با دعوت دولت عراق اینجا هستیم و نقش ما غیر رزمی است

با دعوت دولت عراق اینجا هستیم و نقش ما غیر رزمی است

به گزارش خبرگزاری مهر، منابع آمریکایی گزارش داده‌اند که «متیو مک‌فارلن»، فرمانده نیروهای ائتلاف در عراق و سوریه در سخنانی مدعی شده است که نقش نیروهای مستقر در عراق، فقط مستشاری است و با دعوت دولت عراق به این کشور آمده‌اند.

مک‌فارلن در این باره ادعا کرده است که ما با دعوت دولت عراق اینجا هستیم و نقش ما غیر رزمی است. ما اینجا به نیروهای امنیتی عراقی مشاوره می‌دهیم، به آنها کمک می‌کنیم و تجهیزات مورد نیاز آنها را فراهم می‌کنیم تا مطمئن شویم که آنها ظرفیت نیروهای رزمی لازم را دارند.

این فرمانده نظامی ارشد آمریکایی همچنین با اشاره به هشدار گروه‌های مختلف عراقی مبنی بر لزوم اخراج آمریکا از عراق گفته است که ما شبکه‌های اجتماعی را از نزدیک زیر نظر داریم و اطلاعاتی دریافتی از عراقی‌ها و نیروهای ائتلاف را بررسی می‌کنیم و اقدامات لازم را برای حفاظت از نیروهای ائتلاف و حتی نیروهای عراقی اگر تهدید شوند، انجام می‌دهیم.

این مقام نظامی آمریکا در عین حال اعتراف کرده است که برخلاف عراق، نقش نیروهای ائتلاف در سوریه، رزمی است و آنها در آنجا برای پاسخ به تهدیدهای شبه‌نظامیان آماده هستند.

ادعای حضور مستشاری فرمانده آمریکایی در عراق در حالی مطرح شده که پیشتر «محمد شیاع السودانی»، نخست وزیر عراق در مصاحبه تلویزیونی درباره ارتباط با آمریکا و حضور غیرقانونی نیروهای این کشور در خاک عراق گفته بود: «موضع ما در این خصوص روشن و صریح است؛ عراق به نیروهای رزمی خارجی نیاز ندارد، زیرا سرویس‌های امنیتی قادر به کنترل امنیت در عراق در برابر هر تهدیدی هستند.»

نخست وزیر عراق ادامه داد: «شیوه کنونی حضور ائتلاف بین‌المللی در عراق به سازماندهی مجدد به صورت قانونی و شفاف نیاز دارد که نیروهای سیاسی و پارلمان آن را اعلام کنند. دولت در حال گفتگو با ائتلاف بین‌المللی است و ما در جلسات شورای امنیت ملی، تیمی از نهادهای امنیتی را تشکیل دادیم تا این گفتگو را انجام دهیم و به زودی فرمول نهایی برای سازماندهی حضور ائتلاف در عراق به دست خواهد آمد.»

دو روز پیش نیز، پایگاه خبری المعلومه عراق در خصوص باج‌گیری آمریکا از این کشور نوشته بود: «آمریکایی‌ها عملاً از هیئت امنیتی بلندپایه عراق که به آمریکا سفر کرده بود، باج خواهی کردند. آنها مدعی شدند که تکمیل روند مسلح کردن ارتش عراق به تعهد دولت این کشور مبنی بر منحل کردن سازمان حشدالشعبی که ضامن امنیت عراق به شمار می‌رود، منوط است.»

بر اساس این گزارش، آمریکایی‌ها همچنین خواهان به کارگیری ۱۵۰ هزار تن از شبه نظامیان کرد سوری موسوم به قسد برای حمایت از مرزهای عراق و سوریه شدند.

عائد الهلالی یکی از رهبران ائتلاف الفتح عراق تاکید کرد که این باج خواهی‌ها خطرناک‌ترین موضوعاتی است که آمریکایی‌ها می‌توانستند خطاب به هیئت امنیتی عراق مطرح کنند. وی افزود: «باقی ماندن دولت عراق در توافقنامه‌های تسلیحاتی با آمریکا به ضرر این کشور است. واشنگتن با خرید جنگنده‌های نظامی توسط عراق از فرانسه مخالفت کرده است. آمریکایی‌ها به هیچکدام از مفاد قراردادهای تسلیحاتی با عراق پایبند نیستند به طوری که بعضی از این مفاد را بعد از هشت سال از امضای آن عملیاتی کرده‌اند.»

منبع: مهر

منتشر شده

در دسته بندی


با عنایت به اینکه سایت «یلواستون» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع مطلب و کاربران است. (قانون تجارت الکترونیک)

یلواستون نقشی در تولید محتوای خبری ندارد و مطالب این سایت، بازنشر اخبار پایگاه‌های معتبر خبری است.