به گزارش گروه علم و پیشرفت خبرگزاری فارس به نقل از لایوساینس، تلسکوپ فضایی هابل تصویری خیره کننده از خوشه کروی«NGC 6652» مجموعهای از قدیمی ترین ستارههای کهکشان راه شیری گرفت.
NGC 6652، یک خوشه کروی حاوی برخی از قدیمی ترین ستارههای کهکشان ما در فاصله 30هزار سال نوری در صورت فلکی کمان است.
این تصویر که با تلسکوپ فضایی هابل گرفته شده است، یک خوشه کروی ستارهدار به نام NGC 6652 را نشان میدهد که در فاصله 6هزار و 500 سال نوری از مرکز کهکشان راه شیری ما قرار دارد.
طبق مطالعه سال 2020 منتشر شده در مجله Research in Astronomy and Astrophysics این خوشه که تصور می شد 13.6 میلیارد سال سن داشته باشد، یکی از قدیمی ترین اجرام در کهکشان راه شیری است.
خوشههای کروی گروه های متراکمی از 10ها هزار تا میلیون ها ستاره هستند که بین 10 تا 13 میلیارد سال سن دارند. (برای مقایسه، سن خود کیهان 13.8 میلیارد سال تخمین زده می شود.) تا کنون حدود 150 مورد از این خوشه ها در هاله راه شیری پیدا شده است. مطالعه آنها به ستاره شناسان کمک می کند تا مراحل اولیه کهکشان و جهان گسترده تر را بررسی کنند.
بر اساس مطالعه ای که در ماه می (اردیبهشت-خرداد) در مجله Astronomy and Astrophysics منتشر شد، خوشه های کروی ممکن است چند 100 میلیون سال پس از بیگ بنگ در اطراف ستارگان کلان پرجرم که تنها برای چند میلیون سال وجود داشته اند، تکامل یافته باشند.
تصویر هابل از NGC 6652 ستاره های آبی کم رنگ بی شماری را نشان می دهد که ستاره های قرمزتر در پیش زمینه آن هستند. مانند همه خوشههای کروی، ستارههای NGC 6652 در نتیجه جاذبه گرانشی شدید در یک هسته کروی قرار گرفتهاند.
تصویر جدید نتیجه ترکیب داده های دوربین های جداگانه در هابل است: دوربین نقشهبرداری پیشرفته و دوربین میدان وسیع 3. این تصویر از نتیجه همکاری 2تیم از محققان حاصل شد: یک تیم در حال تحقیق در مورد سن خوشه های کروی در کهکشان راه شیری بود، در حالی که گروه دیگر در حال تحقیق در مورد سن خوشه های کروی در کهکشان راه شیری بود.
خوشه های کروی به بهترین شکل از نیمکره جنوبی یا در نیمکره شمالی در ماه های ژوئن(خرداد-تیر) و جولای (تیر-مرداد) که مرکز کهکشان راه شیری از شمال استوا قابل مشاهده است، دیده می شوند.
پایان پیام/
منبع: فارس