خبرگزاری مهر – گروه استانها، حامد عرب زاده: جزیره خارگ به عنوان شاهراه اقتصادی کشور نقش مهمی در عرصه اقتصادی دارد و با برخورداری از پتروشیمی یک قطب صنعتی و اقتصادی محسوب میشود.
در شرایطی که بسیاری از مدارس در شهرها و روستاهای کشور به صورت یک شیفته فعالیت دارند، هنوز در قلب صادرات حوزه انرژی کشور این اتفاق نیفتاده و دانشآموزان ناچارند بخاطر کمبود و فرسوده بودن فضای آموزشی به صورت ۲ شیفته در مدرسه و کلاس درس حضور پیدا کنند.
این جزیره شرایط خاصی دارد و با توجه به موقعیت حساس جغرافیایی و مهاجرپذیری، رشد جمعیت دانش آموزی آن نیز بالا است و میطلبد که زیرساختهای آموزشی نیز متناسب با آن افزایش یابد.
سال ۹۲ خبر خوشی از سوی پتروشیمی خارگ دل اهالی جزیره را خوش کرد و قرار شد که ساخت مدرسه شهید مطهری خارگ با کمک پتروشیمی این جزیره انجام شود ولی با وجود ظرفیت عظیم و سرشار پتروشیمی خارگ، حدود ۱۰ سال از وعده ساخت مدرسه ۹ کلاسه شهید مطهری توسط این پتروشیمی میگذرد ولی این وعده هنوز عملی نشده است.
زیبنده جزیره خارگ نیست که با وجود این همه ظرفیتهای اقتصادی و صنایع بزرگی که در آن مستقر شده است، مدارس فرسوده داشته باشد و کمبود فضای آموزشی دانشآموزان را با مشکل روبرو سازد.
بر اساس اعلام رسمی این شرکت، در مجمع امسال پتروشیمی خارک نیز موضوع ساخت مدرسه مطهری در جزیره خارگ مورد تأیید هیأت رئیسه مجمع این شرکت قرار گرفت.
مدارس فرسوده زیبنده خارگ نیست
محمدرضا دشتی زاده بخشدار ویژه در گفتوگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: مدیر عامل شرکت پتروشیمی خارگ در یک سال گذشته به دفعات در زمان حضور مسئولین ارشد استانی اعلام کردند که متعهد به ساخت کامل مدرسه ۹ کلاسه شهید مطهری خواهند شد.
تأخیر بیش از حد این پروژه نه تنها توسعه زیرساختهای آموزشی این جزیره را متوقف کرده بلکه فرصتهای تأمین منابع مالی را نیز از بین برده است وی افزود: همچنین در آخرین جلسه که در ماه گذشته در محل استانداری تشکیل شد، نماینده این شرکت اعلام کرد در حال انجام پروسه مناقصه جدید هستیم و تا اول شهریور ماه مراحل انتخاب پیمانکار و اجرای پروژه آغاز خواهد شد.
بخشدار ویژه خارگ تصریح کرد: تأخیر بیش از حد این پروژه نه تنها توسعه زیرساختهای آموزشی این جزیره را متوقف کرده است، بلکه فرصتهای تأمین منابع مالی را نیز از دست داده است.
دشتی زاده خاطر نشان کرد: انتظار میرفت شرکت پتروشیمی در این زمینه هوشمندانهتر عمل میکرد و به جای تعلل در اجرای پروژه ساخت مدرسه مطهری زمینه رضایتمندی جامعه فرهنگیان و دانش آموزان خارگی را در این زمینه فراهم میساخت.
وعدههای پتروشیمی محقق نشد
مدیرکل نوسازی مدارس استان بوشهر در گفتوگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: در راستای توسعه زیرساختهای آموزشی استان بوشهر اقدامات خوبی صورت گرفته است.
ابراهیم احمدی خاطرنشان کرد: بیش از ۲۰۰ پروژه فعال مانند سالن ورزشی، چمن دانش آموزی، تک کلاس و مدرسههای چند کلاس در سطح استان وجود دارد.
وعدههای فراوانی از سوی پتروشیمی خارگ برای ساخت مدرسه شهید مطهری داده شده است، که تا کنون عملیات اجرایی این پروژه بعد از سالها محقق نشده است وی افزود: ساخت و نوسازی مدارس در جزیره خارگ برای مجموعه نوسازی مدارس استان از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.
مدیرکل نوسازی مدارس استان بوشهر ادامه داد: متأسفانه وعدههای فراوانی از سوی پتروشیمی خارگ برای ساخت مدرسه شهید مطهری داده شده است، که تا کنون عملیات اجرایی این پروژه بعد از سالها محقق نشده است.
وی تصریح کرد: فرصتهای زیادی برای استفاده از ظرفیت خیرین مدرسه ساز استان برای ساخت این مدرسه نیز با توجه به وعدههای داده شده از بین رفته است، داشتن مدارس فرسوده با این همه ظرفیت اقتصادی زیبنده جزیره خارگ نیست.
انتظار میرود که صنایع مستقر در جزیره خارگ به ویژه شرکت پتروشیمی خارگ برای رفع مشکلات مردم و تأمین نیازهای آموزشی آن تلاش بیشتری داشته باشند و زمینه تکمیل زیرساختهای آموزشی در جزیره فراهم شود.
منبع: مهر