سه راه حل دولت برای پرداخت مطالبات پالایشگاه ها

سه راه حل دولت برای پرداخت مطالبات پالایشگاه ها

به گزارش خبرنگارمهر، ناصر عاشوری، دبیرکل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پالایش نفت در نشست خبری با اصحاب رسانه گفت: برای اجرای طرح‌های کیفی سازی پالایشگاه‌های کشور به ۸ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری نیاز داریم.

وی ادامه داد: تنوع محصولات پالایشی به‌تازگی از ۳۰ محصول به ۴۶ محصول افزایش یافته و روزبه‌روز این تنوع در تولیدات پالایشی در حال افزایش است که نقش مهمی در ایجاد ارزش افزوده و سوددهی واحدهای پالایشی دارد.

وی افزود: مجموع سود واحدهای پالایشی پارسال حدود ۱۹۵ هزار میلیارد تومان (همت) برآورد شده که حدود ۷۸ همت از این مقدار مربوط به مطالبات این واحدهای پالایشی از دولت است.

وی تأکید کرد: همچنین مطابق لایحه بودجه سال ۱۴۰۲، پالایشگاه‌ها ملزم به اختصاص ۴۰ درصد از سود حاصله به طرح‌های کیفی‌سازی شده‌اند که این عدد از سوی همه واحدهای پالایشی تعیین تکلیف شده و در حسابی اندوخته شده است که مجموع آن معادل ۷۸ همت شده است و در صورتی که مطالبات وصول شود، بخشی از آن به‌عنوان سرمایه‌گذاری در طرح‌های کیفی‌سازی اختصاص خواهد یافت. در صورتی که نتوانیم مطالبات خود را وصول کنیم، سود سهام را نیز نمی‌توانیم تقسیم کنیم که جریمه‌های سنگین به‌دنبال دارد و سال گذشته یکی از پالایشگاه‌های ما نیز جریمه شد.

عاشوری با اشاره به اینکه انجمن صنفی صنعت پالایش هم‌اکنون یکی از بزرگترین مؤدیان مالیاتی کشور است، گفت: تنها در سال ۱۴۰۱، ۴۸ هزار میلیارد تومان مالیات مستقیم ما بوده است که با احتساب دیگر مالیات‌های غیرمستقیم این عدد به ۷۰ همت نزدیک خواهد شد.

وی افزود: سه راه‌حل برای پرداخت مطالبات دولت به پالایشگاه‌ها وجود دارد که صدور مجوز فروش بعضی از فرآورده‌های اصلی مانند نفت کوره، نفت سفید و گاز مایع به مرور ظرف ۶ ماه تا یک سال، صدور مجوز دریافت و فروش نفت خام و میعانات گازی و تهاتر مطالبات با بدهی‌های مالیاتی از آن جمله است که از سوی انجمن به دولت پیشنهاد شده است.

ناصر تنگستانی، مدیر مالی انجمن صنفی صنعت پالایش نفت نیز گفت: وزارت نفت از سال ۱۳۹۷ اختیار تعیین قیمت فرآورده‌های ویژه را به انجمن داد و به‌طور مستمر قیمت پایه فرآورده‌ها را به بورس اعلام می‌کنیم که بعد بر اساس قیمت‌های رقابتی، در بورس معامله می‌شود. شرکت‌های ما به‌طور مستمر در حال اجرای پروژه‌های جدید برای تولید محصولات جدید هستند و این محصولات در کارگروه‌های تخصصی تعیین قیمت می‌شود.

وی همچنین از اختیار دولت برای فروش گاز مایع توسط انجمن خبر داد و تأکید کرد: از حدود سه هفته پیش با پیشنهاد انجمن، دولت اختیار داده است پالایشگاه‌ها گاز مایع تولیدی خود را به فروش برسانند و در بورس عرضه کنند که در حال طراحی سازوکار و تعیین قیمت آن هستیم.

مدیر مالی انجمن صنفی صنعت پالایش نفت شایعات مطرح‌شده درباره کاهش کیفیت بنزین تولیدی در پالایشگاه‌های کشور را رد کرد و گفت: هم‌اکنون ۳۵ درصد بنزین تولیدی کشور یورو ۵ و بقیه یورو ۴ است.

منبع: مهر

منتشر شده

در دسته بندی


با عنایت به اینکه سایت «یلواستون» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع مطلب و کاربران است. (قانون تجارت الکترونیک)

یلواستون نقشی در تولید محتوای خبری ندارد و مطالب این سایت، بازنشر اخبار پایگاه‌های معتبر خبری است.