«تحقیق و توسعه» شرط بقای فعالیت دانش بنیانی شرکت‌ها

«تحقیق و توسعه» شرط بقای فعالیت دانش بنیانی شرکت‌ها

رضا اسدی فر در گفتگو با خبرنگار مهر در پاسخ به این سوال که روند لغو دانش بنیانی شرکت‌ها به چه صورت است و روند رصد شرکت‌ها برای افت و ارتقا آنها چگونه است، گفت: کلاً «دانش بنیانی» یک فرایند زمان‌دار است؛ یعنی اگر دانش بنیانی یک شرکت تأیید می‌شود، ۳ سال محصولش اعتبار دارد و بعد از سه سال مجدداً ارزیابی می‌کنیم.

معاون توسعه شرکت‌های دانش بنیان معاونت علمی ریاست جمهوری افزود: از آنجایی که خیلی از شرکت‌ها تحقیق و توسعه انجام نمی‌دهند در دوره‌های ارزیابی یا برای برخی از محصولات یا کل سبد محصولی شأن نشان دانش بنیانی را از دست می‌دهند و در این صورت شرکت دیگر عنوان دانش بنیانی نخواهد داشت؛ چرا که چون کشور و سطح فناوری در حال رشد است ما برای سبد کالا و خدمات دانش بنیانی سطح متوسط به بالای هر صنعتی را در نظر می‌گیریم.

اسدی فر خاطرنشان کرد: بنابراین اگر شرکتی، کار تحقیق و توسعه انجام ندهد به احتمال زیاد لغو خواهد شد، مگر اینکه محصول جدید با فناوری بالاتر ارائه دهد. در آئین نامه جدید ارزیابی دانش بنیان‌ها، همچنان دوره‌های ارزیابی ۳ ساله است.

وی در پاسخ به سوال دیگر مبنی بر اینکه در آخرین آمار چند شرکت از چرخه دانش بنیانی خارج شده اند، گفت: در ۱۰ سال گذشته از ۲ هزار شرکت عنوان دانش بنیانی گرفته شده و در واقع لغو نشان شده اند.

معاون توسعه شرکت‌های دانش بنیان معاونت علمی ریاست جمهوری افزود: ۲۰ درصد از این ۲ هزار شرکت در حوزه تجهیزات و ماشین آلات، ۲۰ درصد حوزه الکترونیک و مخابرات، ۲۵ درصد فناوری اطلاعات، ۱۵ درصد مواد شیمیایی، ۳-۴ درصد کشاورزی، ۳-۴ درصد در حوزه تجهیزات پزشکی لغو فعالیت شده اند.

منتشر شده

در دسته بندی


با عنایت به اینکه سایت «یلواستون» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع مطلب و کاربران است. (قانون تجارت الکترونیک)

یلواستون نقشی در تولید محتوای خبری ندارد و مطالب این سایت، بازنشر اخبار پایگاه‌های معتبر خبری است.