خبر آزادسازی دلارهای بلوکه شده ایران در کره جنوبی تنها یک روز بازار ارز را تحت تاثیر قرار داد و امروز قیمت دلار دوباره به کانال 49 هزار تومان برگشت. آیا بازار از اخبار امیدبخش برجامی ناامید شده است؟
به گزارش تجارتنیوز، از پنجشنبه شب تا روز شنبه بازار ارز تحت تاثیر خبر آزادسازی 6 میلیارد دلار منابع بلوکه شده ایران در کره جنوبی و خبرآزادی زندانیان دو تابعیتی هزار تومان کاهش قیمت را تجربه کرد. اما دلار امروز مسیر رفته را برگشت و قیمت دلار دوباره افزایشی شد.
روز گذشته هم بسیاری امیدوار بودند که قیمت دلار همچنان کاهش پیدا کند و وارد کانال 47 هزار تومان شود اما قیمت دلار نسبت به روز جمعه بدون هیچ تغییری ماند که نشان میداد واکنش بازار به این دو خبر مثبت محدود بوده و حتی بازار امروز این کاهش قیمت را جبران کرد.
تبلیغات توسط تجارتنیوز
پیش از این هم روند قیمتی دلار نشان میداد که دلار میل چندانی برای کاهش بیشتر ندارد و در کانال 49 هزار تومان ماندگار است. یعنی خبرهای مثبت و تلاشهای بازارساز هیچ کدام نتوانسته قیمت دلار را به زیر این کانال برساند.
با وجود اینکه دولت وعده آزادسازی منابع بلوکه شده را داده اما معاملهگران به دو نکته اشاره میکنند. نکته اول اینکه آزادسازی منابع هنوز انجام نشده و قرار است طی فرایندی، دلارهای بلوکه شده در کره به قطر منتقل شود که هنوز این فرایند انجام نشده است.
نکته دوم این بود که دولت مدعی آزادی این منابع و پر شدن دست بازارساز از دلار بود. اما همزمان با خبر آزادسازی این منابع اعلام شد که هیچ ارزی وارد ایران نمیشود. بلکه قرار است دلارهای ایران در قطر بماند و ایران در ازای آن دارو و کالای اساسی وارد کند. به عبارتی آزادی این منابع، تاثیری در محدودیت ارزی ایران نمیگذارد.
مطالعه بیشتر: سیگنالهای کاهشی برای قیمت طلا و سکه / بازار به چه سمتی میرود؟
در نهایت، واکنش مثبت بازار به این اخبار محدود به روز جمعه بود. روز شنبه بازار ثابت ماند و روز یکشنبه دلار با افزایش حدود 300 تومانی وارد کانال 49 هزار تومان شد. برخی از کارشناسان میگویند روند ثابت قیمت دلار در روز شنبه نشان میداد که این ارز تمایل چندانی برای کاهش ندارد.
فردین آقابزرگی، کارشناس بازار مالی هم در تایید این حرف به تجارتنیوز گفت: «در سالهای گذشته برای کنترل بازار ارز اخباری مانند مذاکره برای آزادسازی هفت میلیارد دلار بلوکه شده در کره جنوبی زیاد منتشر شده است. مطمئنا چنین اخباری هر بازاری را تحت تاثیر قرار میدهد اما نکته مهم این است که با خبردرمانی کنترل قیمت دلار دوام چندانی ندارد.»
وی با اشاره به رشد حجم نقدینگی و افت شاخص تولید گفت: «با توجه به افزایش نرخ تورم در کشور، قیمت دلار هنوز به ارزش ذاتی و واقعی خود نرسیده است. وقتی تورم ۵۰ درصد میشود یعنی ارزش پول ملی ۵۰ درصد کاهش داشته است. اگر بخواهیم نرخ ارزی را تا انتهای سال مقایسه کنیم امکان ندارد نرخ ارز را ثابت فرض کنیم »
منبع: تجارتنیوز