به گزارش خبرنگار آموزش و پرورش خبرگزاری فارس، موضوع انتخاب رشته این روزها دغدغه کنکوریهاست و اینکه کجا برای انتخاب رشته چه باید انجام دهند. پرسش مهمی که ذهن آنها را درگیر میکند، این است که آیا لازم است به مشاور انتخاب رشته مراجعه کنند؟
علی امرایی عضو کمیسیون آموزش دیدهبان شفافیت و عدالت در گفتوگو با خبرنگار آموزش و پرورش خبرگزاری فارس در این خصوص اظهار کرد: 3 پارامتر برای انتخاب رشته وجود دارد که باید به آنها توجه کنید.
وی ادامه داد: قبل از آنکه درباره 3 پارامتر توضیح دهم، برای اینکه از وضعیت خودتان در بحث انتخاب رشته آگاه شوید، میتوانید از سامانههایی که به صورت رایگان در فضای مجازی هستند، استفاده کنید؛ این سامانهها شبیهساز هستند و میگویند که سال گذشته با این رتبه و تراز کجا قبول میشدید.
امرایی اضافه کرد: همانطور که اشاره کردم، سه پارامتر برای انتخاب رشته باید مورد توجه قرار گیرد؛ پارامتر اول، این است که در چه رشتهای میخواهید در دانشگاه تحصیل کنید و میخواهید چه شغلی داشته باشید.
وی افزود: در این بخش یک مشاور یا فردی آگاه میتواند در زمینه آشنایی با رشتههای مختلف و بازار کار آنها به شما اطلاعات دهد اما یادتان باشد که هیچکس بهتر از خودتان، شما را نمیشناسد و شما در نهایت باید رشته مورد علاقهتان را انتخاب کنید.
عضو کمیسیون آموزش دیدهبان شفافیت و عدالت با بیان اینکه ظرفیت سال گذشته به جز رشتههای دندانپزشکی و دانشگاه فرهنگیان که آن هم افزایش بوده، تغییر نکرده است، گفت: پارامتر دوم، شهر است؛ در این بخش نیز باید با مشورت خانواده ببینید که کدام شهرها را برای تحصیل میتوانید انتخاب کنید و در این بین باید همه جوانب را هم در نظر بگیرید.
وی با بیان اینکه پارامتر سوم، انتخاب دوره است یعنی اینکه دولتی یا شهریهپرداز باشد، اظهار کرد: این موضوع هم باید با مشورت خانواده صورت گیرد.
امرایی درباره اولویت رشتهها در فرم انتخاب رشته نیز گفت: قبلا یک حرفی شایعه شده بود مبنی بر اینکه وقتی واقعبینانهترین انتخاب را نمیزنی و انتخابهایی که شانس کمتری داری را در اولویت بالاتر قرار میدهی، شانس قبولیات کم میشود چون انتخابِ اول همه داوطلبان، با هم مقایسه میشود؛ اما این حرف اصلا درست نیست بلکه در انتخاب رشته، به ترتیب رتبه تمام انتخابها را میسنجند.
پایان پیام/
منبع: فارس