کاهش میدهد
منبع: ايتنا
درباره شیر شتر، نوشیدنی محبوب اینروزها
- واکنش نکونام به برکناری خطیر: همه از این اتفاق بزرگ خوشحالیم
- پایان کار ماتادور با اشک های مادر و همسر(+عکس)
- راهنمای تصویری پرداخت خلافی موتورسیکلت و روشهای استعلام آن
- فران: امیدوارم در بازی سوم، کار را تمام کنیم
- عکس| سریعترین بازیکنان لیگ قهرمانان اروپا در فصل 24-2023
- غیبت ترسوها در تیم منتخب هفته بیستوپنجم لیگ برتر
- عکس| سریعترین بازیکنان لیگ قهرمانان اروپا در فصل 24-2023
- ویسی به کمیته انضباطی فراخوانده شد
- پیروزی نفسگیر دورتموند برابر PSG در شب فرصتهای سوخته
- شکایت؛ پاسخ سپاهان به شکایت پرسپولیس
با عنایت به اینکه سایت «یلواستون» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع مطلب و کاربران است. (قانون تجارت الکترونیک)
یلواستون نقشی در تولید محتوای خبری ندارد و مطالب این سایت، بازنشر اخبار پایگاههای معتبر خبری است.