بی‌پرده با دبیر موتلفه کهگیلویه و بویراحمد از وزن اصولگرایان و اصلاح‌طلبان استان تا آماده‌باش برای حضور در بهارستان

بی‌پرده با دبیر موتلفه کهگیلویه و بویراحمد از وزن اصولگرایان و اصلاح‌طلبان استان تا آماده‌باش برای حضور در بهارستان

به گزارش خبرگزاری فارس از یاسوج؛ استان کهگیلویه و بویراحمد یکی از استان‌های نمره اول کشور در طول بیش از ۴ دهه انقلاب برای حضور و مشارکت در انتخابات ها اعم از مجلس شورای اسلامی، ریاست جمهوری، خبرگان رهبری و انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا بوده است.

درصد مشارکت مردم استان کهگیلویه و بویراحمد هیچگاه کمتر از ۷۰ درصد نبوده و این استان به نوعی استان اول در زمینه مشارکت در انتخابات‌ها از اول انقلاب تاکنون به شمار می‌رود.

انتخابات‌ها در کهکیلویه و بویراحمد حساسیت‌های خود را دارد به نحوی که در روزگاری این استان در رده استان‌های قرمز انتخاباتی قرار داشت و گاه و بی‌گاه درگیری‌ها و حاشیه‌هایی در انتخابات‌ها به وجود می‌آمد.

اما در سالیان اخیر دیگر شاهد حساسیت‌های کاذب انتخاباتی در استان کهگیلویه و بویراحمد نیستیم و مردم علی رغم مشارکت بالایی که در انتخابات دارند بیزاری خود را از حاشیه‌ها و درگیری‌های کاذب نشان داده‌اند و در چندین انتخابات اخیر شاهد حضور گسترده مردمی بدون حاشیه‌ها در این استان هستیم.

انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی که مرحله پیش ثبت نام آن را در همه جای کشور و البته این استان پشت سر گذاشتیم یکی از انتخابات‌های پیچیده و مهم در استان است که ثبت نام و تعدد کاندیداها و تعلق خاطر به گفتمان‌ها این انتخابات را پیچیده‌تر از هر زمان دیگر کرده است در همین خصوص و بعد از اتمام مرحله پیش ثبت نام انتخابات در استان کهگیلویه و بویراحمد که تعداد نسبتا زیادی برای کاندیداتوری ثبت نام کردند به سراغ سید علی‌محمد دانشی یکی از پیشکسوتان سیاسی استان و دبیر حزب مؤتلفه کهگیلویه و بویراحمد رفتیم تا از این فعال سیاسی در خصوص چند و چون انتخابات بعد از پیش ثبت نام سوالاتی داشته باشیم.

سید علی‌محمد دانشی با بیان اینکه انتخابات به کلی در همه نقاط دنیا به عنوان یکی از ارکان مهم حوزه سیاسی مطرح است و جایگاه ویژه‌ای در حوزه دموکراسی دارد این چنین گفت که در نظام جمهوری اسلامی که از دو واژه جمهوریت و اسلامیت تشکیل شده مردم سالاری دینی به معنای مشارکت مردم در سرنوشت خود است جمهوریت به معنای افکار، آرا و نظرات مردم و اسلامیت نیز به عنوان مبانی دینی و معرفتی به مانند دو بال در کنار یکدیگر هستند.

بنابراین جمهوری اسلامی نظامی مردم سالار مبتنی بر دین است سکه‌ای با دو رو که یک روی آن مردم و یک روی آن اسلامیت است بقای نظام جمهوری اسلامی بر پایه حضور مردم و جاری و ساری بودن دین در جای جای زندگی است انتخابات جایی است که نظر و رای و اندیشه مردم تجلی پیدا می‌کند و ایده‌های آنها به منصه ظهور می‌رسد و جمهوری اسلامی این افتخار را دارد که در طول بیش از ۴۰ سال توانسته روند مردم سالاری دینی را در کشور به صورت مستمر داشته است.

وی با اشاره به حضور مردم در انتخابات ریاست جمهوری و انتخاب دولت مردمی گفت: در این برهه از زمان به خوبی مشاهده می‌شود که جمهوری اسلامی در ابعاد مختلف به خصوص در بعد سیاست خارجی پیروزی‌های بزرگی به دست آورده و جایگاه رفیعی در جهان پیدا کرده که به واسطه رای و نظر مردم در انتخابات گذشته ریاست جمهوری بوده است و به همین خاطر دشمن به دنبال کمرنگ کردن حضور مردم در انتخابات است به همین خاطر برنامه‌ریزی گسترده‌ای برای شکست جمهوری اسلامی در عرصه انتخابات می‌کنند.

تحلیل غلط برخی‌ها در خصوص میزان مشارکت مردم

پیش پیش بینی ما از انتخابات مجلس شورای اسلامی در اسفند ماه جاری این است که مردم کشور و مردم استان به مانند ۴۰ سال گذشته حضور باشکوهی در انتخابات خواهند داشت این نظر و عقیده عده‌ای کم و قلیل است که مردم در انتخابات شرکت نمی‌کنند.

وی به انگیزه افراد برای کوچک نشان دادن حضور مردم در انتخابات و همچنین ایجاد این شائبه که مردم در این دوره کمتر در انتخابات شرکت خواهند کرد اشاره کرد و گفت: عده‌ای که در کل با نظام جمهوری اسلامی زاویه دارند منشا فکری آنها یا خارج از کشور بوده و یا اینکه سال‌ها در داخل از امکانات و تسهیلات نظام جمهوری اسلامی استفاده کرده اما همنوا با دشمن چنین اعلام می‌کنند که مردم در پای صندوق رای حضور نخواهند داشت عده دیگری هم هستند که با استفاده از شگردهای انتخاباتی سعی می‌کنند که از حضور مردم در پای صندوق‌های رای جلوگیری کنند که خودشان به منافع مورد نظر انتخاباتی دست یابند و به عبارتی رقیبان را با این ترفند کنار بزنند که این هم یک شگرد انتخاباتی توسط برخی افراد است اما مردم در هر صورت به این دو دسته هرگز توجه نخواهند کرد.

اما اینکه برای حضور در انتخابات چند نگاه وجود دسته اول کسانی که به نظام و رهبری و دستاوردهای انقلاب اعتقاد دارند و همواره در طول انتخابات‌ها علی رغم همه مشکلات مادی و معیشتی حضور باشکوه داشته‌اند با هیچ ترفندی نمی‌توان این عده را برای حضور در انتخابات منع کرد که قاطبه مردم استان کهگیلویه و بویراحمد در همین دسته می‌گنجند.

در کهگیلویه و بویراحمد هیچ گروهی دنبال تحریم انتخابات نیست

عده‌ای هم در حوزه‌های جریانات سیاسی وجود دارند که حضور و مشارکت مردم در انتخابات را بر نمی‌تابند خوشبختانه در استان کهگیلویه و بویراحمد گروه‌ها و دسته‌جاتی نداشته‌ایم که به فکر تحریم انتخابات باشند و به همین خاطر در زمره استان‌های اول انتخاباتی در کشور هستیم.

در خصوص حضور گفتمان‌های سیاسی در انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی در کشور و در استان باید گفت تنها عده قلیل آن هم در تشکل‌های اصلاح طلب تاکنون از عدم مشارکت در انتخابات و تحریم انتخابات سخن به میان آورده‌اند و قاطبه اصلاح طلبان قصد حضور در انتخابات را دارند.

اصلاح‌طلبان کهگیلویه و بویراحمد یک ضلع انتخابات مجلس هستند

در استان کهکیلویه و بویراحمد هم با پیش ثبت نامی که صورت گرفت معلوم شد اصلاح طلبان فعل و انفعالات انتخاباتی خود را آغاز کرده‌اند و تا آنجا که اطلاع داریم جلسات و نشست‌هایی را نیز به صورت متناوب در نقاط مختلف کهکیلویه و بویراحمد برگزار می‌کنند.

در هر سه حوزه انتخابیه چهره‌های اصلاح طلبی هم کاندیدا شده‌اند و اکنون مشغول رایزنی هستند و یا اینکه ممکن است از میان سایر کاندیداها یکی را برای حمایت مد نظر قرار دهند اما شواهد و قرائن سرجمع نشان می‌دهد که اصلاح طلبان در انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی در استان کهگیلویه و بویراحمد مشارکت و همراهی خواهند داشت.

اصولگرایان استان بیشترند یا اصلاح‌طلبان؟

همواره مباحثی در استان مبنی بر تعداد اصولگرایان و اصلاح طلبان و وزن کشی در سه حوزه انتخابیه وجود داشته است عده‌ای معتقدند که تعداد اصلاح طلبان در حالت کلی بیش از اصولگرایان بوده و مردم رویکرد بیشتری به جریان اصلاح طلبی در کهگیلویه و بویراحمد دارند.

اما با یک تحلیل سرانگشتی می‌توان گفت چنین نظریه‌ای در کل درست نبوده و اگر به هر سه حوزه انتخابیه نگاه کنیم مردم بیشتر خاستگاه اصولگرایی دارند برای مثال به حوزه انتخابیه کهگیلویه بزرگ که بنگرید در هر ۱۲ دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی اصولگرایان وارد مجلس شده‌اند اصلاح طلبان نتوانستند در انتخابات‌ها رای مردم را به دست بیاورند بنابراین کهگیلویه بزرگ خاستگاه اصولگرایی دارد.

به حوزه انتخابیه بویراحمد و دنا هم که نگاه کنیم به غیر از دو دوره آن هم بر بر اساس توانمندی‌های فردی شخص نماینده بود و البته در یک دوره از همان دو دوره آقای موسوی مباحث اصولگرایی و اصلاح طلبی چندان مطرح نبود و در بقیه ادوار نمایندگان اصولگرا به مجلس راه یافتند که در مورد شهرستان بویراحمد هم می‌توان گفت که سرجمع خاستگاه اصولگرایی دارد.

در حوزه انتخابیه گچساران به نظر بنده در هر دو دوره‌ای که آقای تاج گردون به مجلس راه یافتند تنها به واسطه توانمندی‌های شخصی ایشان بود نه اینکه مردم به جریان اصلاح طلبی در آن شهرستان رای دادند.

به سایر دوره‌ها که نگاه کنیم مردم این دو حوزه انتخابیه نیز به اصولگرایان رای دادند در دوره اول هم که حاج بهرام تاج گردون به مجلس راه یافت اصولاً موضوعات چپ و راست و اصلاح طلب و اصولگرا در پیش نبود بنابراین سرجمع مردم استان کهکیلویه و بویراحمد خاستگاه اصولگرایی دارند و در همه ادوار چه در انتخابات مجلس و چه ریاست جمهوری بیشتر تفکر اصولگرایی را برگزیده‌اند.

آیا اصولگرایان بویراحمد فقط 30 هزار نفرند؟

برای مثال اینکه می‌گویند کل اصولگرایان بویراحمد ۳۰ هزار نفر بیشتر نیستند تحلیل درستی نیست زیرا تعاریف متفاوتی از اصولگرایی وجود دارد اگر بر اساس تعریف عام اصولگرایی باشد قاطبه مردم این حوزه در این دایره می‌گنجند و تشتت و عدم یکپارچگی جریان اصولگرایی گاه ممکن است باعث شده تا جریان مقابل اصولگر در این حوزه انتخابیه پیروز شود.

در زمینه سلامت انتخابات دولت فعلی بر اساس رهنمودهای مقام معظم رهبری حرکت خواهد کرد تا فرمایشات معظم‌له بر زمین نماند دولت کنونی معتقد به ایجاد رقابت با حضور حداکثری مردم در انتخابات است زیرا مدعی ولایتمداری بوده و برای تحقق الزامات رهبری مبنی بر مشارکت و رقابت این دولت معتقد به این اصول است.

در استان انتخابات سالمی خواهیم داشت؟

در خود استان کهکیلویه و بویراحمد نیز با آشنایی نزدیکی که با استاندار داشته و ارتباط همیشگی، قطع به یقین استاندار به دنبال برگزاری انتخابات حداکثری و مشارکتی و رقابت میان همه افکار و جریان‌ها در استان است و اقداماتی هم در حال انجام است تا هیچ شائبه‌ای در انتخابات وجود نداشته باشد و جلسات متعددی برای این موضوع برگزار شده و بناست که در شورای اداری و شورای تامین در نشست‌های مختلف مدیران به صورت کامل توجیه شوند تا این انتخابات با مشارکت همه جانبه و در نهایت سلامت در استان برگزار شود و شک و شبهه‌ای در آن نباشد و استاندار تاکید موکد دارد که هیچ مدیری نباید از امکانات دولت و از بیت المال برای انتخابات به نفع یا علیه کسی استفاده کند.

آیا مدیران استان به کمک کاندیداها می‌روند؟

اما در خصوص اینکه مدیران چه موضعی در قبال انتخابات خواهند داشت به خوبی می‌توانید رصد کنید در این دوره دیگر به مانند گذشته زیاد از بکارگیری‌ها و استخدام‌های فله‌ای و طایفه‌ای و سیاسی شنیده نمی‌شود و کمتر از این دست موضوعات می‌شنویم و می‌بینیم چرا که مدیریت ارشد استان تنها به دنبال اجرای قانون و همچنین اجرای فرامین مقام معظم رهبری مبنی بر پیاده کردن ۴ اصل اساسی در انتخابات است.

ممکن بود که در بعضی از ادوار مدیریت کردن انتخابات در دستور کار باشد هر چند که معتقدیم تیم گذشته اجرایی استان از جمله استاندار و معاون سیاسی انتخابات سالمی را در کهکیلویه و بویراحمد برگزار کردند که در این دوره از انتخابات نیز معتقدم استاندار و تیم ارشد اجرایی عزم راسخی برای برگزاری انتخابات سالم و مشارکتی در استان دارند.

نکته دیگر اینکه رسانه‌های آگاه و بیدار در استان انتخابات کهگیلویه و بویراحمد را به خوبی رصد می‌کنند و قطعاً رسانه‌های ما برای کمک به برگزاری انتخابات پرشور و رقابتی و مشارکتی و همچنین انتخاباتی سالم و به دور از هرگونه شائبه حضور موثری در عرصه انتخابات خواهند داشت.

صاحبان فکر و اندیشه و نخبگان و دانشگاهیان و طلاب هم می‌بایست با جهاد تبیین نسبت به مشارکت گسترده در انتخابات حضور فعالی داشته باشند و در خصوص مردم هم که نمی‌توان اظهار نظر کرد چرا که در همه ادوار انتخابات نشان داده‌اند که از بصیرترین مردم کشور به شمار می‌روند و هرگز در میدان دشمن بازی نکرده و انتخابات پرشور و مشارکتی و رقابتی را به وجود می‌آوردند.

پایان پیام/

منبع: فارس