به گزارش سیتنا، ماینر به دستگاههایی گفته میشود که برای استخراج ارزهای دیجیتال مورد استفاده قرار میگیرند. هزینه برق و سایر هزینههای عملیاتی بر درآمد استخراج کننده رمزارز تأثیر میگذارد.
فرایند استخراج رمزارز نیز به برق زیادی نیاز دارد. علاوه بر این، ماینرها باید سایر هزینههای عملیاتی مانند هزینههای تعمیر و نگهداری، سیستمهای خنک کننده و اتصال به اینترنت را در نظر بگیرند.
از آنجایی که مصرف برق دستگاههای ماینر بسیاربالا است، تعرفههای مصرف برق در کسب و کار ماینینگ نسبتا بالاتر خواهد رفت. پس افراد به سراغ دستگاههایی میروند که مصرف برق پایینتری داشته باشند و بعضا مشاهده میشود که به دنبال استفاده از ماینرهای غیرمجاز هستند.
از طرفی بنا به گزارشهای به دست آمده، مصرف برق رایج دستگاههای ماینر در ایران در محدوده ۱,۵۰۰ تا ۲,۵۰۰ وات قرار دارد و بر همین اساس استخراج ارز دیجیتال به ویژه بیتکوین نیاز به مصرف بالای برق دارد به طوری که برای استخراج هر واحد بیتکوین نیاز به ۷۲ مگاوات ساعت برق است.
با توجه به قیمت نازل برق در ایران بسیاری از استخراج کنندگان اقدام به استخراج ارز دیجیتال با برق ارزان میکنند و این در حالی است که ارز دیجیتال تولید شده با این برق رایگان به بالاترین نرخ در جهان خرید و فروش میشود.
باید گفت استخراج بیت کوین یا هر ارز دیجیتال دیگری در ایران قانونی است، اما باید برای انجام آن از وزارت صنعت، معدن و تجارت مجوز دریافت شود، همچنین باید استخراج کنندگان ارز دیجیتال از وزارت نیرو برق مخصوص ماینینگ با تعرفه صادراتی دریافت کنند. برهمین اساس استخراج ارزهای دیجیتال بدون دریافت مجوز از وزارت صمت، غیرمجاز اعلام شده است.
با توجه به اینکه تعرفه برق مصرفی در این بخش نسبت به تعرفه سایر حوزهها از قیمت بالاتری برخوردار است، لذا بر اساس نرخ تسعیر محاسبه میشود.
در نتیجه برخی از افراد به برقراری انشعاب غیرمجاز از شبکه سراسری و استفاده از شبکه برق با انشعاب قانونی و استفاده از تعرفه سایر حوزهها همچون خانگی، کشاورزی، صنعتی روی میآورند که موجب کاهش هزینه استخراج و بالتبع افزایش منفعت شخص مرتکب میشود. این موضوع علاوه بر مصرف زیاد برق منجر به قطعیهای برنامهریزی نشده و ورود خسارت به تاسیسات برق کشور خواهد شد.
بنابر آخرین اطلاعات به دست آمده از ابتدای سال تاکنون بیش از ۸۰۰۰ مرکز غیرمجاز شناسایی و از این مراکز بیش از ٣٠٠ هزار دستگاه ماینر گردآوری و تحویل مراکز قضایی شده است. آنطور که برآورد شده برای تامین برق این دستگاههای غیرمجاز باید نیروگاهی به بزرگی ١١٠٠ مگاوات احداث شود که به ۱.۵ میلیارد دلار سرمایه به منظور احداث و هر ساعت ۶۰ میلیارد تومان هزینه سوخت و نگهداری نیاز دارد.
در این بین دولت مشوقهایی را برای رمزارزهای مجاز درنظر گرفته، شرکت توانیر از سرمایه گذاریهای قانونی در این حوزه حمایت کرده و آمادگی دارد تا برق مورد نیاز مراکز استخراج رمز ارز مجاز را با تعرفههای مصوب تامین کند. همچنین بر اساس دستورالعملهای موجود، سرمایهگذاران میتوانند با سرمایهگذاری در انرژیهای تجدیدپذیر در حوزه تولید رمز ارز فعالیت کنند و این امر میتواند به سود رمزارزهای مجاز باشد. باید گفت دارندگان دستگاههای مجاز میتوانند از ساعت ١٢ شب تا ٧ صبح بدون محدودیت نسبت به استخراج اقدام کنند.
در نتیجه برای استخراج هر نوع رمزارزی باید ابتدا مراحل قانونی سپری و مجوزهای لازم دریافت شود. تا اینکه از هر نوع ضرر و زیان در آینده جلوگیری و بهترین نوع سرمایهگذاری با استفاده از مشوقهای دولتی و حمایت ارگانهای ذی صلاح انجام شود. استخراج رمزارز به صورت قانونی هم در جلوگیری از قطع شدن برق منازل تاثیر دارد هم به سود سرمایهگذار خواهد بود چراکه با کمترین میزان ریسک به سرمایهگذاری میپردازد.
انتهای پیام
منبع: سیتنا