ایرنا : یک عضو برجسته جنبش جهاد اسلامی فلسطین که به دلیل حساسیت موضوع نام خود را فاش نکرده است به شبکه المیادین اعلام کرد: پیشنهاد مقاومت با امضای جهاد اسلامی و جنبش حماس به مصریها ارائه شده است.
در پی انتشار اخباری ضد و نقیض درباره پیشرفت در مذاکرات چند جانبه در قاهره، یک مقام بلندپایه جنبش جهاد اسلامی فلسطین اعلام کرد که مقاومت پیشنهادی را در این زمینه به قاهره ارائه کرده است.
وی درباره جزئیات این پیشنهاد گفت: در بند نخست پیشنهاد ارائه شده به مصریها بر ضرورت آتش بس و عقب نشینی کامل نظامیان رژیم اشغالگر از نوار غزه به عنوان پیششرط هر توافق دیگری تاکید شده است.
این عضو جهاد اسلامی همچنین افزود: آنچه در رسانهها درباره روند تبادل اسرا طی مراحل مختلف مطرح شده است تنها پس از اجرای آتش بس و عقب نشینی صهیونیستها از نوار غزه امکانپذیر خواهد بود و پیش از تحقق این شرط هیچگونه تبادل اسرایی انجام نخواهد شد.
خبر مرتبط عقبنشینی ارتش اسرائیل از مناطقی در غزه/ تاکتیکهای جنگی تلآویو تغییر کرد؟
سخنگوی ارتش اسرائیل گفته است که دلیل عقبنشینی جزئی از غزه کنترل هزینههای جنگ است.
۱۲ دی ۱۴۰۲
وی همچنین خاطرنشان کرد: در پیشنهاد ارائه شده به مصریها بر ضرورت ارائه تضمینهایی از سوی شورای امنیت برای بازسازی نوار غزه تاکید شده است.
این اظهارات پس از آن بیان شد که خبرگزاری «جهان عرب» در لندن به نقل از منابعی در مقاومت فلسطین، مدعی شد که مذاکرات غیرمستقیم بین حماس و رژیم صهیونیستی در ساعات اخیر، پیشرفت چشمگیری داشته است.
این رسانه عربی که در قاهره و برخی پایتخت های دیگر عربی نیز دفتر دارد، در عین حال نوشت: مذاکرات (آتش بس) با حضور نمایندگان مصر، قطر، آمریکا، اسرائیل (رژیم صهیونیستی) و حماس در حال انجام است، اما هنوز توافقی حاصل نشده است.
خبرگزاری «جهان عرب» مدعی شد که حماس برای آزادی ۴۰ اسیر صهیونیست در مقابل ۱۲۰ اسیر فلسطینی اعلام آمادگی کرده است.
خبر مرتبط عقبنشینی ارتش اسرائیل از مناطقی در غزه/ تاکتیکهای جنگی تلآویو تغییر کرد؟
سخنگوی ارتش اسرائیل گفته است که دلیل عقبنشینی جزئی از غزه کنترل هزینههای جنگ است.
۱۲ دی ۱۴۰۲
براساس ادعای خبرگزاری «جهان عرب»، حماس خواستار برقراری یک روز آتش بس در مقابل آزادی هر اسیر صهیونیست شده که تل آویو با این درخواست مخالفت کرده است.
خبرگزاری آمریکایی «آکسیوس» نیز دوشنبه شب به نقل از مقامات صهیونیست مدعی شده بود: پیشنهاد جدید حماس شامل فرآیندی سه مرحلهای است که در هر مرحله، جنگ برای بیش از یک ماه در برابر تبادل اسرای اسرائیلی متوقف میشود.
در مرحله اول آتش بس بین مقاومت فلسطین و رژیم صهیونیستی، از ۲۴ نوامبر تا اول دسامبر (سوم تا دهم آذر)، حدود ۱۰۰ اسیر صهیونیست در مقابل حدود ۳۰۰ اسیر فلسطینی آزاد شدند و هفت روز آتش بس در منطقه برقرار شد.
زیاده خواهی تلآویو در برنامه تبادل اسرا موجب شکست مذاکرات و در نهایت، از سرگیری جنایات رژیم صهیونیستی در غزه شد.
ارتش اشغالگر صهیونیستی صبح روز جمعه (دهم آذرماه) پس از پایان موعد آتش بس موقت در غزه، بمباران این باریکه را از سرگرفت و تاکنون صدها فلسطینی را شهید یا زخمی کرده است.
مقاومت فلسطین، در پاسخ به بیش از هفت دهه اشغالگری و تجاوز رژیم صهیونیستی علیه مردم غزه و دیگر مناطق سرزمین های اشغالی، هفت اکتبر (۱۵ مهر) عملیات طوفان الاقصی را علیه این رژیم آغاز و شکست سنگینی به رژیم صهیونیستی تحمیل کرد.
از همان تاریخ رژیم تل آویو به بمباران بی وقفه مناطق مسکونی، مراکز درمانی و فرهنگی نوار غزه اقدام کرده که در اثر این رویکرد جنایت بار تا به امروز بیش از ۲۲ هزار فلسطینی که اکثر آنها کودک و زن هستند به شهادت رسیده اند.
منبع: دنيای اقتصاد