اتاق بازرگانی قزوین را با بیش از ۱۳ میلیارد تراز مالی منفی تحویل گرفتیم

اتاق بازرگانی قزوین را با بیش از ۱۳ میلیارد تراز مالی منفی تحویل گرفتیم

به گزارش خبرنگار ایلنا در قزوین، نشست خبری رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان قزوین به مناسبت روز خبرنگار عصر امروز در سالن جلسات اتاق بازرگانی برگزار شد.

مهدی عبدیان در این نشست گفت: زیبنده اتاق بازرگانی نیست که با ۳ هزار و ۶۰۰ واحد دارای پروانه بهره‌برداری، معادن و واحدهای کشاورزی متعدد، صرفا ۴۰۰ کارت بازرگانی و ۲۰۰ کارت عضویت داریم و اتاق را با بدهی تحویل گرفتیم.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان قزوین بیان کرد: شهرک صنعتی کاسپین ۱ حدود ۷۶ واحد دارد که کارت آن‌ها خارج از استان است، صدور کارت آن‌ها در قزوین به استان کمک خواهد کرد.

این مسئول ادامه داد: دلایل عمده اینکه کارت تعدادی از واحدها خارج از استان گرفته شده این است که در اتاق استان خدمات خاصی به اعضا داده نشده، اولین موضوع ما این است که کارت‌ها را به قزوین منتقل کنیم.

کمیسیون‌های تخصصی بازوهای اتاق بازرگانی هستند

وی عنوان کرد: یکی از بازوهای اتاق بازرگانی کمیسیون‌ها است و در این دوره شش کمیسیون تشکیل شده که صنعت، صنعت و معدن، انرژی، دانش بنیان، گمرگ و تجارت، حقوقی و قضایی و کمیته گردشگری ازجمله آن‌ها است.

عبدیان اظهار کرد: گردشگری دغدغه مردم استان است، قزوین به رغم پیشینه‌ کهن، در سطح کشور شناخته شده نیست و قصد داریم از ظرفیت خانه‌های تاریخی و همچنین گراند هتل برای گردشگری استفاده کنیم.

وی اضافه کرد: در برگشت ارزش افزوده از سمت اداره کل مالیات در استان ۴۰۰ درصد تحقق داشتیم.

نذر آب برای اربعین به‌عنوان مسئولیت اجتماعی در اتاق بازرگانی برگزار می‌شود

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان قزوین گفت: در دوره‌های قبلی هزینه مسئولیت‌های اجتماعی از اعتبار اتاق برداشته می‌شد، در این دوره حسابی جداگانه برای این کار درنظر گرفته شده است.

وی ادامه داد: واحدهای صنعتی استان در این راستا همیشه همراهی داشته‌اند و پیشنهاد شده کمیته‌ای تشکیل شود تا کمک‌ها به صورت تجمیعی و هماهنگ انجام شود و نذر آب برای پیاده‌روی اربعین اولین قدم در حوزه مسئولیت‌های اجتماعی است.

تقویت بازارهای موجود اولویت اول صادرات است

رئیس پارلمان بخش خصوصی استان قزوین اظهار کرد: اولویت اول صادرات، تقویت بازارهای موجود است، درحال حاضر ۸۵ درصد صادرات استان به پنج کشور عراق، امارات، افغانستان و چین است؛ در ادامه هم پیدا کردن بازارهای جدید مد نظر است.

عبدیان ادامه داد: اگر جذابیت، امکانات و خدمات نباشد، نمی‌توان افراد را جذب کرد؛ فرد اقتصادی برای انتقال کارت به قزوین نتایج آن را می‌سنجد و برای جذب کردن سعی داریم از مشاوره‌ها استفاده کرده و با خوب شدن اوضاع مالی، امکاناتی خارج از کارت هم به اعضا ارائه کنیم.

وی بیان کرد: فعال کردن بانک تخصصی در حوزه صادرات، صرافی و پنجره واحد در اتاق جزء برنامه‌های پیش رو است؛ همچنین برای صدور کارت شرایط تسهیل شده و با کامل بودن مدارک، کارت در همان روز یا ظرف ۲۴ ساعت تحویل داده می‌شود.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان قزوین ادامه داد: برای حمایت از فعالیت بانوان در حوزه اقتصاد هم فضای مناسبی در اتاق طراحی شده و می‌توانند از این فضا استفاده کنند؛ البته رویکرد ما اقتصادی است و بین بانوان و آقایان تفاوتی نیست و توان و فعالیت‌ها و اقدام هدفمند برای فعالیت‌ها درنظر گرفته می‌شود.

آمار صادرات و واردات جهانی توسط اتاق قزوین جمع‌آوری می‌شود

وی عنوان کرد: در هر جلسه شورای گفت‌وگو سعی می‌شود یک مصوبه ملی داشته باشیم؛ ما در قزوین ظرفیت‌های بالایی داریم.

رئیس پارلمان بخش خصوصی استان قزوین اظهار کرد: در هر تشکلی هر نوع فردی وجود دارد، اتاق هم خارج از این موضوع نیست به نظر من در این دوره از اتاق در سطح ملی باتوجه به شرایطی که گذاشته شده، جلوی ورود افراد غیرفعال اقتصادی گرفته شده که ۸۰ درصد اتفاق مثبتی بود.

وی اضافه کرد: در حوزه خسارات وارد شده به صنایع در پی قطعی برق با اداره برق صحبت شده اما در اختیار استان نیست؛ پیک اصلی برق در بخش خانگی است اما باتوجه به اینکه برق خانگی نباید قطع شود خسارت به حوزه صنعت وارد می‌شود و حل این چالش هم به فرهنگ‌سازی برای مصرف بهینه در بخش خانگی مرتبط است.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان قزوین گفت: رویکرد در اعزام هیأت‌های تجاری هدفمند، با برنامه‌ریزی و اعزام تخصصی است.

وی ادامه داد: یکی از پرسنل اتاق مامور شده تا آمار کالاهای صادراتی استان، کشور، منطقه و جهانی را پایش کند تا برای فعالین اقتصادی برنامه‌ریزی مناسب‌تری صورت گیرد و این جمع‌آوری آمار برای اولین بار در کشور انجام می‌شود.

پنج درصد منابع آبی استان توسط صنایع مصرف می‌شود

این مسئول بیان کرد: رفع تعهد ارزی از مواردی است که وقت واحدهای تولیدی و اتاق را گرفته و امیدواریم راهکار درست و مناسبی برای این موضوع درنظر گرفته شود و با تحقق آن بسیاری از مشکلات صادراتی به صورت روتین حل می‌شود.

وی عنوان کرد: ۹۰ درصد فولاد کشور توسط شرکت‌های دولتی تولید می‌شود، ۵ درصد سهم بخش خصولتی و ۵ درصد هم سهم بخش خصوصی است؛ درباره میزان مصرف آب هم ۵ درصد منابع آبی استان در حوزه صنعت مصرف می‌شود پس صنایع مصرف‌کننده اصلی آب نیستند.

عبدیان ادامه داد: امکان این را داریم که از پساب صنایع برای فولاد استفاده کنیم، مصرف انرژی فولاد هم ۳ تا ۴ درصد هزینه‌های آن‌ها است.

وی بیان کرد: سهم کشمش در مجموع کشور در صادرات غیرنفتی یک درصد است که آمار آن در استان قزوین حدود ۳ درصد است.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان قزوین ادامه داد: از افرادی که با اتاق در ارتباط باشند و قصد انتشار اخبار داشته باشند همکاری خواهیم داشت و درصورت نیاز به دوره آموزشی هم آمادگی همکاری داریم، در واقع در بخش اقتصادی نگاه سیاسی وجود ندارد و رسانه‌ها محدود نمی‌شوند، که دعوت از خبرنگاران در امروز هم این را نشان داد و صرفا یک خبرنگار که مواردی را درباره من منتشر کرده بود که نادرست بود دعوت نشده و از او شکایت هم کرده‌ام.

وی عنوان کرد: بیشتر شعارهای سال در ۱۰ سال گذشته اقتصادی بوده و عمل به آن دست دولت‌ها است، اما در دولت‌های مختلف کمکی نشده و در حد حرف است و در بسیاری مواقع حتی دیدگاه‌ها هم تغییر پیدا نکرده، تمام تلاش فعال اقتصادی برای محقق شدن شعار است و نگاه اتاق هم در این حوزه مثبت است.

این مسئول اظهار کرد: تراز تجاری ما منفی است اما نکته‌ای منفی‌ برای استان نیست؛ برخی شرکت‌های تولیدی داریم که در حد ملی تولید می‌کنند و مواد اولیه آن‌ها از طریق گمرگ قزوین وارد می‌شود و در واقع همه واردات گمرک قزوین در استان مصرف نمی‌شود و به سایر استان‌ها هم ارسال می‌شود.

وی اضافه کرد: البته بیشتر صادرات ما خام فروشی است و باید برای این فکر شود، بخشی از این موضوع به تحریم‌ها مرتبط است زیرا در ماشین‌آلات و تکنولوژی عقب هستیم و برقراری ارتباط خوب با کشورهای منطقه می‌تواند نتایج مثبتی را داشته باشد.

انتهای پیام/منبع: ايلنا