به گزارش خبرگزاری فارس از شیراز، اخیرا در کمیته ۵ نفره آموزش برنامه هفتم تصویب شده کلیه مراکز استانی پیام نور به دانشگاه فرهنگیان و در شهرستان ها به فنی و حرفه ای واگذار شود.
اساسا دانشگاه فرهنگیان و فنی حرفه ای به لحاظ ساختاری و ماموریتی، ظرفیت هضم و بکارگیری چهار هزار عضو علمی و اداری چند ده هزار نفری را ندارد و بحران سرگردانی سرمایه اجتماعی را هیچکسی نمی تواند در این شرایط سخت اقتصادی و اجتماعی پاسخگو باشد.
دانشگاه پیام نور الگوی سومی از رویکرد ساختاری برای آمایش آموزش عالی است
از این رو این دانشگاه از یک سو در مقابل دانشگاه های دولتی رایگان با سرانه ۷۰میلیون تومان در سال، با شهریه دو نیم میلیون بدون تعهد به خوابگاه، غذا و… و از سوی دیگر در مقابل دانشگاه های شهریه بگیر یک سوم تا یک پنجم سایر دانشگاه های شهریه بگیر که عدالت آموزشی را در بسیاری از نقاط کشور و برای مناطق محروم فراهم کرده است.
اگر به بهانه کاهش بودجه عمومی، دولت دانشگاه پیام نور را حذف میکنند با توجه به سرانه بالای دانشجو در سایر دانشگاه ها بار بسیار مضاعفی بر دولت تحمیل خواهد شد که عملا ممکن نخواهد شد و یا اینکه طبقات متوسط به پایین جامعه به دلیل عدم توانایی مالی از دسترسی به آموزش عالی در اقصا نقاط کشور محروم خواهند گشت.
آنچه حائز اهمیت است ساماندهی دانشگاه پیام نور در خود این دانشگاه و ذیل وزارت آموزش عالی در دست اقدام است که با کمترین بار مالی برای دولت و با استفاده از الگوی نوین آموزشهای ترکیبی بتواند از لحاظ کمی و کیفی توسعه پیدا کرده و سهم بسیار جدی خود را در آمایش آموزش عالی ایفا کند و نادیده گرفتن این ظرفیت عظیم مولود انقلاب اسلامی خسارات بسیار زیادی را برای جوانان این مرز و بوم به همراه خواهد داشت.
از این رو تصمیمات چندی پیش کمسیون آموزش مجلس اعتراضات و نگرانیهایی را برای کارکنان این حوزه به وجود اورده است .
جعفر قادری در این خصوص در گفت و گو با خبرنگار فارس اظهار داشت: با توجه به اینکه دانشگاه پیام نور با ماموریت آموزش برای همه، همه جا و همه وقت وارد شده باید این ویژگی مورد توجه قرار گیرد و با توجه به مزایای این سیستم آموزشی به هیچ وجه نمیشود دانشگاه پیام نور را حذف و نادیده گرفت.
وی افزود: اما در نقاطی بحث گسترش دانشگاه پیام نور در سال های پیش موجب شده در برخی از رشتههای این دانشگاه شاهد استقبال دانشجو و متقاضی کمتری باشد و از ظرفیت نیروی انسانی و هیئت علمی استفاده نشود.
با ظرفیت و فضاهای دانشگاه پیام نور ، دانشگاه فرهنگیان تقویت شود
عضو کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی ادامه داد: بنابراین دانشگاه پیام نور با توجه به اینکه در برخی نقاط متقاضی کمتری داشته و فضای اضافه به همراه دارد و از سوی دیگر ناچاریم معلمان را از طریق دانشگاه فرهنگیان جذب کرده لذا بایستی دانشگاه فرهنگیان تقویت شود و از ظرفیتها و فضای خالی دانشگاه پیام نور و دیگر دانشگاه ها استفاده کنیم.
قادری اضافه کرد: از این رو مجلس برای دانشگاه فرهنگیان در شهرهایی که شعبه داشته تدابیری اندیشیده که از فضای مازاد دانشگاه پیام نور و سایر دانشگاههای دولتی دیگر استفاده کرده و کمک کنیم تا دانشگاه فرهنگیان فضای مناسب برای آن تامین شود.
وی بیان داشت: اما باید توجه داشته باشیم واگذاری فضای آموزشی به دانشگاه فرهنگیان حداکثر به اندازه فضایی باشد که آموزش عالی شاخص قرار داده و نباید این انتظار وجود داشته باشد که از فضای مورد نیاز دانشگاه پیام نور یا مابقی دانشگاهها که مورد استفاده قرار میگیرد استفاده شود.
نماینده مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی ابراز داشت: بحث کاهش فعالیت و کاهش دامنه اثرگذاری دانشگاه پیام نور مطرح نیست و حداقل اینکه این دانشگاه در سطح ملی در مراکز استانها باید با قدرت کار خود را ادامه دهند و در مراکز شهرستانها با قراردادهایی که بسته میشود از ظرفیت دانشگاههای دیگر استفاده کنند تا بتوانند شعار محوری آموزش برای همه، هم جا و همه وقت نه تنها خدشه بر آن وارد نشود بلکه به صورت مطلوبتر اهداف را دنبال کند.
قادری با اشاره به اینکه در تبادل امکانات و فضای آموزشی هیچ یک از نیروها نباید تعدیل شود خاطرنشان کرد: اگر بنا باشد که از فضاها و امکانات یک دانشگاه در دانشگاه دیگر استفاده شود نیروی انسانی آن هم باید منتقل شود و بنا نیست که نه نیروی اداری و نه علمی تعدیل گردد.
عضو کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی گفت: دانشگاه مقصد بایستی رشتهها را ایجاد کرده تا از ظرفیت نیروهای اداری و علمی اعم از شرکتی قراردادی پیمانی و رسمی استفاده کند.
وی در پایان تصریح کرد: در این تغییر کارکردها و تغییر ماموریتها هیچ نیرویی نباید تعدیل شود و اختیار و آزادی عمل را در دانشگاه مبدا باید به نیروها داده شود تا بتواند محل کار آینده خود را انتخاب کند.
انتهای پیام/
منبع: فارس