برنامه‌ریزی آمریکا برای محدودیت دسترسی ایران، روسیه و چین به مدل‌های نوین هوش مصنوعی

به گزارش سیتنا، خبرگزاری رویترز در گزارشی اختصاصی به نقل از منابع خود از برنامه‌ریزی وزارت بازرگانی ایالات متحده آمریکا برای تدوین قوانین تازه‌ای خبر داده است که صادرات مدل‌های هوش مصنوعی اختصاصی یا با کد منبع بسته را محدود می‌کند.

در حال حاضر، شرکت‌های بزرگ فناوری آمریکا مانند مایکروسافت، اوپن ای‌آی، گوگل و آنتروپیک که قدرتمندترین مدل‌های اختصاصی هوش مصنوعی جهان را بدون انتشار عمومی کد منبع آن‌ها توسعه داده‌اند می‌توانند به شکلی آزادانه محصولات خود را به کشورهای مختلفی به فروش برسانند.

سفارت چین در واشنگتن در واکنش به این خبر ضمن اعلام مخالفت قاطعانه با این موضوع، این اقدام دولت بایدن را «فشار اقتصادی» و «قلدری یک‌جانبه» آمریکا توصیف کرد و گفت اقدامات لازم را برای حفاظت از منافع خود انجام خواهد داد.

تصمیم احتمالی آمریکا برای ممنوعیت صادرات نرم‌افزارهای هوش مصنوعی به چهار کشور یاد شده تکمیل‌کننده اقدامات پیشین دولت جو بایدن در این رابطه به حساب می‌آید.

ایالات متحده پیش از این در آبان ۱۴۰۲ قانون منع صادرات تجهیزات و پردازنده‌های هوش مصنوعی به ایران، روسیه و چین را اجرایی کرده بود.

این قانون که حتی زودتر از موعد مقرر اجرایی شد سازندگان تراشه‌های ویژه حوزه هوش مصنوعی مانند شرکت انویدیا و اینتل را از صادرات این تجهیزات به کشورهای یاد شده منع می‌کند. با وجود آن که در متن قانون منتشر شده به‌طور خاص به نام سه کشور ایران، چین و روسیه اشاره شده اما برخی کارشناسان هدف از طراحی این قانون را نبرد فن‌آورانه چین و آمریکا در حوزه پردازنده‌های پیشرفته می‌دانند.

انتهای پیام

منبع: سیتنا

منتشر شده

در دسته بندی


با عنایت به اینکه سایت «یلواستون» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع مطلب و کاربران است. (قانون تجارت الکترونیک)

یلواستون نقشی در تولید محتوای خبری ندارد و مطالب این سایت، بازنشر اخبار پایگاه‌های معتبر خبری است.