خبرگزاری مهر – گروه استانها: ساکنان مناطق مرکزی و شمال شهر اصفهان از جمله خیابان باهنر، مولوی، چمران، مسجد سید، ملکشهر، زینبیه، شهرک کوثر در حالی از یک هفته گذشته تاکنون با افت فشار و قطعی آب مواجه شدند که سد زایندهرود امسال با حجمی بیش از ۶۰۰ میلیون مترمکعب نسبت به مدت مشابه سال قبل ۸۸ درصد افزایش ذخیره آب دارد.
شرکت آب و فاضلاب استان اصفهان روز دوشنبه دوم مرداد با صدور اطلاعیهای از حل مشکل قطعی و فشار آب در برخی مناطق شهر اصفهان طی چند ساعت خبرداد و این در حالی است که با گذشت سه روز برخی شهروندان همچنان از تداوم بی آبی گله میکنند و نبود آب در این روزهای بسیار گرم آنان را کلافه کرده است.
خانم شریفی ساکن خیابان باهنر شهر اصفهان، به خبرنگار مهر میگوید: «حدود یک هفته است که آب نداریم، هر سال بهانه کمبود آب و کمبود بارندگی بود اما امسال هم که حجم آب سد بالا آمده، این است وضعیت آبرسانی شرکت آب و فاضلاب به مردم!»
وی که در طبقه دوم یک واحد آپارتمانی زندگی میکند، میافزاید: «برای آشامیدن، روزی یک شل ۱.۵ لیتری آب معدنی میخریم، شست و شو و استحمام را که نمیتوان با آب معدنی رفع رجوع کرد! طول روز آب قطع است و باید منتظر باشیم، آیا ساعت دو -سه صبح آب باشد یا نه.»
آقای رضایی از ساکنان خیابان مولوی نیز با گلایه از تداوم قطعی آب میگوید: «دو سال پیش هم در این خیابان برای هفتهها آب قطع بود. آن زمان هم یا میگفتند مشکل از خطوط لوله آب انتقال این خیابان است یا نبود آب در سد را بهانه میکردند. زمستان پارسال که وضعیت بارندگی در سرشاخههای زاینده رود خوب بوده و سد پر آب است چرا آب شرب را قطع کردند؟»
وی اضافه میکند: «آبرساندن با تانکر به محلات و خیابانهای شهر کفاف نیازهای روزانه مردم را نمیدهد، باید فکر اساسی برای شرب کنند که هر سال چه آب پشت سد باشد چه نباشد، مردم از بی آبی روزها و هفتهها رنج نکشند.»
یکی از ساکنان شهرک کوثر اصفهان به نام آقای سلطانی نیز میگوید: «با وجود اینکه از خردادماه با مشکل افت و قطعی آب مواجه بودیم تانکرهای آبرسان را هیچ وقت در این شهرک ندیدیم. در حالی که این روزها تا ۲۰ ساعت آب نیست و نه فقط برای شستو شو و استحمام که حتی آب برای خوردن و پخت و پز غذا نداریم.»
همچنین شماری از مردم فلاورجان و کلیشاد طی تماسهای متعدد با خبرگزاری مهر از افت و قطعی آب در این مناطق طی یک هفته اخیر گلایه داشتند.
در همین ارتباط خبرنگار مهر طی سه روز گذشته کوشید تا با مدیرعامل یا معاون بهره برداری شرکت آب و فاضلاب استان اصفهان گفتوگو کند اما مدیر روابط عمومی این مجموعه حاضر به پاسخگویی مدیران متبوعش نشد.
اما منصور شیشه فروش مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان در گفتگو با خبرنگار مهر درخصوص قطعی آب در مناطقی از این کلانشهر با بیان اینکه گرما و افزایش ۲ درجهای دما نسبت به سالهای گذشته یکی از دلایل شرایط موجود است، میافزاید: طی روزهای اخیر در سامانه تأمین آب اصفهان بزرگ اخلال ایجاد شده بود و مخازن آبفا خالی شده بودند که این مشکل هم اینک رفع شده و مخازن به تدریج آبگیری و پُر میشود.
وی با ابراز بی اطلاعی از علت خالی شدن مخازن شرکت آب و فاضلاب، میگوید: گرمای هوا و عدم دریافت مقدار آب مورد نیاز سبب بروز این شرایط شده است.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان تصریح میکند: طبق قانون شرکت آب منطقهای موظف به تأمین و شرکت آبفا مکلف به توزیع آب شرب است و این دو مجموعه باید به گونهای برنامهریزی کنند که شاهد بروز چنین مشکلاتی در اصفهان نباشیم.
شیشه فروش میافزاید: اصفهان هم اکنون با ۲ تا ۲.۵ مترمکعب بر ثانیه کمبود آب در سامانه مواجه است و از وزارت نیرو درخواست داریم به طور ویژه برای رفع کمبود آب شرب این استان اقدام و برای تکمیل طرحهای آبرسانی و سامانههای تأمین شرب کمک کند.
وی اضافه میکند: ۳۶۰ روستا و ۳۲ شهر استان و مناطقی از شهر اصفهان هم اکنون با تنش آبی مواجه هستند و توسط تانکر آبرسانی میشوند و این درحالی است که برای تأمین آب فضای سبز و درختان نیز مشکل داریم.
آب مورد نیاز ۵۸ شهر و ۳۸۰ روستای استان اصفهان از سامانه آبرسانی اصفهان بزرگ تأمین میشود. سامانه آبرسانی اصفهان بزرگ (تصفیه خانه باباشیخعلی) جمعیتی بالغ بر چهار میلیون و ۳۲۹ هزار نفر را تحت پوشش دارد، به بیان دیگر آب شرب و بهداشت ۸۹ درصد جمعیت در این سامانه توزیع میشود.
منبع: مهر