هر زائر در پیاده روی اربعین نقش رسانه و رسالت خبرنگاری دارد

هر زائر در پیاده روی اربعین نقش رسانه و رسالت خبرنگاری دارد

به گزارش خبرنگار مهر، مهدی توکلیان عصر شنبه در کارگاه تجربیات عکاسی اربعین که از سوی کمیته فرهنگی و آموزشی اربعین و تحت عنوان به وقت اربعین در دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم برگزار شد اظهار داشت: هر زائری که به زیارت کربلا مشرف می‌شود می‌تواند در نقش خبرنگار ظاهر شود و امروز از این طریق می‌توان در برابر تبلیغات منفی دشمنان و بایکوت خبری در قبال حماسه عظیم اربعین مقابله کرد.

مدیر کل کتابخانه های عمومی استان قم تاکید کرد: عکاسان، خبرنگاران، مستندسازان و همه کسانی که این توانمندی را دارند که گوشه‌ای از عظمت پدیده بی نظیر اربعین را منعکس کنند، باید در این صحنه وارد عمل شوند و در صفحات شخصی خود محتوای اربعینی را انتشار دهند.

توکلیان عنوان داشت: زیارت اربعین نباید عادت شود، بلکه باید به آن به دید عبادت نگریست و با این انگیزه در این مسیر قدم گذاشت.

این استاد عکاسی ابراز داشت: هنرمندان و کسانی که می‌خواهند در پیاده روی اربعین، خلق اثر کنند باید به به این موضوع توجه داشته باشند که داشتن تجهیزات و تکنیک تنها ابزار کار است و مهم‌تر از آن‌ها، کسب معرفت و شناخت درست از عظمت اربعین ضرورت و اولویت دارد.

وی بیان داشت: نباید این انتظار را داشت که در اربعین حتماً مجوز عکاسی از حرم های مطهر را داشته باشیم و از این اماکن عکاسی کنیم چرا که اساساً فضای پیاده روی اربعین کیلومترها فاصله قبل از رسیدن به کربلا شکل می‌گیرد که نباید از جلوه‌های بسیار زیبای این مسیرها غافل شد.

توکلیان با بیان اینکه خبرنگاران و عکاسان نباید تنها به منویات رسانه خود بپردازند افزود: در این مسیر باید تلاش کرد تا بهترین اثر را خلق و به مخاطبان عرضه کرد.

وی ادامه داد: هر سال در روز ۲۵ محرم اهالی رأس البیشه در جنوبی‌ترین نقطه عراق با شعار «من البحر الی النحر» یعنی از دریا تا محل شهادت امام حسین (ع)، حرکت پیاده روی خود را آغاز می‌کنند و باید به این نکته توجه داشت که همه مسیر پیاده روی اربعین مسیر نجف به کربلا نیست، بلکه مسیرهای بسیاری برای رسیدن به کربلا وجود دارد که لازم است انعکاس رسانه‌ای داده شود.

توکلیان با اشاره به معنای موکب در فرهنگ عراق بیان داشت: لغت موکب در حقیقت به گروهی که همراه پادشاهان بودند و وظیفه پذیرایی از آنان را بر عهده داشتند گفته می‌شود و به همین دلیل است که عراقی‌ها شأن زائر سیدالشهدا (ع) را آن قدر بالا می‌بینند که با برپایی موکب هایی تمام تلاش خود را برای پذیرایی شایسته زائران انجام می‌دهند.

این روزنامه نگار تاکید کرد: پیاده روی اربعین حسینی فلسفه دارد و در این مسیر باید آداب حضور در این مراسم بی نظیر شیعه را بیاموزیم و به الزامات آن عمل کنیم.

وی با بیان اینکه تأثیر کار رسانه‌ای در دنیای امروز قابل کتمان نیست افزود: باید از ظرفیت رسانه در انعکاس عظمت این مسیر حداکثر بهره برداری را انجام دهیم و اربعین مصداق بارز بروز همه خصلت‌های انسانی و نیکی‌ها است.

توکلیان با بیان اینکه زنان نقش بسیار مهمی در اربعین دارند افزود: فلسفه و ماهیت برپایی موکب‌های اربعین در عراق خانوادگی است که در پشت صحنه موکب ها، زنان زحمات بسیاری را متحمل می‌شوند و در راستای خدمت به زائران تمام تلاش خود را به کار می‌بندند.

وی گفت: نباید تصور کرد که این وظیفه عراقی‌ها است که به زائر خدمت کنند، بلکه آنان با عشق و علاقه خود، این کار را انجام می‌دهند و باید در رفتارهای خود در قبال خدمت گذاران عراقی نهایت دقت را داشته باشیم.

مدیر کل کتابخانه های عمومی استان قم تصریح کرد: هر زائر، خود می‌تواند به عنوان یک خبرنگار نگاه رسانه‌ای داشته باشد و باید به اربعین نگاه جامعی داشت و به این رویداد، هنرمندانه نگاه کنیم.

منبع: مهر