به گزارش گروه علم و پیشرفت خبرگزاری فارس، «آلیسون هنسلی» متخصص اطفال در بیمارستان کودکان دانشگاه لوما لیندا آمریکا، خطرات مرتبط با قرار گرفتن بیش از حد در معرض نور خورشید را برجسته می کند و بینش های ارزشمندی را در مورد اقدامات پیشگیرانه ای که والدین می توانند برای محافظت از پوست کودکان خود انجام دهند، ارائه می دهد.
هنسلی گفت: «کودکانی که زمان زیادی را در خارج از منزل سپری می کنند، به ویژه در برابر اثرات مخرب اشعه های خورشید آسیب پذیر هستند.»
وی افزود در حالی که عواقب آنی ناشی از تابیدن آفتاب بیش از حد روی پوست شامل آفتاب سوختگی دردناک است، اثرات طولانی مدت می تواند بسیار شدیدتر باشد. سرطان پوست نگرانی اصلی قرار گرفتن بیش از حد در معرض نور خورشید است.
توصیه های متخصص اطفال در مورد محافظت از کودکان
این متخصص در مورد موارد حفاظتی برای کودکان به نکات زیر اشاره کرده است:
- به دنبال مناطق سایهدار باشید.
- برای محافظت از صورت، کلاههای لبه پهن بپوشید، و از عینک آفتابی برای محافظت از چشم استفاده کنید.
- لباسهای محافظ، از جمله لباسهای دارای فاکتور محافظت در برابر اشعه ماوراء بنفش (UPF)، پیراهنهای آستین بلند به کودکان بپوشانید. شلوارهای بلند، مخصوصاً در هنگام قرار گرفتن طولانی مدت در معرض نور خورشید ضروری است.
- از کرم ضد آفتاب استفاده کنید.
نکات انتخاب کرم ضد آفتاب برای کودکان
هنسلی هنگام انتخاب کرم ضد آفتاب برای کودکان، به والدین توصیه می کند که به دنبال محصولاتی با حداقل فاکتور محافظت در برابر آفتاب یعنی عدد 30 برای SPF باشند. بیشتر مطالعات نشان می دهد که عدد 15 کافی است، اما SPF بین 15 تا 50 معمولا برای کودکان در دسترس است. کرمهای ضد آفتاب با طیف وسیع که در برابر اشعههای UVA و UVB محافظت میکنند برای محافظت جامع ضروری هستند.
هنسلی در مورد ترکیبات ضدآفتاب، زینک اکسید یا دی اکسید تیتانیوم را به ویژه برای کودکان توصیه می کند، زیرا این مواد کمتر تحریک کننده هستند و برای پوست های نرم و حساس بی خطر هستند.
دفعات استفاده از ضد آفتاب عاملی حیاتی در حفظ محافظت است. هنسلی به والدین توصیه می کند که حداقل 15 تا 30 دقیقه قبل از قرار گرفتن در معرض آفتاب از ضد آفتاب استفاده کنند و هر 3 تا 3 ساعت یک بار برای فعالیت های طولانی مدت در فضای باز از ضد آفتاب استفاده کنند. اگر کودکان درگیر فعالیت های آبی هستند، هر 2 ساعت یکبار ضد آفتاب را تجدید کنید.
زمان بندی یکی دیگر از ملاحظات کلیدی در ایمنی مقابل اشعه یو وی است. از قرار گرفتن در معرض نور خورشید در ساعات اوج 10 صبح تا 4 بعد از ظهر که پرتوهای فرابنفش قویترین هستند پرهیز کنید. در عوض، فعالیتهای خارج از منزل را قبل از ساعت 10 صبح یا بعد از ساعت 16 بعد از ظهر برنامهریزی کنید. والدین همچنین باید توجه داشته باشند که اشعه ماوراء بنفش میتواند از ابرها نفوذ کند و استفاده از ضدآفتاب را حتی در روزهای ابری ضروری میکند.
والدین باید از استفاده بیش از حد ضد آفتاب برای نوزادان زیر 6 ماه به دلیل حساسیت احتمالی پوست خودداری کنند. درعوض، هنسلی به والدین توصیه میکند که نوزادان را با لباسهای محافظ بپوشانند و فقط مقدار کمی کرم ضد آفتاب روی نواحی در معرض نور مانند صورت استفاده شود. برای کودکان بزرگتر از 6 ماه، ضد آفتاب را می توان با خیال راحت در تمام نواحی بدن استفاده کرد. اما به خاطر داشته باشید که برخی از نوزادان و کودکان نوپا ممکن است به دلیل مواد شیمیایی موجود در ضدآفتاب همچنان دچار تحریک پوستی شوند.
پایان پیام/
منبع: فارس