اوپن‌ای‌آی، هوش مصنوعی را در ربات‌های انسان‌نما به کار می‌گیرد

به گزارش سیتنا به نقل از ایندیپندنت، اوپن‌ای‌آی (OpenAI)، سازنده چت‌جی‌پی‌تی (ChatGPT)، تصمیم دارد هوش مصنوعی را در ربات‌های انسان‌نما به کار گیرد.

طبق قرارداد اجرای این طرح با شرکت رباتیک نوپای «فیگر» (Figure)، این امکان فراهم می‌شود که مدل‌های هوش مصنوعی اوپن‌ای‌آی برای نخستین‌بار در دنیای جسمانی موجودیت پیدا کند.

فیگر، مستقر در کالیفرنیا، این همکاری را اعلام کرد. همچنین، اعلام شد که گروهی شامل مایکروسافت، جف بزوس، بنیان‌گذار آمازون، انویدیا، سازنده تراشه و بخش‌های سرمایه‌گذاری آمازون و اینتل و اوپن ای‌آی ۶۷۵ میلیون دلار در این طرح سرمایه‌گذاری می‌کنند.

قدمت شرکت فیگر کمتر از دو سال است و محصول تجاری ندارد، اما در تلاش است تا حامیان بانفوذ صنعت فناوری را متقاعد کند که از نگرش این شرکت برای بردن میلیاردها ربات شبه‌انسان به محل‌های کار و خانه‌ها در سراسر جهان حمایت کنند.

برت ادکاک، مدیرعامل فیگر، سال گذشته به آسوشیتدپرس گفت: «اگر بتوانیم [ربات‌های] انسان‌نما را به کارهایی واداریم که انسان‌ها تمایلی به انجام آن‌ها ندارند چون برای انسان افت دارد، می‌توانیم میلیون‌ها و شاید میلیاردها انسان‌نما بفروشیم.»

پیتر ولیندر، معاون محصول و مشارکت‌های این شرکت مستقر در سانفرانسیسکو گفت که برای اوپن‌ای‌آی- که پیش از تغییر جهت به سمت تمرکز روی مدل‌های زبانی بزرگ هوش مصنوعی پشتِ چت‌جی‌پی‌تی دستی در پژوهش رباتیک داشت- این مشارکت «امکانات تازه‌ای برای نحوه کمک کردن ربات‌ها به زندگی روزمره به وجود می‌آورد.»

اوپن‌ای‌آی، در این همکاری برای ربات‌های انسان‌نمای فیگر مدل‌های تخصصی هوش مصنوعی می‌سازد که احتمالا مبتنی بر فناوری موجود اوپن‌ای‌آی، همچون مدل‌های زبانی ‌جی‌پی‌تی، مولد تصویر دال-ئی (DALL-E) و ویدئوساز جدید سورا (Sora) خواهد بود.

طبق اعلام فیگر، توانمندسازی ربات‌هایش برای «پردازش و استنباط از زبان» به «تسریع در زمان‌بندی تجاری این شرکت» کمک خواهد کرد.

این شرکت در ماه ژانویه اعلام کرد که با ب‌ام‌و (BMW) به توافق رسیده است که ربات‌هایش را در کارخانه خودروسازی‌ آن شرکت در اسپارتانبورگ، واقع‌در کارولینا جنوبی [در آمریکا] به کار اندازد، اما هنوز نحوه و زمان دقیق بهره‌برداری از آن‌ها مشخص نشده است.

کارشناسان رباتیک درمورد کارایی ربات‌هایی که شکل انسانی گرفته‌اند اختلاف‌نظر دارند. بیشتر ربات‌هایی که از آن‌ها در کارهای کارخانه‌ای و انبارها استفاده می‌شود ممکن است ویژگی‌هایی مشابه با حیوان- بازوی رباتی، چنگک‌های انگشت‌مانند، یا حتی پا داشته باشند- اما واقعا انسان‌نما نیستند.

این امر تا حدی به این دلیل است که ده‌ها سال طول کشیده است تا مهندسان رباتیک بتوانند پاها و بازوهای رباتی موثر ابداع کنند.

در پادکستی به میزبانی بیل گیتس- از بنیان‌گذاران مایکروسافت- که اوایل امسال پخش شد، سم آلتمن، مدیرعامل اوپن‌ای‌آی، به علاقه دوباره به رباتیک اشاره کرد و گفت که این شرکت بعد از اینکه پیش‌تر پژوهش [در عرصه رباتیک] را کنار گذاشت، اکنون به سرمایه‌گذاری در پلتفرم‌های سخت‌افزاری آینده‌دار رباتیک روی آورده است.

آلتمن گفت: «ما [ساختن] ربات‌ها را خیلی زود شروع کردیم و به همین دلیل مجبور شدیم آن طرح‌ها را متوقف کنیم. با شبیه‌سازهای بد و تاندون‌های درحال پاره‌شدن مواجه بودیم»، که باعث می‌شد شرکت‌ از کارهای دیگر بازبماند.

او گفت: «با گذشت زمان، بیش از پیش دریافتیم چیزی که واقعا اول به آن نیاز داشتیم هوش و شناخت بود و بعد می‌توانستیم راهی پیدا کنیم که به آن جسم بدهیم.»

انتهای پیام

منبع: سیتنا

منتشر شده

در دسته بندی


با عنایت به اینکه سایت «یلواستون» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع مطلب و کاربران است. (قانون تجارت الکترونیک)

یلواستون نقشی در تولید محتوای خبری ندارد و مطالب این سایت، بازنشر اخبار پایگاه‌های معتبر خبری است.