تحلیل مدیر مرکز راهبردی «رفد» ازتحرکات نظامی مشکوک آمریکا در عراق

تحلیل مدیر مرکز راهبردی «رفد» ازتحرکات نظامی مشکوک آمریکا در عراق

به گزارش خبرگزاری مهر، مدیر مرکز رسانه‌ای و مطالعات راهبردی «رفد» عراق امروز یکشنبه در تحلیلی با اشاره به تحرکات نظامی مشکوک اخیر نیروهای نظامی آمریکا در نواحی مرزی عراق و سوریه گفت: هدف تحرکات ارتش آمریکا در مرزهای غربی عراق، قطع خطوط تماس محور مقاومت با یکدیگر است.

پایگاه خبری «المعلومه» عراق گزارش داد که «عباس الجبوری» مدیر مرکز مطالعات راهبردی «رفد» در ارزیابی خود از تحرکات مشکوک نظامیان آمریکایی در داخل خاک عراق گفت: بی‌تردید جابه‌جایی کاروان‌های نظامی و لجستیک آمریکا مشکوک است، به ویژه آنکه در صورتی که اظهارات اخیر جو بایدن و الینا رومانسکی، سفیر آمریکا در عراق را درباره رویدادهای منطقه در نظر بگیریم، قطعاً این تحرکات مشکوک خواهد بود.

مدیر مرکز مطالعات راهبردی رفد افزود: هدف اصلی واشنگتن قطع خطوط تماس مرزی میان سوریه و عراق است و شاهد این مدعا نیز حرکت دولت سوریه است که یکی از تیپ‌های نظامی مهم خود به فرماندهی برادر بشار الاسد را به دیرالزور، شرق سوریه مجاور با استان الانبار عراق اعزام کرده است.

الجبوری تصریح کرد که نیروهای آمریکایی بارها مناطق مرزی عراق با سوریه زیر حملات آتشباری خود قرار داده‌اند و شمار فراوانی از نیروهای امنیتی، مرزبانی و حشد الشعبی به شهادت رسیده‌اند.

وی بار دیگر تاکید کرد: «هدف نهایی آمریکایی‌ها کنترل سلسله نقاط مرزی تماس محور مقاومت در سوریه و لبنان است تا از ارسال تجهیزات نظامی و امدادی به جنبش حزب الله لبنان جلوگیری شود.»

پیشتر «محمود الحیانی» از اعضای ارشد ائتلاف «فتح» عراق با ابراز ناخرسندی از عدم اجرایی شدن مصوبه خروج نظامی آمریکا از عراق اعلام کرد که تحرکات نظامی آمریکا در راستای طرح این کشور در بحران سازی و ایجاد مشکلات برای دولت کنونی صورت می‌گیرد

گفتنی است در هفته‌های اخیر، انتشار اخبار و ویدئوهایی از تحرکات نظامی آمریکا در خاک عراق به موضع داغ کاربران شبکه‌های اجتماعی در عراق مبدل شده است و به موجی از نگرانی در جامعه عراق درباره احتمال انجام توطئه‌های پنهانی و عملیات نظامی آمریکا در عراق دامن زده است.

این اقدامات آمریکا یک روز پس از آن انجام می‌شود که محمد شیاع السودانی نخست وزیر عراق اعلام کرد که کشورش به نیروهای رزمی خارجی نیاز ندارد به این دلیل که عراق اکنون بهترین دوره ثبات را پس از سال ۲۰۰۳ تجربه می‌کند.

منبع: مهر