به گزارش خبرگزاری فارس از یاسوج، سیدعلی معتمدیپور در جمع خبرنگاران بیان کرد: سطح زیر کشت گندم در استان کهگیلویه و بویراحمد نزدیک به 90 هزار هکتار است که حدود ۷۰ هزار هکتار آن به کشت دیم اختصاص داده شد و مابقی آبی است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کهگیلویه و بویراحمد افزود: امسال و بر اساس منویات مقام معظم رهبری، بحث تولید را به ویژه در کالاهای استراتژیک جدی گرفتیم و ماهها زودتر از هر سال جلسات ستاد کاشت را برگزار کردیم تا با آمادگی کامل به استقبال کشت محصولات پاییزه برویم.
وی تصریح کرد: نتیجه چنین رویکردی این بود که تولید گندم این استان برای اولین بار رکورد تاریخی زد و امسال به 180 هزار تن رسید که تا الان چنین تولیدی نداشتیم.
وی ادامه داد: نزدیک به 100 هزار تن از تولید گندم استان برای خودمصرفی است و مابقی مازاد بر مصرف کشاورزان است که دولت آن را خرید تضمینی میکند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کهگیلویه و بویراحمد افزود: مازاد بر مصرف کشاورزان نیز دو نوع است، یک نوع خرید برای بذر سال آینده است و نوع دوم خرید سیلویی برای مصرف آرد و نان است.
معتمدیپور با بیان اینکه رکورد تاریخی خرید تضمینی گندم در این استان نیز شکسته شد، گفت: مجموع خرید بذری و سیلویی سال گذشته 36 هزار تن بوده است و در امسال پیشبینی میشود تا پایان فصل برداشت حدود 85 هزار تن محصول استراتژیک گندم از کشاورزان خرید شود.
وی با بیان اینکه تولید گندم نسبت به سال گذشته ۲۵۰ درصد رشد داشته گفت: این موفقیت مهم تصادفی نبوده و حاصل برنامهریزی علمی و مدیریتی و همچنین تلاش همه کارشناسان پهنه و مدیران از روستاها تا سطح ستاد بوده، است.
این مسوول خاطرنشان کرد: دو طرح جهش تولید در دیمزارها و طرح کشت قراردادی را در استان کهگیلویه و بویراحمد با موفقیت اجرا کردیم که همین پایه تولید بالا و به تبع آن خرید تضمینی بیسابقه گندم شد.
وی عنوان کرد: استان کهگیلویه و بویراحمد در طرح ملی جهش تولید در دیمزارها رتبه اول و در طرح کشت قراردادی رتبه دوم کشور را کسب کرد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد همچنین از تامین و صادرات بذر گندم دیم این استان به ۱۳ استان کشور خبر داد.
به گفته وی، این دو طرح در کنار میزان بارندگی مناسب در استان، باعث شد تا رکورد تولید و خرید تضمینی گندم در این استان بشکند و میزان تولید گندم دو برابر و نیم سال گذشته باشد.
پایان پیام/۸۲۰۲۴
منبع: فارس