– اخبار اجتماعی –
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، طبق مصوبه کنکوری شورای عالی انقلاب فرهنگی، نمرات امتحانات نهایی یا همان سوابق تحصیلی در پذیرش دانشگاهها در کنار آزمون کنکور سهم دارند و این روند از سال 1402 آغاز شد یعنی علاوه بر نتیجه کنکور داوطلبان، نمرات امتحانات نهایی پایه دوازدهم در پذیرش دانشگاهها سهم 40 درصدی داشت.
همچنین طبق همین مصوبه کنکوری شورای عالی انقلاب فرهنگی سهم سوابق تحصیلی در سال 1403 به 50 درصد میرسد و از امتحانات نهایی پایه دوازدهم است.
در کنکور سال 1404 این سهم به 60 درصد و شامل پایه یازدهم و دوازدهم است و سوابق تحصیلی در کنکور 1405 نیز 60 درصد و شامل هر سه پایه دهم، یازدهم و دوازدهم خواهد بود.
بر این اساس سال آینده برای پایههای دهم و یازدهم امتحانات نهایی برگزار خواهد شد تا برای کنکور 1404 تولید سابقه شود به عبارتی دیگر در امتحانات خرداد 1403 پایههای دهم، یازدهم و دوازدهم امتحان نهایی دارند، اما فقط نمرات امتحانات نهایی پایه دوازدهم در کنکور سال 1403 تأثیر 50 درصدی دارد.
دانشآموزان گوش به زنگ باشند/برگزاری "امتحانات نهایی" در هر 3 پایه دبیرستان از سال تحصیلی جدید
فرخ طبری؛ رئیس اداره آزمونهای مرکز سنجش و پایش کیفیت آموزشی درباره اینکه آیا در کنکور 1403 سهم 50 درصدی سوابق تحصیلی اجرا خواهد شد، به تسنیم گفت: مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی، سهم سوابق تحصیلی در کنکور را تعیین تکلیف کرده و این مصوبه لازمالاجراست اما شکل اجرای آن را شورای سنجش و پذیرش دانشجو و کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس تعیین خواهند کرد.
وی افزود: هنوز جلسه شورای سنجش و پذیرش دانشجو برگزار نشده اما در پیشنهاد وزارت آموزش و پرورش مشخص است که چه تعداد از دروس پایههای دهم و یازدهم و با چه عناوین و ضرایبی اعمال شوند. به هر حال سهم 50 درصدی سوابق تحصیلی مصوب است و باید اجرا شود اما تا اواخر شهریور مشخص خواهد شد که آیا 25 درصد آن (سهم 50 درصدی) مربوط به دروس عمومی و 25 درصد مربوط به دروس اختصاصی باشد یا اینکه 27 درصد سهم دروس عمومی و 23 درصد سهم دروس اختصاصی باشد.
رئیس اداره آزمونهای مرکز سنجش و پایش کیفیت آموزشی درباره پیشنهاد آموزش و پرورش درباره ضرایب دروس پایههای دهم و یازدهم گفت: با توجه به اینکه در کنکور سهم قابل توجهی به دروس تخصصی اختصاص یافته و سهم دروس عمومی به سوابق تحصیلی یا امتحانات واگذار شده است، وزارت آموزش و پرورش پیشنهاد داد که در امتحانات نهایی وزن بیشتری به دروس عمومی اختصاص داده شود البته صاحبنظران معتقدند نباید دروس تخصصی فراموش شود بنابراین مباحثی وجود دارد مثل اینکه با حذف دروس عمومی از کنکور سهم سوابق تحصیلی به طور کامل به دروس عمومی اختصاص یابد یا اینکه سهمی هم به دروس تخصصی داده شود.
طبری بیان کرد: کارگروهی در وزارت آموزش و پرورش تشکیل شده است تا مشخص کند چه عناوینی از دروس پایههای دهم و یازدهم جزو امتحانات نهایی باشد البته دروس اثرگذار و مرتبط با رشته تخصصی حتماً امتحان نهایی دارند و دروس عمومی هم باید به گونهای باشد که در پایههای دهم و یازدهم به آن پرداخته شود و هیچ کدام از دروس بدون سابقه نماند.
انتهای پیام/
منبع: تسنیم