رئیسی: تحول شناختی و تحول در فرآیندها و نهادها گام‌های اساسی برای تحول‌گرایی هستند

رئیسی: تحول شناختی و تحول در فرآیندها و نهادها گام‌های اساسی برای تحول‌گرایی هستند

به گزارش خبرنگار سیاسی فارس، آیت الله سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور در چهارمین مجمع معاونان اداری و مالی دستگاه‌های اجرایی که صبح امروز (سه‌شنبه، ۱۹ دی) در سالن اجلاس سران برگزار شد، گفت: نگاه به دستگاه‌های اداری کشور و نیروی فعالی که در مجموعه ادارات سازمان‌ها و شرکت‌هاست و همچنین، کاری که در حال حاضر صورت می‌گیرد به نظر می‌رسد که ضرورت یک تحول در کار وجود دارد.

وی افزود: رهبری در حرم رضوی علیه السلام در ابتدای سال ضرورت تحول را به همه ما یادآور شدند و فرمودند ما باید به یک تحول بیندیشیم؛ این تحول ضرورت دارد که در آن وضع موجود خوب را ببینیم و بتوانیم وضع مطلوب را تصور کنیم و برای آن برنامه داشته باشیم. همچنین؛ تلاش داشته باشیم تا فاصله بین وضع موجود تا مطلوب را کاهش دهیم.

رئیس جمهور با بیان اینکه همه عزیزانی که در بخش‌های مختلف حضور دارند باید نگاه تحولی داشته باشند، تصریح کرد: اولین گام در تحول، تحول شناختی است. یعنی اینکه معلوم و مشخص باشد که فردی که در جایی مسئولیت دارد، روحیه او یک روحیه تحول‌گراست و می‌خواهد وضع را به سوی وضع مطلوب متحول کند.

وی ادامه داد: اگر نگاه، اندیشه و انگیزه او تحولی نباشد آنگاه تحول رخ نخواهد داد. پس اولین گام یک نگاه تحولی است. در این نوع نگاه، مسئولیت حوزه اداری و مالی یک مسئولیت خطیر است.

رئیسی با اشاره به دومین گام در حوزه تحول و تحول‌گرایی تاکید کرد: دومین گام تحول در فرایندهاست باید آماده باشید که در فرایندها تجدید نظر کنید اگر فرایندی با کندی، بی‌دقتی و ناکارآمدی مواجه است باید اصلاح شود.

وی در ادامه با تاکید بر لزوم بازنگری بر فرآیندهای موجود، افزود: باید یک دفعه به فرایندها بازنگری شود و مشاهده شود که فرایند موجود در گردش کار اداری در سازمان فرایند ضرورت دارد یا می‌توان فرایندها را کوتاه‌تر دقیق‌تر و کارآمدتر کرد. گام، سوم تحول نهادی است که باید به نحوی صورت بگیرد که کاملاً مجموعه‌ای ماموریتی به او محول شده است در انجام آن کارآمد و بتواند پاسخگو باشد.

رئیس‌جمهور حوزه پاسخگویی را در چهار حوزه دانست و تاکید کرد: نخستین مرحله از پاسخگویی پیش از هر ناظر، بازرس و حسابرس در محضر مقدس پروردگار متعال در پنهان و آشکار یا خلوت و جلوت است. دوم، پاسخگویی به عموم شهروندان. سوم، پاسخگویی به ارباب رجوع و چهارم، پاسخگویی به سلسله مراتب اداری و سازمانی و دستگاه‌های ناظر، بازرس و حسابرس است. در این مرحله باید به نحوی از لحاظ سرعت و دقت عمل کرد تا کاملاً در همه حوزه‌ها امکان پاسخگویی در هر لحظه وجود داشته باشد.

وی با بیان اینکه کارآمدترین نظام کنترلی و نظارتی آن است که انسان خود را در محضر خداوند متعال مشاهده کند که همان خود کنترلی است، ادامه داد: امروز در نظامات مدیریتی کارآمدترین نظام کنترلی همان خود کنترلی است که می‌تواند در همه جا کارآمدی و کارایی داشته باشد.

در حال تکمیل…

منبع: فارس

منتشر شده

در دسته بندی

,

با عنایت به اینکه سایت «یلواستون» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع مطلب و کاربران است. (قانون تجارت الکترونیک)

یلواستون نقشی در تولید محتوای خبری ندارد و مطالب این سایت، بازنشر اخبار پایگاه‌های معتبر خبری است.