هوش مصنوعی جای سگ‌های راهنمای نابینایان می‌گیرد؟

هوش مصنوعی جای سگ‌های راهنمای نابینایان می‌گیرد؟
پروفسور وسیم احمد، مجری این پروژه می‌گوید: چالش اصلی ما آموزش ربات برای شناخت محیط پیرامون است.
برای غلبه بر محدودیت سیگنال GPS در فضاهای داخلی، از بینایی ماشینی و فناوری سه بعدی بهره گرفته شده تا ربات بتواند محیط را اسکن و درک کند. همچنین با ادغام چند سنسور، از برخورد ربات با موانع جلوگیری می‌شود.
از ویژگی‌های برجسته RoboGuide، توانایی برقراری ارتباط کلامی هوشمندانه با کاربر است. پروفسور احمد می‌گوید: چند مدل زبانی را برای مکالمه دوطرفه ادغام کرده‌ایم.
گروهی از نابینایان منطقه برای آزمایش این ربات دعوت شدند. کایل سامرویل، یکی از آزمودن‌کنندگان می‌گوید: قطعا از این ربات در آینده استفاده خواهم کرد و می‌دانم بسیاری دیگر نیز مشتاق آزمایش و بهره‌گیری از آن هستند.
پروفسور احمد معتقد است ربات‌های همراه هوشمند با توانایی شناخت محیط و ارتباط کلامی، می‌توانند در آینده جایگزین سگ‌های راهنمای نابینایان شوند. البته هنوز این فناوری نیازمند تکامل است.
وی می‌افزاید: سگ‌های آموزش دیده، هنوز گزینه بهتری برای هدایت نابینایان هستند. اما با پیشرفت‌های فناوری، ربات‌ها می‌توانند در آینده جایگزین مناسبی باشند. آن‌ها هزینه کمتر و نگهداری آسان‌تری دارند.
تیم تحقیقاتی در نظر دارد ربات را با الگوریتم‌های پیشرفته‌تری تجهیز کند تا بتواند به صورت کاملا مستقل عمل نماید. منبع: ايتنا

منتشر شده

در دسته بندی

,

با عنایت به اینکه سایت «یلواستون» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع مطلب و کاربران است. (قانون تجارت الکترونیک)

یلواستون نقشی در تولید محتوای خبری ندارد و مطالب این سایت، بازنشر اخبار پایگاه‌های معتبر خبری است.