به گزارش خبرگزاری فارس از همدان، یوسف شعبانی پیش از ظهر امروز در نشست خبری به مناسبت روز تعاون با بیان اینکه سهم تعاون از اقتصاد کشور باید ۲۵ درصد باشد اظهار کرد: در راستای تحقق اهداف تشکیل شورای بخش تعاون در دستور کار قرار گرفته است.
وی با بیان اینکه برای توسعه تعاون در استان با محوریت استاندار برنامه سه ساله پیشبینی شده است گفت: این طرح از سال گذشته آغاز شده و در ادامه نیز برنامههایی پیشبینی شده است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان همدان از وجود یکهزار و ۲۹۳ تعاونی فعال در استان خبر داد و افزود: از این تعداد ۷۲۸ تعاونی یعنی ۵۷ درصد در حوزه تولید، ۱۸۵ واحد یعنی ۱۴ درصد در حوزه تعاونیهای توزیعی و ۳۸۰ یعنی ۳۰ درصد در حوزه خدمات فعال هستند.
وی با تاکید به اینکه در سند توسعه بخش تعاون پیشبینی شده ۲۰ درصد اشتغال و ۲۵ درصد سهم فعالیتهای اقتصادی را تعاون بر عهده گیرد افزود: نحوه توزیع کالا و خدمات، فقرزدایی و توسعه فرهنگ عادلانه، بهبود کسب و کار و … جزو سیاستهایی است که برای این هدف مهم مورد توجه است.
شعبانی به برگزاری هجدهمین جشنواره تعاونی برتر در استان همزمان با سراسر کشور اشاره کرد و گفت: ۱۴۵ تعاونی در این جشنواره شرکت کردند و برای نخستین بار ۱۱ تعاونی استان توانستند به مرحله کشوری راه یابند که قابل توجه است.
وی با بیان اینکه ۱۷ تعاونی با اشتغال ۱۸۱ نفر و سرمایهگذاری ۷۸۷ میلیارد ریال از فردا افتتاح میشود گفت: ۹ تعاونی در حوزه تولید، ۶ تعاونی توزیعی و دو تعاونی در حوزه خدمات راهاندازی میشود.
مدیرکل اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان همدان با بیان اینکه سال گذشته ۵۰۰ میلیارد تومان به ۴۹ طرح تعاونی تسهیلات پرداخت شد عنوان کرد: امسال ۴۴ تعاونی برای دریافت ۲۲۰ میلیارد تومان تسهیلات به بانکها معرفی شدند.
وی با اشاره به اینکه در راستای هدایت تعاونیها آموزشها و ارتقای مدیریت آنها مورد توجه است عنوان کرد: از موضوعات مهم توجه به بخش صادرات تولیدات بخش تعاون است که سال گذشته ۴۸ میلیون دلار صادرات داشتیم.
شعبانی یادآور شد: هدف گذاری امسال ۵۹ میلیون دلار صادرات است که ۱۰ میلیون دلار آن محقق شده است.
وی با اشاره به اینکه نخستین روز از هفته دولت نخستین روز هفته تعاونی است گفت: برای تمام روزهای هفته تعاون برنامههایی نظیر افتتاح تعاونیها، بازدید و سرکشی از تعاونیها، تشکیل میز خدمت و تجلیل از تعاونیهای برتر در نظر گرفته شده است.
مدیرکل اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان همدان با بیان اینکه در حال حاضر تولیدات استان به هفت کشور آسیای میانه، عراق، کشورهای حاشیه خلیج فارس و تعدادی کشورهای اروپایی است گفت: در سهم اقتصاد، استان همدان و کشور تک رقمی هستند و خوشبینانهترین حالت هفت درصد فعالیت اقتصادی شامل بخش تعاونی است در حالی که ظرفیت بالاست و نتوانستیم هدفگذاری ۲۵ درصد را محقق کنیم.
وی با بیان اینکه بالغ بر ۱۵ هزار و ۶۴۹ فرصت شغلی در اختیار تعاونیهاست افزود: از زمان قانون ایجاد بخش تعاونی بالغ بر ۴ هزار تعاونی در استان ثبت شده که عمر بخشی از این تعاونیها تمام شده و برخی دچار اختلاف شدند و به تعطیل و بلاتکلیفی کشیده شدهاند.
شعبانی با بیان اینکه کمک به پایداری تعاونیهای فعلی و فعال سازی تعاونی راکد نیازمند در دستور کار ماست عنوان کرد: از ابتدای امسال تاکنون ۲۲ تعاونی با هدف حمایت از آنها، احیا شدهاند.
وی با بیان اینکه در حوزه تعاونیهای مسکن همدان جزو استانهایی است که بالغ بر ۹۸ درصد با حدود ۸ هزار و ۶۴۷ واحد مسکنهای مهر را محقق کرده است خاطرنشان کرد: پرونده مساکن مهر در همدان بسته شده و جزو استانهای برتر در حوزه تحقق مساکن مهر شناخته شده است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی همدان با بیان اینکه بالغ بر ۷۰ واحد دانشبنیان در سطح کشاورزی، صنعتی و خدماتی در استان فعال هستند که ۹ واحد ویژه تعاون است افزود: حمایت مالی و پرداخت تسهیلات به این واحدها در دستور کار است.
وی با اشاره به اینکه در حوزه روابط کار تنظیم روابط بین کارگر، کارفرما و حاکمیت و هماهنگی سه ضلع مورد توجه است گفت: طی یک سال گذشته در این حوزه ۵ هزار و ۷۰ دادخواست در هیات بدوی، بیش از یک هزار دادخواست در هیات تجدید نظر مورد بررسی قرار دادیم و ۹۰۶ رای سازشی صادر و ۱۱ هزار و ۷۸۴ اقدام مشاورهای انجام شده است.
وی با تاکید به اینکه هدف ما کمک به جامعه کارگری و کارفرمایی است گفت: بالغ بر ۲۲۰ تشکل کارگری و کارفرمایی در استان فعال هستند و نگاه ما به تشکلها توسعه کمی و کیفی آنهاست.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان همدان با اشاره به بازرسی در حوزه قانون کار تصریح کرد: در طول سال بالغ بر ۱۰ هزار نوبت بازرسی را در ۲۴ هزار و ۲۱۲ واحد مشمول قانون کار و توسط ۱۸ نفر از بازرسین داشتیم.
وی با بیان اینکه در حال حاضر یکهزار و ۸۲۰ نفر در استان مقرری بیمه بیکاری بر اساس سنوات کاری دریافت میکنند در ادامه به مدیریت اشتغال و کارآفرینی اشاره کرد و گفت: سیاست ما دوری از عدد و ارقام در این حوزه بوده و به دنبال کاهش دغدغههای اشتغال فرزندان خانوادهها هستیم.
شعبانی با بیان اینکه در حوزه اشتغال سند سه ساله توسعه تعریف شده است عنوان کرد: در حال حاضر ۲۲ شرکت کاریابی و ۱۵ مرکز مشاوره شغلی در استان فعال هستند و خدماتی ارائه میشود.
وی یادآور شد: امسال ۲۰ هزار و ۷۰۶ فرصت شغلی برای ۲۲ دستگاه اجرایی پیشبینی شده که معادل ۴۵ درصد فرصت شغلی محقق شده است.
مدیرکل اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان همدان با بیان اینکه سال گذشته یک هزار و ۶۱۲ میلیارد تومان سهم تسهیلات همدان از تبصره ۱۶ بود که در قالب تبصره جزء دو و مختص اشتغال ۶۰۰ میلیارد تومان پرداخت شد افزود: تسهیلات کشاورزی ۵۸۰ میلیارد تومان بوده که همدان در این حوزه رتبه اول کشور را کسب کرده است.
وی با اشاره به اینکه در حوزه مشاغل خانگی سال گذشته سقف تسهیلات ۱۱۰ میلیارد تومان بود که امسال به ۱۳۲ میلیارد تومان افزایش یافته و رشد ۲۲ درصدی دارد خاطرنشان کرد: تسهیلات این بخش از سقف ۱۰۰ میلیون تومان انفرادی به ۱۵۰ میلیون تومان رسیده است.
شعبانی با اشاره به فعالیتهای اجتماعی، فرهنگی و ورزشی و با بیان اینکه در طول سال ۱۵۰ رویداد ورزشی برگزار میشود گفت: با سفر ریاست جمهوری به استان ۱۹ میلیارد تومان برای تحقق پروژههایی اختصاص یافت.
وی با بیان اینکه طرح ملی کالابرگ الکترونیکی را در حوزه اجتماعی و فرهنگی اجرایی میکنیم بیان کرد: در این راستا دولت اقدام به افزایش یارانه دهکهای یک تا سه کرده است که از ۴۰۰ هزار تومان به ۴۸۰ در برج سه و اخیرا به ۵۲۰ هزار تومان افزایش یافته به شرطی که خرید الکترونیک از ۲ هزار و ۸۲۸ فروشگاه در سطح استان انجام شود.
مدیرکل اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان همدان با بیان اینکه هدف این طرح کمک به تغذیه سالم و بهبود معیشت مردم بوده و ۱۱ قلم کالا در آن پیشبینی شده است گفت: در استان همدان ۲۳۶ هزار و ۴۸۰ خانوار مشمول کالا برگ الکترونیک شدند.
وی گفت: تاکنون استقبال ضعیف بوده چون قشر ضعیف با نقدینگی کار میکنند اما ۴۳ هزار و ۵۷۱ تراکنش در طرح موجود انجام شده که استقبال کمتر از ۵ درصد بوده است.
شعبانی با اشاره به فعالیت بخش مدیریت و پشتیبانی و توسعه منابع افزود: در سازمان ۲۹ نفر جابهجایی داشتیم اما یک نفر از بیرون وارد نکردیم، همه انتخابها بر اساس استعداد شخصی و توانایی و قابلیت و توانایی بوده است.
وی با بیان اینکه تکمیل چرخه مدیریتی را در دستور کار قرار دادیم و خوشبختانه امروز در مرحله بازخوردگیری هستیم که سال گذشته ۱۴ رتبه برتر کشوری کسب شد عنوان کرد: ۲۹ اقدام تحولی باعث شد دستاوردهای خوبی حاصل شود.
این مقام مسئول با بیان اینکه به موازات نظارت کیفی بر اشتغال، خروجی کار مناسب خواهد بود افزود: سعی میکنیم در ارائه آمار اشتغال واقعگرایانه نگاه کنیم تا با کمترین چالش مواجه باشیم.
وی با بیان اینکه استان همدان ۱۴۲ هزار و ۲۱۷ بیمه شده اجباری دارد اما جمعا ۲۶۲ هزار و ۶۳۵ نفر بیمه شده تامین اجتماعی هستند گفت: سال گذشته بالغ بر ۸ هزار نفر بیمه شده اولی داشتیم و یکی از شاخصههای اشتغال پایدار نیز بیمه اجباری است.
شعبانی با بیان اینکه امروز فضای کسب و کار ناترازی دارد که از یک طرف کمبود نیروی کار است و از طرفی تحصیلکنندگان برخی شغلها را در شان خود نمیدانند خاطرنشان کرد: وجود کارگران افغانستان در استان ممنوع است اما برخی کارفرمایان تخلف میکنند و آنها را به کار میگیرند.
وی در خصوص نرخ بیکاری بیان کرد: طبق اعلام مرکز آمار نرخ بیکاری که فصلی اعلام میشود طوری بوده که در فصل بهار ۹.۳ درصد نرخ بیکاری استان با ۴۴ درصد نرخ مشارکت اعلام شده است.
مدیرکل اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان همدان تاکید کرد: نگرانی حوزه بیکاری در حوزه فارغ التحصیلان است و باید به این افراد توجه و شرایط کار را برایشان تسهیل کنیم.
پایان پیام/۸۹۰۲۶/
منبع: فارس