پرهیز از ایجاد گردشگری ناپایدار در تالاب‌های چهارمحال و بختیاری

پرهیز از ایجاد گردشگری ناپایدار در تالاب‌های چهارمحال و بختیاری

سعید یوسف‌پور در گفتگو با خبرنگار مهر، اظهار کرد: تالاب‌های چهارمحال و بختیاری با توجه به بارش‌های زمستان سال گذشته نسبت به سنوات قبل در وضعیت پایداری قرار دارند و امید است در سال بارشی پیش رو نیز شاهد تقویت بیشتر و بهتر آنان باشیم.

وی افزود: بر اساس ماده ۴۶ قانون توزیع عادلانه آب، متولی حفاظت از حریم کیفی و کیفیت آب، سازمان حفاظت از محیط زیست است، لذا حفاظت از حریم کیفی و کمی تالاب‌ها نیز به عهده این سازمان است که با دقت نظر بیشتری از سوی این سازمان انجام می‌شود.

مدیرکل حفاظت محیط زیست چهارمحال و بختیاری ادامه داد: ضمن اینکه مطابق ماده ۱۶ قانون حفاظت و بهسازی محیط زیست و قانون حفاظت تالاب‌ها، حفظ عرصه‌های تالابی برعهده این سازمان است.

یوسف‌پور عنوان کرد: اگر قرار باشد طرح‌های گردشگری در اطراف تالاب‌ها اجرا شود باید به‌گونه‌ای باشد که حریم کیفی و کمی تالاب‌ها رعایت شود.

وی خاطرنشان کرد: در کنار حفظ حریم کمی و کیفی تالاب‌ها، در اجرای طرح‌های گردشگری باید عدم آلودگی محیط مدنظر باشد، منظرگاه از بین نرود و دیگر مواردی که باید در این خصوص رعایت شود.

مدیرکل حفاظت محیط زیست چهارمحال و بختیاری در خصوص طرح گردشگری در محل تالاب چغاخور، اضافه کرد: این طرح از دستورکار خارج شده و نیازمند بروز رسانی است.

یوسف‌پور بیان کرد: ایجاد سازه در حریم تالاب‌ها به دلیل مشکلاتی که در موارد مشابه پیش آمده توصیه نمی‌شود، به دنبال گردشگری پایدار هستیم به گونه‌ای که اقامت گردشگران در محل دیگری باشد و در نزدیک تالاب‌ها برای حضور گردشگر سازه‌های موقت متناسب و هم سو با حفظ طبیعت ایجاد شود.

وی تاکید کرد: هم‌اینک حاشیه تالاب چغاخور مملو از زباله است، علی‌رغم اینکه سازمان حفاظت از محیط زیست ناظر عالی مدیریت پسماند در کشور است، هیچ دستگاهی مسئولیت پاکسازی محل را قبول نکرد.

مدیرکل حفاظت محیط زیست چهارمحال و بختیاری یادآور شد: با یکی از دهیاری‌ها قراردادی به مبلغ ۷۰ میلیون تومان بسته شد تا زباله‌های موجود در محل تالاب چغاخور را جمع‌آوری کند، کمااینکه این سازمان هیچ مسئولیت اجرایی در این خصوص ندارد.

یوسف‌پور افزود: تا زمانی که زیرساخت فرهنگی و آموزشی و شرایط لازم برای طبیعت‌گرد فراهم نشود مطلقاً گردشگری ناپایدار به‌ویژه در کنار تالاب‌های استان را توصیه نمی‌کنیم.

وی ادامه داد: گردشگر برای طبیعت‌گردی از شهرهای بزرگ به چهارمحال و بختیاری سفر می‌کند، خرید خود را از جایی خارج از استان انجام می‌دهد و تنها ثمره‌ای که برای تالاب‌های استان دارد، آلودگی تخریبی است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست چهارمحال و بختیاری عنوان کرد: گردشگران برای تهیه غذا در چمن‌زارها و فضای سبز اطراف تالاب‌ها اقدام به روشن کردن آتش می‌کنند که باعث آلودگی محیط می‌شود، این هیچ سودی برای استان و به‌ویژه جوامع محلی ندارد.

یوسف‌پور خاطرنشان کرد: اگر به دنبال توسعه گردشگری هستیم باید در درجه اول جوامع محلی را مدنظر قرار دهیم که درآمد پایدار داشته باشند.

وی اضافه کرد: ضمن اینکه اکوسیستم حفظ می‌شود مردم محلی نیز بتوانند از موهبت الهی که در منطقه هست استفاده کنند.

مدیرکل حفاظت محیط زیست چهارمحال و بختیاری بیان کرد: هدف از توسعه گردشگری در هر محیطی ایجاد درآمد پایدار برای استان در درجه اول و سپس جوامع محلی است این در حالی است این مهم در استان تحقق چندانی نداشته از طرفی محیط زیست استان تخریب شده است.

منبع: مهر

منتشر شده

در دسته بندی


با عنایت به اینکه سایت «یلواستون» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع مطلب و کاربران است. (قانون تجارت الکترونیک)

یلواستون نقشی در تولید محتوای خبری ندارد و مطالب این سایت، بازنشر اخبار پایگاه‌های معتبر خبری است.