مهرداد فولاد در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری فارس در شهرستان آمل، با اشاره به رتبه شاخص این شهرستان در تولید گوشت سفید مرغ، تخم مرغ و جوجه یک روزه، اظهار کرد: تعداد ۲۵۶ واحد فعال مرغداری گوشتی و مادر در این شهرستان را داریم که در زمینه تولید مرغ گوشتی، مادر، تخم مرغ و جوجه یک روزه فعالیت دارند.
وی با اشاره به رتبه نخست این شهرستان در تولید گوشت سفید و جوجه یک روزه و رتبه دوم مازندران در تولید تخم مرغ، افزود: از چند ماه گذشته در قیمت مرغ و تخم مرغ دچار چالش بودیم همچنین از دی ماه ۱۴۰۰ با آزادسازی یارانهها در بخش دام و طیور چالشهای زیادی ایجاد شد و افزایش شدید قیمت ایجاد شد.
مدیر جهاد کشاورزی آمل با بیان اینکه سعی کردیم با ارائه تسهیلات و اختصاص بستههای حمایتی به دامداران و مرغداران باعث چرخش چرخه تولید شویم، تصریح کرد: در این حوزه بیش از ۱۰۰ میلیارد تومان تسهیلات اعطا شده است.
*فعالیت ۲۵۶ واحد مرغداری در آمل
فولاد با اعلام اینکه در بیشتر روزها و ماههای گذشته با چالش قیمت مرغ و تخم مرغ روبهرو بودیم، با اشاره به نظارت شبانهروزی در بازار، یادآور شد: در تولید مرغ گوشتی و گوشت سفید تعداد ۲۵۶ واحد فعال در آمل داریم و در این حوزه رتبه دوم مازندران را به خود اختصاص دادیم.
وی با اشاره به فعالیت چهار کشتارگاه در این شهرستان، بیان کرد: نزدیک به ۸۰ تن گوشت سفید در تهران و میدان بهمن هر شب در آمل تأمین میشود و تلاش شبانهروزی در کشتارگاهها با حضور بازرسان، رصد، پایش و تنظیم بازار برای کاهش قیمتها انجام میشود.
مدیر جهاد کشاورزی آمل با تأکید بر اینکه بیش از ۳۰۰ واحد فروش مرغ در شهرستان آمل فعال هستند، گفت: محدودیت ها نیروی کارشناس و بازرس هم مانع رصد واحدهای صنفی شد و حتی با افزایش قیمت تزریق مرغ به بازار بیشتر انجام شد.
فولاد با اعلام اینکه هم اکنون در بحث مرغ بازار به آرامش رسیده و نوسانات در بازار و قیمتها بستگی به نهاده ها و جوجه ریزی ها دارد، ادامه داد: در حال رصد جوجهریزی و کنترل جوجه های یک روزه هستیم تا روز به روز شاهد کاهش قیمت باشیم.
وی با اشاره به برخی نارضایتی مردم در زمینه فعالیت نانواییها و ارائه خدمات پخت نان، متذکر شد: در بخش رصد و پایش نانواییها روزانه بازدیدها انجام میشود و تعزیزات و جرایمی در حوزه کم فروشی، تعطیلی بی موقع و غیرزمان تعیین شده، گران فروشی و کنجد زدن بدون درخواست متقاضی اختصاص پیدا کرد البته در این بین واحدهای خبازی زیادی به اداره تعزیزات حکومتی معرفی شدتد تا با تنظیم بازار و مبارزه با متخلفان آرامش به جامعه بازگشت داده شود.
*تولید ۵۰۰ تن عسل از مراتع ییلاقی آمل
فولاد با بیان اینکه بیشتر تنشهای نانوایی ها در تعداد کیسه آرد و میزان پخت نان بود، خاطرنشان کرد: سوءاستفاده در هر حرفه و کار وجود دارد و بخشی از مشکلات با راه اندازی دستگاه کارتخوان ویژه نانواییها حل شده و میزان مصرفی و سهمیه آرد به ساماندهی رسید هرچند هم اکنون تزریق آرد در شهرستان به کافی انجام می شود و فعلا مشکل خاصی نداریم.
مدیر جهاد کشاورزی با اشاره به حوزه زنبورداری و تولید عسل، به ساماندهی زنبورداران اشاره کرد و گفت: امسال بیش از ۵۰۰ تن عسل از مراتع و ییلاقات آمل برداشت می شود.
فولاد با اعلام اینکه هر سال زنبورداران پس از برداشت عسل بهاره و از نیمه دوم اردیبهشت تا خرداد، کندوها را به مناطق ییلاقی کوچ میدهند و در مرداد تا اوایل شهریور، عسل مرغوب و معروف کوهستان را برداشت میکنند، خاطرنشان کرد: عسل طبیعی لار به واسطه پوشش گیاهی آن از گیاهانی همچون آویشن و گون، یکی از بهترین نوع عسل تولیدی کشور است و خواص دارویی و طبی دارد. همچنین برداشت عسل از کلنی های زنبور که در منطقه حفاظت شده لار مستقر است ادامه دارد.
نصب دستگاه کاه خردکن دانشبنیان بر روی کمباینهای شالیزاری
وی در پاسخ به سؤوالی مبنی بر فصل برداشت شالیزارهای برنج و آتش زدن کاه و کلش، بیان کرد: با همکاری یکی از شرکتهای دانش بنیان در حال برطرف کردن آلودگی ناشی از آتش زدن باقیماندههای شالی هستیم
مدیر جهاد کشاورزی آمل ادامه داد: با نگاه دانش بنیان میتوان در این بخش تولید کود کرده تا آلودگی آب، هوا و زمین کاسته شود زیرا با اختراع دستگاه کاه خردکن توسط شرکت دانش بنیان این دستگاه ها با نصب بر روی کمباین ها می توانند کاه و کش را کاملا خرد نند.
فولاد با اشاره به اینکه این دستگاه هم اکنون بر روی ۱۲۰ خودروی کمباین نصب است، بیان کرد: پیشنهاد شد تا ۷۰ درصد کمباینهای وارداتی به دستگاه کاه خردکن مجهز شوند تا در آینده نزدیک شاهد آلودگی محیط زیست و هوا نباشیم.
پایان پیام/۸۶۰۱۲/غ
منبع: فارس