«تاریخ فرش‌شناسی در جهان» نقد و بررسی شد

«تاریخ فرش‌شناسی در جهان» نقد و بررسی شد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی فرهنگستان هنر، نخستین نشست «تاریخ فرش‌شناسی در جهان؛ روش‌ها و رویکردها» به همت کمیته فرش فرهنگستان هنر جمهوری اسلامی ایران، با همکاری شرکت فرش آستان قدس رضوی، با سخنرانی داوود شادلو عضو هیات‌علمی دانشگاه هنر شیراز، یکشنبه ۲۹ مرداد ۱۴۰۲ در فرهنگستان هنر برگزار شد.

در ابتدای این نشست، تورج ژوله رئیس کمیته فرش و عضو گروه تخصصی هنرهای سنتی و صنایع‌دستی فرهنگستان هنر، به بیان دلایل و چگونگی شکل‌گیری این سلسله‌نشست‌های تخصصی درباره فرش و تاریخچه آن پرداخت.

پس از او، داوود شادلو با بیان نقل‌قولی از آرتور پوپ مورخ آثار هنری ایران، گفت: مسائل تاریخ فرش هنوز بیشه‌ای پُر از خار است که شاید بدون همکاری راستین میان پژوهشگران و نیز پافشاری بر استانداردهای دقیق روش پژوهش برچیده نشود.

وی در ادامه، به آرا و گرایش‌های پیشگامان فرش‌شناسی، چون فردریک مارتین، یولیوس لسینگ، ویلهلم فون بُده، فردیش زاره، جان کمیبرلی مامفورد و آلوئیس ریگل، پرداخت و دلایل بررسی آثار فرش‌شناسان غربی و علل و انگیزه‌های غربیان برای مطالعه فرش‌های شرقی را برشمرد و برجسته‌ترین مسائل در مطالعات فرش‌شناسی و همچنین روش و رویکردهای پژوهشی در مطالعات فرش شرقی در سه مکتب برلین و وین و نیویورک را بررسی کرد.

این نشست با پرسش و پاسخ حاضران پایان یافت.

منبع: مهر

منتشر شده

در دسته بندی


با عنایت به اینکه سایت «یلواستون» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع مطلب و کاربران است. (قانون تجارت الکترونیک)

یلواستون نقشی در تولید محتوای خبری ندارد و مطالب این سایت، بازنشر اخبار پایگاه‌های معتبر خبری است.