خداباوری مهم‌ترین اصل در امر خدمت رسانی به مردم است

خداباوری مهم‌ترین اصل در امر خدمت رسانی به مردم است

به گزارش خبرگزاری مهر، عباس عبادی روز پنج شنبه در کنفرانس آموزش و توسعه مهارت‌های عمومی و اختصاصی تیم مدیریت پرستاری دانشگاه‌های قطب ۶ آمایشی کشور در مرکز همایش‌های بین‌المللی روزبه دانشگاه علوم پزشکی زنجان، هدف از برگزاری این کنفرانس را بررسی راهکارهای مناسب برای ارائه خدمات بهتر به گیرندگان خدمت عنوان کرد و گفت: اساساً هدف از به وجود آمدن سازمان‌های پزشکی و درمانی صرفاً ارائه خدمت به مردم است.

وی بر سه اصل مهّم خداباوری، احترام و اخلاق مداری در خدمات رسانی تأکید کرد و گفت: خداباوری به عنوان اصل اول به این معنی است که در همه حال باور داشته باشیم که خداوند متعال بر اعمال همه ما ناظر است، فقط در این صورت است که مسئولیت پذیر و نسبت به مسئولیتی که بر دوش ماست پاسخگو خواهیم بود.

معاون پرستاری وزارت بهداشت، احترام گذاشتن را به عنوان اصل دوم خدمت رسانی مهم شمرد و خاطرنشان کرد: همیشه باید مدنظر داشته باشیم تا همواره باید کرامت انسانی افراد حفظ گردیده و محترم دانسته شوند. حال این افراد در زیر مجموعه فعالیت خودمان مشغول باشند و یا مردم عادی که از این سیستم خدمات دریافت می‌کنند.

معاون پرستاری وزارت بهداشت سوّمین اصل خدمت رسانی پرستاران را اخلاق مداری عنوان و خاطرنشان کرد: اخلاق مداری به این معنی که حقوق مردم توسط کادر درمان و به ویژه پرستاران رعایت شود. پرستار می‌بایستی مطابق بیانیه بین‌المللی به عنوان وکیل مدافع بیمار باشد و وی را در جریان روند درمان چه خوب و یا بد قرار دهد و اینکه گفته شود بیمار در مورد شرایط خود کمتر بداند بهتر است و کمتر دچار استرس می‌شود، حرف درستی نیست.

عبادی به راه اندازی بیمارستان‌های الگو به عنوان یکی از پروژه‌های مهمی که معاونت پرستاری وزارت بهداشت قصد دارد به آن جامه عمل بپوشاند اشاره کرد و گفت: در نقاط مختلف جهان به این نوع بیمارستان‌ها مگنت (آهن ربا) گفته می‌شود. این نوع از بیمارستان‌ها نخستین بار در ایالات متحده آمریکا شروع به کار کرده و در اتحادیه اروپا گسترش یافته است. در آسیا و منطقه خاورمیانه کشورهای عربستان و ترکیه نیز در حال سرمایه گذاری بر روی چنین مراکزی هستند.

وی به خاصیت جذب آهن ربا اشاره کرد و افزود: به لحاظ اینکه سازمان‌های بهداشتی و درمانی هیچ گونه جذابیتی برای خدمات گیرندگان به لحاظ درد و رنج و مشکلاتی که در حین استفاده از این مراکز با خود همراه دارند وجود ندارد، لذا باید سعی کنیم تا فضای خوش آیندی و جذابی را در محیط‌های درمانی و پزشکی خود ایجاد کنیم.

عبادی فضای بیمارستان‌های آهن ربایی (مگنت) را یک محیط روانی خوشایند خواند و افزود: یکی از مشکلاتی بیمارستان‌های عادی وجود اختلالات ارتباطی است که باعث بروز تنش‌ها و همچنین هزینه‌ساز است این زمانی اتفاق می‌افتدکه روابط خوب تنظیم نشود و نقش‌ها مشخص نکنیم بطوریکه که تداخل نقش‌ها به وجود بیایید وکارها و وظایف غیر مربوط بر دوش افراد دیگر قرار گیرد. اما این در حالی است که در بیمارستان‌های آهن ربایی روابط انسانی تنظیم و نقش‌ها مشخص شده است و بروز چنین مشکلاتی به حداقل خود می‌رسد.

منبع: مهر