اخیراً نگرانی جدیدی در رابطه با اثرات بالقوه استفاده طولانی مدت از گوشیهای هوشمند پدیدار شده است، زیرا اصطلاح "انگشت آیفون" با اشاره به علامت یا خمشی که ممکن است به دلیل نگه داشتن گوشی به روشی خاص روی انگشت صورتی ظاهر شود، گسترش یافته است.
این روزها اصطلاح جدیدی اسم "انگشت آیفون" رایج شده است. این موضوع نگرانیهای جدی را ایجاد کرده است، زیرا انگشت آیفون به این تئوری اشاره دارد که استفاده طولانی مدت از تلفنهای هوشمند، بهویژه آیفونها، ممکن است اثری روی انگشت صورتی باقی بگذارد که اغلب برای پشتیبانی از دستگاه در حین کار با یک دست استفاده میشود.
تشخیص "انگشت آیفون"
هیچ شکی وجود ندارد که استفاده مداوم از گوشی میتواند باعث ایجاد طیف وسیعی از مشکلات شود، و در حالی که برخی ادعاها در مورد آسیب، ممکن است اغراقآمیز باشند، برخی دیگر واقعی هستند و آسیبهای جدی و طولانیمدت به همراه دارند.
در میان این موارد چیزی است که به نام «بدشکلی بالینی» شناخته میشود، که تغییر شکل انگشت است که باعث خم شدن نوک انگشت کوچک در نزدیکی انگشت حلقه میشود.
برای تعیین اینکه آیا کسی "انگشت آیفون" دارد یا خیر، باید هر دو انگشت صورتی را روی دستان خود بکشند و ببینند که آیا یکی از آنها تفاوت محسوسی با دیگری دارد، به ویژه در دست غالب خود که در آن گوشی را گرفته است. ممکن است یک خم یا برآمدگی در مفصل پایینی انگشت کوچک وجود داشته باشد.
نظر پزشکان
بسیاری از جراحان ارتوپد ایده «انگشت آیفون» را به عنوان یک موضوع گسترده رد کردهاند و توضیح میدهند که اکثر تصاویری که ادعا میکنند شکافها و تغییرات انگشت صورتی را نشان میدهند، تنها تغییراتی را در آناتومی طبیعی نشان میدهند و شواهدی از بیماری ناشی از گوشیهای هوشمند نیستند.
خوشبختانه، پزشکان میگویند تلفنهای همراه آنقدر سنگین نیستند که جریان خون را متوقف کنند یا به اعصاب آسیب بزنند. در حوزه پزشکی به طور کلی، هیچ تشخیص رسمی برای "انگشت آیفون" وجود ندارد.
چندین مشکل دیگر
اگرچه مفهوم "انگشت آیفون" هنوز نامشخص است، کارشناسان به کاربران گوشیهای هوشمند هشدار میدهند که اثرات بالقوه استفاده بیش از حد از این دستگاهها را برای سلامتی نادیده نگیرند.
استفاده طولانی مدت از گوشی میتواند به بسیاری از مشکلات مفاصل و مشکلات اسکلتی عضلانی منجر شود، در حالی که سندروم آرنج گوشی هوشمند هم هست که از نظر پزشکی به عنوان سندرم تونل کوبیتال شناخته میشود، افرادی که معمولاً هنگام ارسال پیامها آرنج خود را برای مدت طولانی تا بیش از 90 درجه خم میکنند، تاثیر می گذارد.
بهعلاوه، چیزی به نام «شست پیامک» یا گردن مخوف هم وجود دارد.
در مورد گردن، پزشکان معتقدند که وزن سر حدود 4.5 تا 5.5 کیلوگرم است، که هنگام خیره شدن به گوشی هوشمند، وقتی به پایین نگاه میکنید، بار روی عضلات گردن خود را افزایش می دهید. این فشار اضافی میتواند باعث درد و اسپاسم عضلانی شود.
راههای پیشگیری
شاید با خواندن این مقاله، نگران سندرم انگشت آیفون شوید. اما بهتر است بدانید که اوضاع آنچنان هم نگران کننده نیست ولی مهم است که خطرات احتمالی ناشی از استفاده طولانی مدت از تلفن هوشمند را بپذیریم.
انجام اقدامات پیشگیرانه و محدود کردن استفاده از گوشی هوشمند، و همچنین تغییر روش حمل آن، میتواند به کاهش خطر ابتلا به مشکلات اسکلتی عضلانی یا هر بیماری دیگر مانند "انگشت آیفون" کمک کند. منبع: ايتنا
سندرم انگشت آیفون چیست و پزشکان در مورد آن چه می گویند؟
- واکنش نکونام به برکناری خطیر: همه از این اتفاق بزرگ خوشحالیم
- پایان کار ماتادور با اشک های مادر و همسر(+عکس)
- فران: امیدوارم در بازی سوم، کار را تمام کنیم
- عکس| سریعترین بازیکنان لیگ قهرمانان اروپا در فصل 24-2023
- غیبت ترسوها در تیم منتخب هفته بیستوپنجم لیگ برتر
- عکس| سریعترین بازیکنان لیگ قهرمانان اروپا در فصل 24-2023
- ویسی به کمیته انضباطی فراخوانده شد
- پیروزی نفسگیر دورتموند برابر PSG در شب فرصتهای سوخته
- شکایت؛ پاسخ سپاهان به شکایت پرسپولیس
- واکنش نکونام به برکناری خطیر: همه از این اتفاق بزرگ خوشحالیم
با عنایت به اینکه سایت «یلواستون» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع مطلب و کاربران است. (قانون تجارت الکترونیک)
یلواستون نقشی در تولید محتوای خبری ندارد و مطالب این سایت، بازنشر اخبار پایگاههای معتبر خبری است.