آشنایی با روش‌های کسب درآمد از بورس

آشنایی با روش‌های کسب درآمد از بورس

بسیاری از افراد تصور می‌کنند تنها راه کسب درآمد از بورس، دریافت کد بورسی و خرید و فروش سهام است؛ این در حالی است که روش‌های متنوع دیگری نیز برای ورود به این بازار وجود دارد که ریسک و هزینه متعادل‌تری دارد.

در این مطلب دو روش اصلی سرمایه‌گذاری در بورس و شرایط هر یک را مورد بررسی قرار می‌دهیم.

روش اول: سرمایه‌گذاری مستقیم در بورس

دریافت کد بورسی نخستین گام آغاز سرمایه‌گذاری در بورس به شیوه مستقیم است. در این روش افراد پس از تکمیل مراحل ثبت‌نام و احراز هویت سجام یک کارگزاری را انتخاب و از طریق آن نسبت به دریافت کد بورسی اقدام می‌کنند. پس از تکمیل مراحل ثبت‌نام و فعال شدن کد بورسی، امکان آغاز معاملات سهام وجود دارد. اگرچه باید در نظر داشته باشید، خرید و فروش سهام و کسب درآمد از این محل، بدون برخورداری از دانش مالی ممکن نیست. از این رو برای سرمایه‌گذاری به این شیوه، لازم است ابتدا در دوره‌های آموزش آنلاین بورس شرکت کنید.

نکته دیگری که در خصوص سرمایه‌گذاری مستقیم در بورس باید در نظر داشته باشید، اهمیت انتخاب بهترین کارگزاری بورس است. این موضوع شاید در ابتدای مسیر سرمایه‌گذاری چندان با اهمیت به‌نظر نرسد؛ اما در ادامه ممکن است سرمایه‌گذاران را با چالش‌هایی مواجه کند. در نتیجه بهتر است قبل از دریافت کد بورسی، خدمات کارگزاری‌های مختلف از جمله سرعت سامانه معاملات آنلاین، برخورداری از خدمات پرداخت فوری وجه و البته برخورداری از خدمات پشتیبانی مناسب اطمینان حاصل کرده و بهترین کارگزاری بورس را انتخاب کنید.

آشنایی با انواع دوره‌های آموزش آنلاین بورس

سرمایه‌گذاران و معامله‌گران حرفه‌ای از روش‌های متفاوتی برای تحلیل بازار بهره می‌برند. تحلیل تکنیکال، تحلیل بنیادی، تابلوخوانی و فیلترنویسی مهم‌ترین این موارد به‌شمار می‌روند. تحلیل تکنیکال به معامله‌گران این امکان را می‌دهد تا با استفاده از اندیکاتورهای مختلف، نمودارهای قیمتی دارایی‌هایی از جمله سهام را مورد بررسی قرار دهند. در نتیجه این بررسی، تحلیل‌گران قادر خواهند بود نقاط مناسب ورود و خروج را شناسایی کرده، با در نظر گرفتن برخی عوامل دیگر معاملات خود را انجام دهند.

تحلیل بنیادی شیوه دیگری برای تحلیل وضعیت سهام مختلف در بازار است. در این روش از تحلیل، افراد با استفاده از بررسی صورت‌های مالی شرکت‌ها و البته با در نظر گرفتن وضعیت متغیرهای کلان اقتصادی از جمله تورم و نرخ ارز، وضعیت سودآوری شرکت‌ها در دوره‌های آینده را پیش‌بینی می‌کنند. این شیوه از تحلیل بیشتر مورد استقبال سرمایه‌گذارانی قرار دارد که با دید بلندمدت معامله می‌کنند. افراد با شرکت در دوره‌های آموزش تحلیل بنیادی می‌توانند دانش مورد نیاز برای تحلیل بازار به این شیوه را به‌دست آورند. اگرچه باید در نظر داشت، صرف شرکت در دوره‌ها به معنای کافی بودن دانش افراد برای سرمایه‌گذاری نیست و لازم است پیش از آغاز معاملات سهام، حتما زمانی را به تمرین آموخته‌هایتان اختصاص دهید.

تابلوخوانی و فیلترنویسی نیز به بررسی اطلاعاتی اشاره می‌کند که همه روزه در سایت شرکت مدیریت فناوری بورس تهران (tsetmc) منتشر می‌شود. افراد با استفاده از تحلیل این داده‌ها می‌توانند سهام مستعد رشد یا کاهش قیمت را شناسایی کرده، با در نظر گرفتن عوامل تکنیکالی نسبت به خرید یا فروش سهم‌های مختلف اقدام کنند. منظور از فیلترنویسی نیز، وارد کردن کدهایی مشخص در قسمت دیده‌بان بازار سایت tsetmc است. با استفاده از این فیلترها می‌توان نمادهایی را که از شرایط و ویژگی‌هایی مشخص برخوردار هستند، مشاهده کرد.

روش دوم: سرمایه‌گذاری غیرمستقیم در بورس

دومین روش کسب درآمد از بورس از طریق سرمایه‌گذاری غیرمستقیم در این بازار است. در این روش افراد می‌توانند از خدمات مدیریت دارایی که توسط شرکت‌های سبدگردان معتبر و دارای مجوز از سوی سازمان بورس انجام می‌شود، استفاده کنند. این خدمات عمدتا به دو دسته سبدگردانی در بورس و صندوق‌های سرمایه‌گذاری تقسیم می‌شود. مهم‌ترین نکته‌ای که در خصوص روش‌های سرمایه‌گذاری غیرمستقیم وجود دارد، این است که پس از دریافت کد بورسی، دیگر نیازی به آشنایی با اصول سرمایه‌گذاری در این بازار یا صرف زمان و دنبال کردن اخبار مرتبط با اقتصاد و وضعیت شرکت‌ها نیست و افراد می‌توانند بدون صرف زمان از سود سرمایه‌گذاری در این بازار استفاده کنند.

سبدگردانی در بورس

سبدگردانی در بورس به آن دسته از خدماتی اشاره دارد که توسط شرکت‌های سبدگردانی معتبر و دارای مجوز از سوی سازمان بورس انجام می‌شود. در این حالت افراد پس از عقد قرارداد با شرکت مورد نظر، سرمایه خود را برای مدتی مشخص، معمولا یکسال، به آن شرکت می‌سپارند. طرح‌های سبدگردانی تنوع زیادی دارند و با در نظر گرفتن درجه ریسک‌پذیری متقاضی و اهداف مالی او، به شیوه‌ای اختصاصی برای هر فرد اجرا می‌شوند. لازم به ذکر است، با توجه به هزینه‌بر بودن این دسته از خدمات، شرکت‌های سبدگردانی حداقل سرمایه‌ای را برای خدمات سبدگردانی در بورس مشخص می‌کنند. به‌عنوان مثال حداقل سرمایه لازم برای استفاده از خدمات سبدگردانی در بورس فارابی معادل یک میلیارد تومان است.

سرمایه‌گذاری در صندوق‌ها

سرمایه‌گذاری در صندوق‌ها شیوه دیگری برای استفاده از خدمات مدیریت دارایی است. در این شیوه نیز همانند سبدگردانی، شما مدیریت دارایی خود را به تیمی حرفه‌ای که از بهترین تحلیلگران و معامه‌گران بازار تشکیل شده می‌سپارید؛ بنابراین می‌توانید از مدیریت حرفه‌ای دارایی‌های خود مطمئن باشید. با این‌حال، برخلاف روش سبدگردانی در بورس، در این شیوه شما می‌توانید با هر میزانی از سرمایه در صندوق‌ها سرمایه‌گذاری کنید. همچنین وجود طیف متنوعی از صندوق‌های سرمایه‌گذاری اعم از صندوق‌های درآمد ثابت، صندوق سهامی و انواع دیگری از صندوق‌ها سبب می‌شود افراد با در نظر گرفتن میزان ریسک‌پذیری خود بهترین صندوق را برای سرمایه‌گذاری برگزینند. به‌عنوان مثال، سرمایه‌گذاری در صندوق‌های سهامی به افراد ریسک‌پذیر و سرمایه‌گذاری در صندوق‌های درآمد ثابت به سرمایه‌گذاران محتاط توصیه می‌شود؛ بنابراین پیش از سرمایه‌گذاری در صندوق‌ها حتما میزان ریسک‌پذیری خود را در نظر بگیرید.

منبع: خبرآنلاین

منتشر شده

در دسته بندی


با عنایت به اینکه سایت «یلواستون» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع مطلب و کاربران است. (قانون تجارت الکترونیک)

یلواستون نقشی در تولید محتوای خبری ندارد و مطالب این سایت، بازنشر اخبار پایگاه‌های معتبر خبری است.