به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس، تقابل مخالفان و موافقان پیش نویس قانون اصلاحات قضایی در فلسطین اشغالی ادامه دارد و تلاشها برای رسیدن به راه حل میانه هنوز به نتیجه نرسیده است.
هم زمان با این امر، بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم موقت که به دلیل مشکلات قلبی دیشب در بیمارستان بستری بود، امروز خود را به پارلمان رساند. دیشب کانال دوازده تلویزیون رژیم صهیونیستی گزارش کرد، او، یوآو گالانت وزیر امنیت را توبیخ کرده که چرا خواستار تعویق چند روزه رأیگیری (برای مهار شرایط امنیتی) شده است. نتانیاهو از او خواسته که وضعیت امنیتی اسرائیل را برای سران مخالفان تشریح کند و طوری صحبت نکند که انگار او نخست وزیر است زیرا پیشنهادش بیش از آنکه مفید باشد «بشدت مضر» است.
وضعیت امنیتی نابسامان
امروز یوآو گالانت در بیانیهای اعلام کرد که با سران ائتلاف و سران معارضان تماس گرفته و آنان را در جریان آخرین وضعیت امنیتی اسرائیل در سایه اعتراضات خیابانی کنونی قرار داده است. یدیعوت آحارونوت به نقل از گالانت گزارش کرد، وضعیت کاملا تشریح شده از جمله وضعیت ارتش و آمادگی آن. لذا رسیدن به یک توافق کاملا ضروری است زیرا همه، گزارش امنیتی را دریافت کردهاند.
تداوم اختلافات تا روز رأیگیری
روزنامه یدیعوت آحارونوت همچنین گزارش کرد که تماسها بین ائتلاف کابینه و مخالفان آن، درباره لغو بندی در طرح اصلاحات قضایی در خصوص نامعقول بودن برخی مصوبات، به نتیجه نرسیده و اختلافات ادامه دارد.
اصل معقول بودن ناظر به این است که اگر یک تصمیم یا مصوبه کابینه نامعقول باشد، دادگاه عالی در رژیم موقت حق داشته باشد، آن را ملغی کند اما بر اساس طرح پیشنهادی (که محدود شدن اختیارات دادگاه تلقی میشود)، دادگاه نمیتواند چنین مصوبه نامعقولی را از این پس ملغی کند.
اسحاق هرتزوگ رئیس رژیم صهیونیستی و آرنون بار داوِد رئیس هیستادروت (اتحادیه کارگری) تمام شب گذشته را برای وساطت تلاش کردند، چرا که قرار است امروز پارلمان قرائت دوم و سوم طرح را تمام کند و آن را به رأی بگذارد.
روزنامه هاآرتص گزارش کرد که صدها نفر از مخالفان در خیابان، از صبح امروز همه مسیرهای منتهی به کنست (پارلمان) را مسدود کرده و حتی با پلیس هم درگیر و امروز دو نفر نیز مجروح شدهاند.
معترضان و پلیس مقابل پارلمان رژیم موقت اسرائیل
بنا بر این گزارش، سران احزاب مخالف ائتلاف کابینه (حزب نتانیاهو و هم ائتلافیهای او در کابینه) اعلام کردهاند که رأیگیری مرحله آخر طرح را امروز بایکوت خواهند کرد.
با این حال هرتزوگ رئیس این رژیم اعلام کرده که گفتوگو و تلاش برای رسیدن به تفاهم میان طرفین ادامه دارد. طبق گزارش هاآرتص، هرتزوگ گفت، «هنوز زمینه احتمالی تفاهم وجود دارد هر چند شکافهایی نیز هست که نیازمند است طرفین از خود مسئولیت پذیری نشان دهند».
شب گذشته یائیر لاپید به عنوان رئیس مخالفان و معارضه، اعلام کرد که حاضر است امتیازهایی بدهد و با طرح پیشنهادی رئیس رژیم موافقت کند و همین حرف سبب سرازیر شدن سیل مخالفتها با او شد.
هرتزوگ پیشنهاد کرده که طرح کنونی به صورت حداقلی در پارلمان تصویب شود و سایر بندهای اختلافی آن تا یک سال به تعویق بیفتد. لاپید گفته است حاضر است با این طرح موافقت کند. در طرف مقابل برخی اعضای ائتلاف کابینه و متحد نتانیاهو گفتهاند فقط با شش ماه تعویق تصویب طرح موافقند. برخی مخالفان نیز اساساً با هر گونه تعویق هم مخالفند و میگویند کل طرح باید ملغی شود. میراو میخائیلی رئیس حزب کار گفته «مذاکره بر سر دموکراسی خودمان، راه حل نیست. چیزی به نام نصف دموکراسی نداریم».
در تظاهراتی که در شنبههای هفتههای متوالی گذشته ادامه داشته، دیشب معترضان علیه لاپید (رئیس معترضان) هم شعار دادند. سرهنگ عساف کوهن جانشین سابق فرماندهی [تیپ] ۸۲۰۰ در این خصوص گفت، لاپید کم آورده و دلیل آن هم فشاری است که شاباک [سازمان امنیت داخلی] به او وارد میکند.
نابسامانی سیاسی در فلسطین اشغالی که به کف خیابان هم کشیده شده به جایی رسیده که دیروز «اوریت فَرکاش هَکوهن» نمایندهٔ پارلمان رژیم موقت، در نطق خود گریه کرد و با بیان اینکه «اسرائیل تاکنون با چنین فاجعهای مواجه نبوده است» خواستار «توقف ویرانی» شد.
پایان پیام/ص
منبع: فارس