– اخبار ورزشی –
مرتضی کریمی در گفتوگو با خبرنگار ورزشی خبرگزاری تسنیم، در خصوص عملکرد ملیپوشان تکواندو در بازیهای آسیایی و گرندپری چین اظهار داشت: پس از بازیهای آسیایی دوستان گفتند که صددرصد در کسب مدال موفق بودند و این نشان میدهد که یا از سطح مسابقات آگاهی لازم را نداشتند یا فرار رو به جلو کردند. همانطور که در جهانی مکزیک و آذربایجان نتوانستیم مدال طلا کسب کنیم، اینجا نیز نتوانستیم با این تفاوت که اینجا بازیهای آسیایی بود و رنگ مدال مهم است نه تنها مدال. اگر در این مسابقات 10 مدال نقره میگرفتیم به اندازه یک مدال طلا ارزش ندارد.
وی اضافه کرد: بدتر از بازیهای آسیایی، عملکرد تیم در گرندپری چین بود که نشان داد بچهها از لحاظ روانی آماده نیستند و بدنهای خستهای دارند. باید میپذیرفتیم که چون نمیتوانیم از رنکینگ سهمیه کسب کنیم بچهها را خسته نکنیم. این باختها در روحیه آنها تأثیر منفی خواهد گذاشت. باید تفکری در کادرفنی حاکم شود که در مسابقاتی که نمیتوانیم کاری کنیم شرکت نکنیم. شنیدم که میخواهند در فینال گرندپری منچستر شرکت کنند و این در حالی است که این مسابقات انتخابی آخر است و طبیعتاً همه کشورها با قدرت کامل میآیند. باید شرایط را درک کنیم و بهتر است در این مسابقات شرکت نکنیم و انرژی و وقت خود را برای سهمیه قارهای بگذاریم.
«توجیه» کلید واژه ناکامیهای فدراسیون تکواندو/ کسی که خودش را به خواب زده نمیتوان بیدار کرد!
شرایط در زمان ساعی بدتر از پولادگر شده است
سرمربی پیشین تیم ملی تکواندو در خصوص روند نزولی ایران بعد از تغییرات مدیریتی فدراسیون و بهتر نشدن نتایج عنوان کرد: باید در خصوص شعارهای ساعی صحبت کنیم. یکی از شعارهای او همدلی در جامعه تکواندو بود و قرار بود همه دعوت به کار شوند که عملاً این کار انجام نشد. فکر میکنم شرایط در زمان ساعی حتی از زمان پولادگر بدتر شد. باز در فدراسیون پولادگر آنقدر بسته عمل نمیکردند.
اعضای کمیته فنی جسارت صحبت کردن داشته باشند
کریمی با انتقاد از عملکرد کمیته فنی فدراسیون تکواندو گفت: کمیته فنی باید جسارت صحبت کردن داشته باشند. بعد از مسابقات جهانی آذربایجان اعضای کمیته فنی صحبت کردند که این کار را میکنیم و آن کار را خواهیم کرد، اما عملاً تصمیماتی که گرفته شد کارساز و راهگشا نبود تا راهحلی برای نجات تکواندو باشد. در همه دنیا مرسوم است وقتی تیمی نتیجه نمیگیرد، سرمربی مؤاخذه میشود و تغییرات معمولاً در مورد سرمربی صورت میگیرد نه مربیان.
دو پادشاه نمیتوانند در کنار هم باشند
وی در خصوص ترکیب مقانلو و افلاکی در کادرفنی تیم ملی گفت: افلاکی مربی خیلی بزرگی است اما مثالی است که یک سرزمین یک پادشاه میخواهد و دو پادشاه نمیتوانند در کنار هم باشند. آنها دو قهرمان بزرگ هستند و در مربیگری زحمت و تلاش کردند. در ابتدا نیز با هم بوند، اما به خاطر مشکلات نتوانستند کار کنند. به نظر من کمیته فنی باید خیلی شجاعانه برخوردار و برای رشد خیلی مسائل را عنوان کند.
کمیته فنی باید بازخواست کند
سرمربی پیشین تیم ملی تکواندو با اشاره به اینکه کمیته فنی باید پاسخگو باشد، گفت: هر چیزی میشود را گردن کمیته فنی میاندازند. انتخاب و جا به جایی مربیان را کمیته فنی انجام داد. پولادگر خودش سرمربی را انتخاب میکرد و پای انتخابش میایستاد، اما اینها معتقد به کمیته فنی هستند. اگر کمیته فنی صحیح عمل کرده است باید حالا نیز بازخواست کند.
کرمی در خصوص اینکه گفته میشود با حضور ساعی، رحیمی و مهروز ساعی عملاً کرمی و افشار قدرتی ندارند، گفت: دقیقاً همین است. بزرگترین مشکل همین است که تصمیمگیرندهها مستقل نیستند و خود ساعی نیز باید متوجه شود. اعضای کمیته فنی وقتی میدانند نتایج و تصمیمات از قبل مشخص است باید بیرون بیایند و استعفا کنند. برخی از دوستان عنوان کردند که استعفا دادند و کارهای نیستند، اما فکر میکنم رفع مسئولیت میکنند. در حالی که میتوانند شجاعانه بگویند استعفا کردند تا جامعه تکواندو در جریان باشد.
تکواندو گرانتر شده است
وی در خصوص اینکه با حضور بزرگان تکواندو چرا ترکیب کمیته فنی بزرگتر نیست، گفت: خود کمیته فنی ما جای سؤال دارد. کمیته فنی یعنی اشراف داشتن به تمام مسائل تکواندو. در حالی که کمیته فنی فعلی فقط در خصوص تیمهای ملی است و کاری به آموزش، مربیگری، داوری و خیلی از مسائل تکواندو ندارد و نمیتوانند تصمیم بگیرد. فدراسیون دو بازوی اصلی خودش که استانها و مربیان هستند را از بین برده است.
سرمربی پیشین تیم ملی تکواندو ادامه داد: یکی از کارهای غلط فدراسیون تعطیلی مسابقات قهرمانی کشور است. موضوعی که شور و هیجان را در استانها از بین برد و عملاً استانها بیکار شدند. مسابقه المپیاد استعدادهای برتر را وزارت ورزش برگزار کرد و فدراسیون نیز مسابقات پولی برگزار میکند که درست نیست. تکواندو در حال حاضر نسبت به زمان پولادگر گرانتر شده است. ضمن اینکه زمان پولادگر مسابقات قهرمانی کشور برگزار میشد و خیلی از قهرمانان از این مسابقات کشف میشدند.
خیلی از حامیان ساعی دلسرد شدهاند
کریمی در پاسخ به این پرسش که آیا حضور مهروز ساعی به عنوان عضو کادرفنی تیم بانوان در کمیته فنی میتواند منجر به بررسی درست عملکرد تیم بانوان شود، گفت: یکی از مشکلات ما همین است. بعد از مسابقات جهانی باکو کمیته فنی شروع به کوبیدن سرمربی تیم ملی کرد، اما چه تصمیمی گرفته شد؟ این همه گفتند که سرمربی کارش را بلد نیست؛ چرا جسارت تغییر را نداشتند. وقتی تصمیمات بر پایه دوستی، رفاقت و دورهمی باشد نتیجه آن این خواهد شد.
وی افزود: خیلی از کسانی که از ساعی حمایت میکردند کمکم دلسرد شدند. ساعی ورزشکار بزرگی است، اما در این برهه نشان داد ضعف مدیریت دارد. سالها در کنار ساعی بودم و به خوبی او را میشناسم، اما در حال حاضر تابع روابط دوستانه شده و نمیتواند خوب تصمیم بگیرد.
برخی در حال استفاده نامناسب از مسئولیت خود هستند
سرمربی پیشین تیم ملی تکواندو در خصوص اینکه گفته میشود ساعی به خاطر انتخابات مجبور به استفاده از برخی حامیانش است، گفت: دقیقاً همین است. بعضی از آقایان که از ارکان حمایت ساعی بودند وقتی پست و مقام نگرفتند، در حال صحبت علیه او هستند. برخی دیگر از حامیان او که مسئولیت گرفتند نیز در حال استفاده نامناسب از مسئولیت هستند. خیلی بد است که جامعه تکواندو میبیند برخی از دوستان بازیکن و مربی استان خود را در تیم ملی میگذارند. مربی که سرمربی تیم ملی شده اصلاً در قد و قواره تیم ملی نیست یا مربی که سالها در صحنه نبوده یکدفعه به خاطر رفاقت سرمربی تیم ملی میشود.
ماندهام رحیمی با این حجم مسئولیت چطور سفر میرود
کریمی در خصوص حضور رحیمی به عنوان دبیرکل فدراسیون در تمامی سفرها و اینکه بهتر نبود به جای او، بدنساز تیم ملی به هانگژو میرفت تا در فاصله این مسابقات تا گرندپری کمک بیشتری به کادرفنی میشد، گفت: آنقدر درد و ضعف زیاد است که اینها در آن گم است. رحیمی به عنوان دبیرکل فدراسیون مسئولیت بسیار بالایی دارد و در کنار آن به صورت همزمان مدیرتیمهای ملی در تمامی ردهها نیز است. با این حجم مسئولیت سنگین واقعاً ماندهام که ایشان چگونه این همه سفر میرود. این همه مسئولیت نیاز به چند آدم دارد. جامعه تکواندو فقط به خاطر ساعی در حال حاضر سکوت کرده و هنوز هم برای ایشان احترام قائل است. ساعی باید برای جامعه ارزش قائل شود و خیلی چیزها را بپذیرد.
مقانلو فکر میکند همه دشمنش هستند
وی در خصوص اینکه تغییر کادرفنی در این مقطع درست است، گفت: مقانلو مربی بزرگ و خیلی خوبی است و دانش فنی خوبی دارد، اما فکر میکنم ایشان را در منگنه گذاشتهاند. سالهاست که مقانلو را از لحاظ اخلاقی و رفتاری میشناسم، اما بارها گفتهام که کادرفنی باید تقویت و یک اتاق فکر تشکیل شود. مقانلو فکر میکند همه دشمنش هستند. یکی باید این تفکر را از ذهن او بیرون بیاورد و این اتاق فکر میتواند. مقانلو باید بپذیرد اگر من یا رسانه حرفی میزند به خاطر خود او است.
سرمربی پیشین تیم ملی خاطرنشان کرد: شرایط را طوری کردند که فدراسیون و مقانلو فکر کنند همه دشمن آنها هستند. فدراسیون خیلی بسته است و هر کسی انتقاد کند مورد غضب قرار میگیرد و از تکواندو اخراجش میکنند. در حالی که به عشق تکواندو حرفم را میزنم. من را از تکواندو بیرون کردند و باز هم بیرون کنند. پولادگر 5 سال از تکواندو بیرونم کرد، اما باز هم من را آورد. به ساعی و رحیمی نیز گفتم حالا شما من را 5 سال بیرون بگذارید و اگر بگوید بیا هم چه میخواهید به من بدهید که ندارم.
شرایط بانوان بستهتر از آقایان است
وی در خصوص عملکرد تیم بانوان گفت: در بخش بانوان ناهید کیانی را کنار بگذارید. تمرینات، کار و سیستم کیانی با این گروه فرق میکند. بعد از مسابقات جهانی با سلیمی نایب رئیس بانوان فدراسیون مناظره کردم و گفتم 7 بازیکن به جهانی بردید که 6 نفر آنها یک شکل کار میکنند و یک نفر به نام کیانی به شکل دیگر کار میکرد. بانوان ما خیلی بستهتر از آقایان کار میکنند و اگر درهای تیم ملی را باز بگذارند و یک مقدار از لحاظ فنی رشد بدهند و خیلی چیزها را قبول کنند استعدادهای خوبی در بانوان داریم. اگر در آسیا قهرمان شدیم به خاطر این بود که کمرانی تیم خوبی به آنها تحویل داده بود و بعد از آن مسابقات شرایط را دیدیم.
انتهای پیام/
منبع: تسنیم