فارس من| سرنوشت تأثیر معدل در کنکور چه می‌شود؟

فارس من| سرنوشت تأثیر معدل در کنکور چه می‌شود؟

به گزارش خبرگزاری فارس از شیراز، دانش آموزان و هم استانی ها که مطالبه "تأثیر قطعی معدل در کنکور 1403 حذف شود" را به فارس من سپرده بودند، با امضای این پویش خواستار پیگیری این مطالبه از مسوولین مربوطه شدند به همین منظور خبرنگار فارس گفت و گویی با معاونت آموزشی متوسطه اداره کل آموزش و پرورش استان فارس داشت تا این مطالبه را پیگیری کند.

معاون آموزشی متوسطه اداره آموزش و پرورش فارس در گفت و گو با خبرنگار فارس گفت: از آنجایی که آزمون سراسری در سطح کشور برگزار میگردد برای تمامی دانش آموزان در سراسر ایران شرایط ، ضوابط و موقعیت یکسان دارد به همین منظور شورای عالی انقلاب فرهنگی با ارائه این مصوبه تلاش کرد تا آن را با تمام زوایای پنهان و پیدایش در سال ۱۴۰۲ اجرا کند و با تمام نقدهایی که به آن وارد است از آن دفاع و نکاتی را به منظور دفاع از آن بیان کرد.

شجاعی پور گفت: طی این مصوبه از سال ۱۴۰۲ سوابق تحصیلی در تعیین سطح و تراز علمی دانشجو اثرگذار خواهد بود و تاثیر قطعی در پذیرش دانشجو خواهد داشت.

او افزود: به این ترتیب که از سال ۱۴۰۲ سهم سوابق تحصیلی در آزمون سراسری ۴۰ درصد قطعی است و این سهم در سال بعد به پنجاه درصد خواهد رسید.

وی ادامه داد: این رویه به منظور کاهش سهم کنکور در پذیرش دانشجو صورت می‌گیرد و باعث می‌شود که تلاش شبانه روزی دانش آموز به طور مستمر دیده شود و زحمات چندین ساله او را در چند ساعت که مملو از تنش های روحی است خلاصه نشود.

او بیان کرد: تشریحی خواندن ، فرصت تفکر و تمعق استفاده از فضای تربیتی ، آزمون تستی و تشریحی و نیز بهرمندی از فضای رقابتی تا حد ممکن عادلانه تری نسبت به کنکور از مزایا این مصوبه شمرده میشود.

شجاعی پور در دامه گفت: دومین تغییری که در این مصوبه دیده میشود حذف دروس عمومی از کنکور سراسری و انتقال آن به آزمون های نهایی است.

او اظهار داشت: با توجه به اینکه اهمیت دروس عمومی بر هیچکس پوشیده نیست باید گفت حذف کلی آنها از ارزیابی راه حل درستی نیست، که با انتقال سهم دروس عمومی از آزمون سراسری به آزمون نهایی هم می‌توان از اهمیت دروس عمومی غافل نبود و نیز این‌گونه دانش آموز فرصت بیشتری برای تمرکز بر روی دروس تخصصی را خواهد داشت.

وی تشریح کرد: سومین تغییر لحاظ شده در این مصوبه دو مرحله ای شدن آزمون سراسری است بدین منظور که آزمون سراسری در سال در نوبت برگزار میشود و تاثیر آن به مدت دو سال باقی است‌.

شجاعی پور بیان کرد: بر اساس قانون پذیرش دانشجو، دانش آموزان مناطق محروم در کنکور سهمیه دارند و طبق مناطق مذکور و با توجه به دسترسی‌ امکانات افرادی که در مناطق کم برخوردار تری هستند دارای سهمیه خواهند بود‌.

او ادامه داد: پس بحث عدالت در اینجا مطرح نیست و قطعا در کنکور هم برای دانش آموزان محروم سوال جداگانه ای طراحی نمی شود که بگوییم به منطقه محروم توجه می شود که بخواهیم این نقد را وارد آزمون نهایی کنیم.

شجاعی پور اظهار داشت: برخی از منتقدان اصلا توجهی ندارند که ماموریت آموزش و پرورش فقط کنکور نیست و ساهت های چندگانه تعلیم و تربیت با شیوه کنکور قدیم به فنا می رود و چیزی از آن بیرون نمی آید.

او همچنین بیان کرد: برگشت کنکور به روش قبل، مدارس را تهی و بی اعتبار و کلاس های کنکورِ خارج از آموزش و پرورش را برجسته می کند.

شجاعی پور در پایان گفت: وقتی کنکور به تنهایی ملاک قرار می گیرد حتی در مدارس تیزهوشان و نمونه ها چندان توجهی به مدرسه نمی کنند و به دنبال کلاس های تست خارج از مدرسه می روند چون سرنوشت شان در آنجا خلاصه می شود و به اهداف دیگر آموزش و پرورش توجهی نمی شود.

پایالن پیام / ن

منبع: فارس

منتشر شده

در دسته بندی


با عنایت به اینکه سایت «یلواستون» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع مطلب و کاربران است. (قانون تجارت الکترونیک)

یلواستون نقشی در تولید محتوای خبری ندارد و مطالب این سایت، بازنشر اخبار پایگاه‌های معتبر خبری است.