۱۶۰ فعالیت فرهنگی در کتابخانه های اهواز برگزار شد

۱۶۰ فعالیت فرهنگی در کتابخانه های اهواز برگزار شد

به گزارش خبرنگار مهر، خدیجه مرادی جانکی پیش از ظهر امروز دوشنبه در نشست هم اندیشی با خبرنگاران اظهار کرد: اداره کتابخانه‌های خوزستان از سال ۸۴ از اداره ارشاد جدا شده و به عنوان نهاد نوپایی شروع به فعالیت کرد.

وی افزود: زمانی که کتابخانه‌ها را تحویل گرفتیم، حدود ۱۳ باب کتابخانه در اهواز وجود داشت که اکنون با کتابخانه‌های مشارکتی تعداد آنها به ۳۰ باب می‌رسد؛ همچنین ۲۰ باب کتابخانه نهادی در اهواز وجود دارد.

رئیس کتابخانه‌های عمومی اهواز گفت: برای اینکه نوآوری و آینده پایدار را در کتابخانه‌ها ترویج دهیم نیاز به توانمندسازی زنان، مردان، کودکان و نوجوانان داریم؛ از طرفی برای اینکه این اتحاد و پایداری حفظ شود به یک تحول فرهنگی نیاز داریم که این تحول فرهنگی به کمک خبرنگاران صورت می‌گیرد.

مرادی جانکی بیان کرد: در حال حاضر خوزستان شاخص سوم امانت کتاب را کسب کرده که پیش از این در رده هفتم یا هشتم بوده است؛ اکنون بیش از هشت هزار نفر در کتابخانه‌های اهواز عضو هستند و ۱۴ تا ۱۵ هزار کتاب امانت داده شده است.

به گفته وی، امانت کتاب در سال ۱۴۰۲ در ۲۰ کتابخانه اهواز به ۳۶ هزار رسیده است و با کتابخانه مرکزی تعداد آنها به ۵۶ هزار می‌رسد.

وی با بیان اینکه در چهار ماه نخست سال‌جاری ۱۶۰ فعالیت فرهنگی در کتابخانه‌های اهواز برگزار شده است، تصریح کرد: بر اساس سند راهبردی که نهاد کتابخانه‌های استان معرفی کرده است، نقشه راه ما در این حوزه تعیین شده که طبق آن نیز برنامه‌ها را به مناسبت‌های مختلف اجرا می‌کنیم.

رئیس کتابخانه‌های عمومی اهواز گفت: در طول هفته و ماه بازدیدهای میدانی از کتابخانه‌ها صورت می‌گیرد تا نسبت به ترفیع کتابخانه‌ها اقدامات لازم انجام شود.

مرادی جانکی اظهار کرد: در حال حاضر نقطه نظر ما بیشتر روی خردسال، کودک و نوجوان است که در این زمینه کارهایی انجام شده است. به طور مثال طرح «طعم کتاب با روستا» را در روستای جسانیه اهواز برگزار کرده‌ایم که در این برنامه از شیوخ دعوت شد تا کودکان و نوجوانان را به کتاب‌خوانی تشویق کنند.

وی ادامه داد: از زمان اجرای طرح مذکور عضوگیری در کتابخانه روستا بهتر شده به‌طوری که پیش از انجام طرح ۱۳۰ نفر عضو بودند و اکنون با افزایش حدود ۱.۵ برابر به ۴۰۰ عضو رسیده است.

رئیس کتابخانه‌های عمومی اهواز با اشاره به طرح «کسب و کارهای کوچک» بیان کرد: در کتابخانه حجربن عدی منطقه‌ام الطمیر کلاس‌های فرهنگی از جمله گلدوزی، خیاطی، تعمیر برق خانگی، تعمیر موبایل و پوشاک در قالب این طرح از شهریورماه امسال برگزار خواهد شد.

مرادی جانکی عنوان کرد: برنامه «۱۰۰ ثانیه با کتاب» در اهواز هر روز در ساعت‌های ۶:۲۵، ۹:۲۵ و ۱۶:۴۵ از رادیو به‌صورت زنده پخش می‌شود.

وی در خصوص طرح «ایمک» اظهار کرد: افراد با استفاده از این طرح می‌توانند از طریق تماس تلفنی با کتابخانه مرکزی اهواز، کتاب مد نظر خود را درخواست داده یا از طریق سامانه samanpl.ir می‌توان کتاب مد نظر را جست‌وجو کرد و سفارش داد تا از طریق پیک برای آنها ارسال شود و به مدت ۱۵ روز به امانت در اختیار آنها باشد.

رئیس کتابخانه‌های عمومی اهواز ادامه داد: به ما تفویض اختیار شده تا هر ماه یک کتاب برای هر کتابخانه خریداری شود، اگر عضوی درخواست کتابی داشت که در کتابخانه موجود نبود می‌توان در قالب این طرح آن را خریداری کرد؛ همچنین هر ماه یک کارتون کتاب از نهاد کشور به هر کتابخانه وارد می‌شود.

مرادی جانکی در خصوص طرح «عضویت خانواده» عنوان کرد: اگر یک خانواده پنج نفره عضو کتابخانه شوند، سه نفر آنها نیم‌بها و ۲ نفر رایگان حساب می‌شوند و اگر یک خانواده سه نفره بخواهند عضو شوند ۲ نفر نیم‌بها و یک نفر رایگان خواهد بود؛ از طرفی به مناسبت‌های مختلف مثل هفته کتاب، روز دانشجو، روز تأسیس نهاد کتابخانه‌ها و پیروزی انقلاب اسلامی عضویت رایگان انجام می‌شود.

وی تصریح کرد: در حال حاضر فعال‌ترین کتابخانه بخش کودکان در منطقه منبع آب اهواز است که روزهای پنجشنبه از ساعت ۸:۳۰ تا ۱۰ صبح و از ساعت ۱۰ تا ۱۲ کلاس‌های مهارتی و خوانش در این کتابخانه برگزار می‌شود. البته در حال تدارک کتابخانه‌ای ویژه کودک و نوجوان هستیم که هنوز ساختمان آن مشخص نشده و به نتیجه نرسیده است.

منبع: مهر