مصرف بی‌رویه دارو در کهگیلویه و بویراحمد

مصرف بی‌رویه دارو در کهگیلویه و بویراحمد

به گزارش خبرگزاری فارس از یاسوج، رحمت‌الله افشار در جمع خبرنگاران با اشاره به فعالیت ۱۲۲ داروخانه در سطح استان گفت: مشکلاتی در خصوص تامین دارو به دلیل مشکلات در واردات وجود دارد که با این مشکل در تامین شیر خشک هم مواجه‌ایم.

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به مصرف بی‌رویه دارو در استان افزود: از بررسی نسخه‌های پزشکی مشخص شد که پر مصرف‌ترین داروهای مصرفی استان سرم، داروهای کورتن و آنتی‌بیوتیک است و به همین دلیل نسبت به جمعیت بیشترین مصرف دارو را داریم.

وی عنوان کرد: داروهای مناطق سردسیر استان از استان‌های همجوار از جمله فارس تامین می‌شود و مناطق گرمسیری نیز داروهای خود را از خوزستان تامین می‌کنند، ضمن اینکه سهمیه داروی ما در کشور ۸. درصد است.

افشار با اشاره به اینکه چرا از دو استان دارو تامین می‌شود، گفت: نحوه توزیع را وزارتخانه معین می‌کند، توزیع داروی استان کهگیلویه و بویراحمد بین این دو استان انجام می‌شود، تصمیم داشتیم یک استان داروهای ما را تامین کند اما شهرستان‌های گرمسیر موافقت نکردند چرا که خوزستان داروی این شهرستان‌ها را تامین می‌کند.

وی با بیان اینکه پنج درصد داروهای کشور از خارج وارد می شود که داروهای ویژه سرطانی و بیماران خاص است، افزود: نحوه توزیع این داورها در استان در داروخانه دولتی و متمرکز در داروخانه امام جعفر صادق توزیع می‌شود، داروی بیماران خاص هم در بویراحمد ،گچساران و دهدشت داروخانه شهید بهشتی، رجایی و خمینی دهدشت توزیع می‌شود.

افشار با بیان اینکه دو داروخانه در شهرستان گچساران گران فروشی کردند که به مدت دو ماه تعطیل و سهمیه دارویی آنها قطع شد، گفت: فراخوان راه‌اندازی داروخانه در مارگون، قلعه رئیسی و پاتاوه داده شده و در صورتی که متقاضی وجود نداشته باشد یکی از داروخانه‌ها شعبی در این مناطق ایجاد می‌کند.

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد در خصوص افزایش تعداد داروخانه‌ها در سطح استان گفت: مدت دو سالی است که آیین نامه فاصله میان داروخانه برداشته شد و هر داروسازی که ۲۲۰۰ امتیار کسب کند می‌تواند داروخانه احداث کند.

وی با اشاره به اینکه بیماران خاص و سرطانی نشاندار شوند، گفت: تا پایان سال گذشته میزان بدهی غذا و داروی دانشگاه ۱۰۱ میلیارد تومان بود که طی در سال جدید به ۲۷ میلیارد و ۶۰۰ کاهش دادیم.

این مسوول بیان کرد:۸۷۹ واحد تولیدی و توزیعی سلامت محور در استان وجود دارد و بر تولیدات غذایی از مزرعه تا کارخانه و تبدیل شدن به مواد غذایی نظارت می شود.

افشار با بیان اینکه چندین دستگاه بر سلامت مواد غذایی نظارت می‌کنند تا مواد غذایی سالم وارد سفره مردم شود، گفت: ممکن است سهل‌انگاری هم در این زمینه صورت گیرد اما همه تلاش‌ها تامین غذای سالم است.

پایان پیام/

منبع: فارس