خبرگزاری مهر- گروه استانها: محرم که از راه میرسد، بیرقهای مشکی برافراشته میشوند و کتیبهها بر دیوارها نصب میشوند. کتیبههایی که میتوان ساعتها در برابرشان ایستاد و به اشعار نقش بسته بر آنها چشم دوخت و زیر لب زمزمه کرد.
ما پاهایمان که به مجالس روضه و عزاداری شهدای کربلا میرسد، گوش میسپاریم به نوحههایی که شاعران سرودهاند. شاعرانی که دل در گرو مهر اهل بیت (ع) دارند و اشعارشان از بزرگی و عظمت ایشان نشان دارد.
«بتول رحیمی» یکی از شعرای آئینی گیلان زمین است. او که سروده است: «یا حسین / سوز دل بی حساب را خط بزنید / مشک و شن و آفتاب را خط بزنید / با لحن گرفته خیمه یک جمله سرود / از متن کتاب آب را خط بزنید».
رحیمی در گفت و گو با خبر نگار مهر اظهار کرد: متولد سال ۱۳۵۰ هستم و از سال ۱۳۷۲ قدم در عرصه شعر نهادهام. زمانی مسئول انجمن ادبی املش بودم اما از سال ۱۳۷۹ به رشت آمدم و طی این سالها در حوزه هنری و ارشاد فعالیت داشتم، هم اکنون نیز دانشجوی دکترای زبان و ادبیات فارسی هستم.
وی با بیان اینکه اشعارم در قالب کلاسیک و با مضمون مذهبی و آئینی هستند، افزود: من در یک خانواده مذهبی به دنیا آمدم و از ابتدای طفولیت عشق به امام حسین (ع) در خون و گوشت ما بوده است. مرحوم پدرم هم که از جانبازان و ایثارگران بشمار میآمد، شاعر و نویسنده بود و همچنین خواهرم و دو برادرم نیز در عرصه شعر و خوشنویسی فعالیت دارند.
درختان گنجشک ندیده در دست انتشار است
رحیمی با اشاره به اینکه تاکنون ۵ کتاب از او منتشر شده است گفت: «اشک غزل» عنوان اولین کتابم است و «از بس دلم برای شما شور میزند»، «زخم درخت توت»، «تابلو فرش چشمانت» و «یک دریا پنجره» که ترجمه منظوم سوره بقره است، عناوین دیگر آثارم هستند. البته قابل به ذکر است که در زمینه ادبیات کودک هم کتابی به رشته تحریر در آوردم و کتاب دیگرم با عنوان «درختان گنجشک ندیده» نیز هم اکنون در دست انتشار دارم.
شعر و محرم
رحیمی درباره درهم تنیدگی اشعار و محرم اظهار کرد: این امر ریشه درجان شاعران دارد چرا که از کودکی نام و یاد حضرت حسین (ع) در دریای درونشان موج میزند روند سرودن شعر و الهامات غیبی سال به سال ریشه دارتر میشود و نقش پر رنگتری به خود میگیرد.
وی ادامه داد: وقتی شاعری از امام حسین میگوید، هر دل عاشقی می لرزد. باید توجه داشت که هر مجلس عالی و مزینی، با شعر بیشتر جان میگیرد؛ شاعران نیز با شعر عاشورایی در دلهای عاشقان نفوذ میکنند و عاشورا با شعر و حزن و مداحی جانسوزتر میشود و اشعار آگاهانه مداحان موج دریای عشق به امام حسین را متلاطمتر میکند.
شعری که در خود پیام دارد
این بانوی شاعر با بیان اینکه شاعر باید کلمات را اسیر خود کند و با بصیرت شعر بگوید، گفت: وگرنه شعر زیاد است اما شعری که حاوی پیام ناب عاشورا باشد مروارید درخشانی است در ظلمات غفلت. از این رو باید تمهیداتی برای شاعران ارزشی عاشورایی اندیشیده شود تا چراغ پرفروغ حسینی تا ابد مانا باشد، هرچند شعر و اهل بیت و سوز و سکوت باهم درآمیختهاند و در جانها نشستهاند.
وی افزود: سرودن شعر برای امام حسین، سوز و بصیرت متعالی میخواهد. وقتی غم آقا بدلت مینشیند جان می گرید و شعر ظهور میکند.
این بانوی شاعر در پایان یادآور شد: زمان زیادی را صرف سرودن اشعار آئینی میکنم، چرا که معتقدم شاعری که برای اهل بیت شعر بگوید از سوی ایشان مورد ضمانت قرار میگیرد و هر زمان سخن از اهل بیت به میان میآید اصلاً مسائل مالی برایم مهم نبوده و نیست. در واقع شعر هدیه الهی است و من افتخار میکنم به چنین موهبتی و میخواهم عمری را که از خدا گرفتهام در مسیر شعر سرایی برای اهل بیت پشت سر بگذارم. بنابراین امیدوارم اشعارم مانند فرزندان صالح بمانند و یادگار روزهای نبود من باشند.
منبع: مهر