پرهیز از آتش زدن بقایای محصولات کشاورزی

پرهیز از آتش زدن بقایای محصولات کشاورزی

سیاوش نیرومند در گفت‌وگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: سوزاندن بقایای گیاهی بعد از برداشت محصول از سطح مزارع باعث از بین رفتن مواد ارزشمند خاک، افزایش شوری خاک زراعی، آلودگی آب و هوا و محیط زیست شده و سبب تخریب شدید مواد مغذی در سطح خاک می‌شود که همین امر فقیر شدن خاک را در پی خواهد داشت.

وی افزود: سوزاندن کاه و کلش موجودات زنده و مفید خاک را از بین برده رطوبت خاک را کاهش داده و خاک زراعی را فشرده و سفت کرده، حاصلخیزی خاک را کاهش می‌دهد و لطمه‌های جبران ناپذیر به مزارع و خاک‌های کشاورزی و مواد آلی خاک وارد می‌کند.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان اردبیل در ادامه بیان کرد: کشاورزان برای این اقدام خود دلایلی نظیر سریع‌تر آماده شدن زمین برای کشت بعدی و از بین بردن آفات و علف‌های هرز را عنوان می‌کنند که بایستی به جای این روش غلط، استفاده از سموم مناسب و تناوب زراعی و اجرای خاک‌ورزی حفاظتی را جایگزین کرد.

نیرومند در ادامه افزود: آتش زدن کاه و کلش بعد از برداشت گندم و جو طبق ماده ۶۸۸ قانون مجازات اسلامی و ماده ۲۰ قانون هوای پاک ممنوع بوده و جرم تلقی شده و متخلفین به مراجع قضائی معرفی خواهند شد.

وی به کشاورزان تاکید کرد: از سوزاندن کاه و کلش و بقایای گیاهی در مزارع جدا خودداری کنند و در صورت مشاهده موارد تخلف را با شماره ارتباطات مردمی ۱۵۴۰ و یا به اداره حفاظت محیط زیست شهرستان اعلام کنند.

منبع: مهر

منتشر شده

در دسته بندی


با عنایت به اینکه سایت «یلواستون» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع مطلب و کاربران است. (قانون تجارت الکترونیک)

یلواستون نقشی در تولید محتوای خبری ندارد و مطالب این سایت، بازنشر اخبار پایگاه‌های معتبر خبری است.