به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری فارس، مرکز هیأتهای امنا و هیأتهای ممیزه وزارت علوم، در بخشنامهای به دانشگاهها ابهامات دستورالعمل اعطای پایه تشویقی به اعضای هیأت علمی را در ۲۰ بند رفع و پاسخ داد.
متن کامل بخشنامه وزارت علوم به رؤسای دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی و پژوهشی به شرح زیر است:
«با عنایت به مکاتبات متعدد، به منظور رفع ابهامات مصوبه هیأت امنای دانشگاهها، مؤسسات آموزش عالی و پژوهشی و نیز در اجرای دستورالعمل اعطای پایه تشویقی به اعضای هیأت علمی (پیوست ماده ۵۳ آئین نامه استخدامی اعضای هیأت علمی) به استحضار میرساند:
۱- همانگونه که در بند ۱۳-۱۰ ماده ۱۰ ذکر شده است مبنای محاسبه امتیازها، از تاریخ تصویب دستورالعمل صدرالاشاره است، به جز بندهایی که در متن آن، عنوان" در طول خدمت" و یا" امتیازات ذخیره برون دادها" درج شده است که شامل امتیازهای کسب شده از بروندادها در کل دوران خدمت عضو هستند. فلذا، بدیهی است درسایر بندها که عبارات مذکور نیامده است صرفًا انجام فعالیت و احراز شرایط میبایست بعد از تاریخ تصویب دستورالعمل در هیئت امنای مربوطه باشد.
۲- درخصوص آن دسته از اعضای هیأت علمی که در زمان ارائه درخواست پایه تشویقی خود به کمیته ترفیع مؤسسه در حال گذراندن دوران مأموریت پژوهشی، فرصت مطالعاتی، مرخصی بدون حقوق، مرخصی استعلاجی بیش ازچهار ماه، ایام تعلیق، انفصال موقت، آماده به خدمت و یا مأموریت به خدمت به سایر دستگاهها بدون حفظ وظایف آموزشی و پژوهشی هستند، اعطای پایه تشویقی مربوطه صرفًا پس از بازگشت به خدمت و اتمام مأموریت، با تاریخ اجرا از زمان استحقاق جدید امکانپذیر است.
۳- در خصوص بهرهمندی از پایه تشویقی موضوع بندهای مربوط به جشنوارهها، مسابقات، عناوین معتبر ملی یا بین المللی، پایه مربوط به این بندهاصرفًا به عناوینی که در مفاد بند مربوطه در دستورالعمل ابلاغی درج شده است قابل اعطا است، درضمن، بر اساس تبصره ۶ ماد ه ۳ دستورالعمل مذکور در خصوص سایر جشنوارهها و مسابقههای علمی، فرهنگی، اجتماعی، هنری و ورزشی دانشجویی در سطوح ملی و بین المللی هیأت امنای مؤسسه میتواند به صورت موردی تصمیم گیری کند.
۴- در خصوص پایه تشویقی موضوع بند ۱ ماده، ۹ بند ۱۰ ماده ۳ و بند ۱ ماده ۴ دستورالعمل صدرالاشاره (کم کردن امتیاز ذخیره مقالات) پایه تشویقی این بند میتواند به صورت ترکیبی ازچارک های اول ۱Q ودوم ۲Q و سوم ۳Q با رعایت تبصرههای ۱ و۲ ذیل بند ۱ ماده ۹ و نیز رعایت مفاد بند ۲۹ ماده ۱۰ همین دستورالعمل اعطا شود.
۵- در خصوص بند ۱۲-۸ ماده ۸( موضوع عضو شاغل یا مأمور به خدمت در مؤسسه هایی که با تأیید مراجع ذیصلاح وزارت درشمول دانشگاهها و مؤسسههای آموزش عالی، پژوهشی و فناوری تازه تأسیس و درحال توسعه قرار دارند)، همانگونه که در مفاد این بند درج شده است بهره مندی از پایه تشویقی مربوط به این بند صرفًا مشمول مؤسسات تازه تأسیس و یا در حال توسعه بوده و برای سایر مؤسسات با تأیید مقام عالی وزارت امکانپذیر است، ضمنًا به ازای ۵ سال ماندگاری در این مؤسسات که منتهی به تصویب این دستورالعمل باشد امکان اعطای پایه مربوطه وجود دارد.
بدیهی است این بند در راستای بند ۶ ماده ۵۳ آئین نامه استخدامی پیشین بوده و برای سالهای قبل از تصویب این دستورالعمل، برابر ضوابط و مقررات قبلی میبایست عمل شود. در صورتی که عضو در حال حاضر عهده دار سمت های مدیریتی مربوطه باشد، احتساب سنوات مدیریت قبلی بلامانع است. در مورد اعضای مامور به سایر دانشگاهها، موسسات آموزش عالی، پژوهشی و فناوری که در سمتهای مدیریتی موضوع این بند خدمت میکنند، مشروط به تایید موسسههای مبدا و مقصد از مزایای این بند برخوردار میشوند.
۶- در خصوص بند ۵-۳۸-۱۰ از ماده، ۱۰ فهرست موسسههای تازه تأسیس و در حال توسعه براساس طرح آمایش آموزش عالی مصوب شورای انقلاب فرهنگی طی دستورالعمل طرح ساماندهی و تقویت موسسات آموزش عالی درحال توسعه ابلاغ شده است.
۷- در خصوص بندهای ۵-۸ تا ۱۱-۸ ماده ۸ موضوع آندسته از اعضای هیأت علمی که دارای سمت اجرایی بودهاند و بر اساس بندهای مورد اشاره درخواست پایه تشویقی اجرائی دارند، صرفًا درصورت اینکه در زمان درخواست بهرهمندی از پایه مربوطه بر اساس دستورالعمل صدرالاشاره دارای سمت اجرائی باشند قابل بررسی است، ضمنًا پایه تشویقی مدیریتی به سمتهایی که در نمودار سازمانی موسسه وجود دارد تعلق میگیرد.
۸- در خصوص بند ۵-۸ ماده ۸ عضوی که در سمتهای اجرائی موضوع این بند دارای خدمات ارزنده باشند، برای اخذ پایه مربوطه به این بند نیاز به تایید شورای موسسه محل خدمت و موافقت رئیس موسسه محل خدمت دارند.
۹- درخصوص پایه تشویقی موضوع بند ۱۵-۷ ماده ۷ دستورالعمل صدرالاشاره (احراز عنوان عضو هیات علمی نمونه کشوری) با عنایت به اینکه عبارت در طول خدمت در این بند درج شده است شامل اعضای هیئت علمی که قبل از این دستورالعمل نیز به عنوان عضو هیئت علمی نمونه کشوری انتخاب شده اند و پایهای برای آن اخذ نکرده اند، نیز میشود. تاریخ اجرای این بند برای اعضای هیأت علمی نمونه کشوری مربوط به سنوات گذشته صرفًا پس از تاریخ اجرای دستورالعمل (۱۴۰۲/۱/۱) است.
۱۰- در خصوص پایه تشویقی موضوع بندهای ۱-۸ تا ۳-۸ ماده ۸ دستورالعمل صدرالاشاره چنانچه عضو به طور هم زمان مدیر مسئول وسردبیر یک مجله باشد چون عبارت در طول خدمت در مفاد این بندآمده است، با رعایت سقف دو پایه تشویقی درسال قابل اعطا است درضمن عبارت" به ازای هرشش سال" درج شده در بند ۸-۳ درخصوص بندهای ۸-۱ و۸-۲ نیز تعمیم داده میشود.
۱۱- در خصوص پایه تشویقی موضوع بندهای ۱-۳ و۲-۳ از ماده ۳ و بند ۱۲-۷ از ماده ۷ دستورالعمل صدرالاشاره (موضوع دریافت عنوان «سرآمدآموزشی»، «سرآمد فرهنگی» و «سرآمد پژوهشی») عضو هیئت علمی میبایست از زمان تصویب این دستورالعمل حداقل سه بار به طور پیوسته و یا ناپیوسته بر مبنای شیوه نامه مصوب هیات امنای مربوطه یا ابلاغی ازسوی معاونت مربوطه به عنوان سرآمد آموزشی، فرهنگی و یا پژوهشی در دانشکده (ها) انتخاب شود تا مشمول دریافت یک پایه تشویقی شود.
۱۲- درخصوص پایه تشویقی موضوع بند ۳-۷ ماده ۷ دستورالعملصدرالاشارهه(چاپ مقاله در مجلات Science , Nature (به تمامی مقالات چاپ شده در این دو نشریه اعم از communication ,letter,Paper پایه تعلق میگیرد و تنها به مواردی که به صورت news هستندپایه تعلق نمیگیرد.
۱۳- در خصوص پایه تشویقی موضوع بند ۱۳-۷ ماده ۷ دستورالعمل صدرالاشاره (کسب مقام درجشنواره های ملی) پایه تشویقی موضوع این بند تا رتبه سوم تعلق میگیرد.
۱۴- در خصوص پایه تشویقی موضوع بند ۱ ماده ۶ دستورالعمل صدرالاشاره (ساخت مواد شیمیایی و …) و بند ۸ ماده ۷( کتاب سال) درصورتی که این بند توسط چند نفر به صورت اشتراکی صورت پذیرد، سهم هر یک از پدیدآورندگان فعالیتهای پژوهشی مشترک بر اساس جدول شماره ۲ شیوه نامه اجرایی آییننامه ارتقای مرتبه اعضای هیأت علمی آموزشی و پژوهشی قابل محاسبه است.
ضمنًا همانگونه که در بند ۲۹ ماده ۱۰ دستورالعمل صدرالاشاره آمده است برای دریافت پایه تشویقی میتوان از امتیازهای ترکیبی برون دادهای مختلف مورد اشاره در هر ماده با رعایت وزن نسبی امتیاز هر مورد استفاده کرد.
۱۵- در خصوص پایه تشویقی موضوع بند ۸ ماده ۳ دستورالعمل صدرالاشاره (عضوی که هیأت ممیزه با ارتقای او به مرتبه دانشیاری و یا مرتبه استادی به اتفاق آرا موافقت کند) اعطای این پایه برای ذینفعانی امکانپذیر است که پس از تصویب دستورالعمل فوق در هیئت امنای مربوطه شرایط را احراز کردهاند.
۱۶- در خصوص پایههای مورد اشاره در بخشنامه شماره ۱۵/۳۷۳۷۴۳ مورخ ۱۳ اسفند ۱۴۰۱ موضوع به صراحت در متن بخشنامه قید شده است که اعطای پایههای استحقاقی که خارج ازعناوین مطرح شده در ماده ۵۲ آیین نامه استخدامی اعضای هیئت علمی بوده و در برخی ازهیئت های امنا به تصویب رسیده است از تاریخ یکم فروردین ۱۴۰۲ وجاهت قانونی ندارد فلذا پایههای مانند ماموریت تحصیلی که در متن ماده ۵۲ درج گردیده است شامل این لغو نمیشود.
۱۷- درخصوص امتیاز مقالههای منتشرشده در نشریههای علمی داخلی معتبر نمایه شده (موضوع بندهای ۲۳-۱۰ الی ۲۵-۱۰ ماده ۱۰ دستورالعمل صدرالاشاره) پایگاه اطلاعات علمی"ISC "نیز درجمله پایگاههای اطلاعاتی معتبر بین المللی موضوع این بندها قرار دارد.
۱۸- در خصوص پایه تشویقی موضوع بند ۱۰-۳ ماده ۳ دستورالعمل صدرالاشاره موضوع مقالات آموزشی (محتوای آموزشی بودن مورد تایید گروه و دانشکده قرار گیرد) نیز همانند مقالات پژوهشی در بندهای مربوطه قابل بررسی و امتیازدهی است.
۱۹- درخصوص پایه تشویقی موضوع بند ۳۵-۱۰ مادهی ۱۰ دستورالعمل صدرالاشاره بر اساس مفاد بند فوق الاشاره به عضوی که با لحاظ مرتبه علمی در ۲( دو) سال منتهی به سن بازنشستگی بر اساس آییننامه مصوب رسیده باشد، بدون رعایت تعداد سالانه پایههای تشویقی، درصورت احراز شرایط لازم از تمامی پایههای قابل اعطای بندهای مختلف این دستورالعمل برخوردار میشود. فلذا برای عضو هیات علمی که پس ازخدمت سی سال بدون رسیدن به سن بازنشستگی مصوب به لحاظ مرتبه علمی تقاضای بازنشستگی دارد و این تقاضا مورد موافقت دانشگاه قرار میگیرد، با عنایت به اینکه عضو مد نظر در آستانه خاتمه خدمت تلقی میشود، از مفاد این بند از تاریخ موافقت دانشگاه با بازنشستگی وی، بهره مند میشود.
۲۰- در خصوص بنـد۲-۴ ماده ۴ دسـتورالعمل صدرالاشاره موضوع مشارکت با پژوهشـگران غیر ایرانی یا ایرانی خارج از کشور، تنها درج آدرس( Affiliation ) پژوهشگر غیر ایرانی در مقاله برای اعطای پایه تشویقی کفایت میکند.»
پایان پیام/
منبع: فارس