رویش بهار زندگی در خوسف/اجرای عملیات بیابان زدایی در ۳۰۰ هکتار

رویش بهار زندگی در خوسف/اجرای عملیات بیابان زدایی در ۳۰۰ هکتار

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها: خراسان جنوبی، با قرار داشتن بر روی کمربند خشک و نیمه خشک نیمکره شمالی، دارای ذخایر آبی بسیار ضعیف و نزولات جوی کم، تبخیر سالانه بسیار شدید و میزان پوشش گیاهی اندک است.

در دهه اخیر بسیاری از مراتع خراسان جنوبی به محیط‌هایی با شرایط زیستی دشوار تغییر شکل داده‌اند که ساکنان بومی این مناطق، با آینده ناامید کننده نتوانستند به راحتی به زندگی خود ادامه دهند و به ناچار مجبور به ترک محل زندگی خود شده‌اند.

پیامدهای بی‌آبی نه تنها چراغ صدها روستا را خاموش کرد و رونق را به یغما برد، بلکه آثار زیان باری بر اقتصاد کویر وارد کرد. تخلیه روستاها به خصوص در مناطق مرزی از دردناک‌ترین پیامدهای خشکسالی بود که نمی‌توان آن را انکار کرد.

گذشته از نامهربانی‌های روزگار، بی‌توجهی برخی مسئولان در مرهم گذاری زخم‌های خراسان جنوبی دردی دیگر است که پیکره استان را در هم گرفته و نیازمند نگاه ویژه مدیران است. ناگفته نماند که اجرای طرح‌هایی از سوی مسئولان در راستای بیابانزدایی نقش بسزایی در نگهداشت جمعیت داشته که می‌طلبد با نگاه ویژه پایتخت‌نشینان در تخصیص اعتبارات مورد نیاز، به صورت مستمر اجرایی شود.

خوسف به عنوان تکه‌ای از پازل خراسان جنوبی از سونامی خشکسالی در امان نبوده و پیامدهای نامطلوبی بر خود دیده است. هر چند به طور دوره‌ای در این شهرستان هم اقداماتی اجرایی می‌شود اما می‌طلبد گام استوار متولیان در مراتع بیابانی این شهرستان از بروز بحران جلوگیری کند.

اجرای عملیات بیان زدایی در ۳۰۰ هکتار از مراتع خوسف

رضا سبزی، رئیس منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان خوسف در گفتگو با خبرنگار مهر بیان کرد: از محل اعتبارات ملی بیابان زدایی، احداث هلالی آبگیر در ۳۰۰ هکتار از مراتع دشت سیب چاه در منطقه سرچاه عماری انجام می‌شود.

وی گفت: در بحث بیابان زدایی علاوه بر مراتع دهستان قلعه زری، ۳۰ هکتار هلال آبگیر و بذرپاشی در مراتع گرنگ و قیصار از توابع بخش مرکزی خوسف انجام شده است.

سبزی بیان کرد: همچنین ۵۵۰ هکتار از جنگل‌های دست کاشت دهستان خور و دهستان قلعه زری، در سه نوبت آبیاری انجام شده است.

رئیس منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان خوسف گفت: جلوگیری از رشد بیابان، مدیریت رواناب‌ها و کاهش گرد و غبار و تأمین علوفه دام‌های سبک و سنگین در دراز مدت از جمله اهداف اجرای این طرح است.

سبزی ادامه داد: با توجه به فصل جمع‌آوری بذر، تاکنون یک تن بذر قره داغ برداشت شده و برداشت بذر از سایر گونه‌های گیاهان و درختچه‌های مرتعی در دستور کار قرار دارد.

منبع: مهر

منتشر شده

در دسته بندی


با عنایت به اینکه سایت «یلواستون» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع مطلب و کاربران است. (قانون تجارت الکترونیک)

یلواستون نقشی در تولید محتوای خبری ندارد و مطالب این سایت، بازنشر اخبار پایگاه‌های معتبر خبری است.