از مهم‌ترین دستاورد وزارت علوم دولت سیزدهم تا لقب ویژه برای رئیس سازمان سنجش

از مهم‌ترین دستاورد  وزارت علوم دولت سیزدهم تا لقب ویژه برای رئیس سازمان سنجش

گروه دانشگاه خبرگزاری فارس ـ علی شمسی‌پور سخنگوی وزارت علوم در گفت‌وگو با خبرنگار فارس از جزئیات آیین‌نامه ارتقاء اعضای هیات علمی، چگونگی و زمان آغاز سال تحصیلی دانشگاه‌ها و کیفیت برگزاری کلاس‌ها، شرایط اعضای هیات علمی و مسوولان وزارت علوم برای کاندید شدن در انتخابات مجلس شورای اسلامی و مهم‌ترین دستاورد وزات علوم دولت سیزدهم گفت.

وی در این گفت‌وگو با اشاره به حکم انفصال از خدمت رئیس سازمان سنجش آموزش کشور تاکید کرد که با انتصاب پورعباس در سازمان سنجش دولت سیزدهم، تلاش اول و مولفه اول بحث مبارزه با فساد و تقلب بود، وی هم محکم ایستاد و حتی می‌شود به وی لقب مبارزه با فساد و تقلب در حوزه سنجش و پذیرش دانشجو را داد و ابراز امیدواری کرد که این حکم برگردد.

شمسی پور همچنین درباره ارتقاء جایگاه نشریات علمی در دولت سیزدهم گفت: نشریات علمی ایرانی فارسی زبان نمایه شده تا قبل از این دولت ۱۵ نشریه بوده که الان به ۲۷ نشریه رسیده است، یعنی طی ۴۰ سال گذشته ۱۵ نشریه بوده و به این آمار طی ۲ سال اخیر ۱۲ نشریه اضافه شده است.

گفت‌وگوی فارس با سخنگوی وزارت علوم را در زیر بخوانید.

فارس: آیین‌نامه ارتقاء اعضای هیات علمی در چه مرحله‌ای است و کی آیین‌نامه جدید اجرایی می‌شود؟

شمسی‌پور: آیین نامه ارتقاء اعضای هیات علمی مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی است، بنابراین هر نسخه ای که قرار باشد تهیه شود آنجا باید مصوب و تایید شود، ما هم در وزارت علوم در این زمینه داریم کار می‌کنیم.

تقویت حوزه‌های فناوری و فرهنگی و تقویت موارد مربوط با صنعت ، ریل‌گذاری برای رسیدن به مرجعیت علمی و موارد از این دست هست که در آیین نامه ارتقاء اعضای هیات علمی وزارت علوم رعایت خواهد شد و پیشنهاد آن از سوی وزارت علوم جمع‌بندی و به شورای عالی انقلاب فرهنگی پیشنهاد می‌شود.

البته جاهای دیگر هم در زمینه آیین‌نامه ارتقای اعضای هیات علمی دارند کار می‌کنند. ما جمع بندی و پیشنهادات خود را به شورای عالی انقلاب فرهنگی ارایه می‌دهیم و جاهای دیگر هم پیشنهادات خود را می‌فرستند و نهایتا در شورای عالی انقلاب فرهنگی جمع‌بندی و مصوب خواهد شد.

شورای شهر گفته که می‌خواهیم هفته اول دانشگاه‌ها مجازی باشند، خیر؛ تصمیم وزارت علوم با هماهنگی ریاست جمهوری و مجموعه‌های بالادستی برگزاری مجازی کلاس‌های دانشگاه در روزهای اول مهر نیست، دانشگاه‌ها هیچ دوره‌ای را به صورت مجازی برگزار نمی‌کنند و تمام کلاس‌های درس کاملا حضوری است

* سال تحصیلی جدید دانشگاه‌ها به صورت حضوری برگزار می‌شود

فارس: پیشنهادی از سوی شورای شهر آمده که براساس آن آغاز سال تحصیلی به صورت حضوری از ۱۰ مهرماه باشد، تدبیر وزارت علوم در این زمینه چیست؟

شمسی‌پور: شورای شهر گفته که می‌خواهیم هفته اول دانشگاه‌ها مجازی باشند، خیر، تصمیم وزارت علوم با هماهنگی ریاست جمهوری و مجموعه‌های بالادستی برگزاری مجازی کلاس‌های دانشگاه در روزهای اول مهر نیست، دانشگاه‌ها هیچ دوره‌ای را به صورت مجازی برگزار نمی‌کنند و تمام کلاس‌های درس کاملا حضوری است، ضمن اینکه فعلا به هیچ کدام از معاونت‌ها و مجموعه‌های وزارت علوم نامه‌نگاری یا اعلامی از سوی شورای شهر نشده است که اکر هم بشود ما امکان برگزاری غیرحضوری را نداریم.

سال تحصیلی جدید پرقدرت و به صورت کاملا حضوری از اول مهرماه برگزار می‌شود.

* شرایط نامزد شدن اعضای هیأت علمی و مسؤولان وزارت علوم در انتخابات مجلس

فارس: شرایط اعضای هیات علمی و مسوولان وزارت علوم برای کاندید شدن در انتخابات مجلس شورای اسلامی چیست؟

شمسی‌پور: شرکت اعضای هیأت علمی در انتخابات به عنوان کاندیدا آزاد است و هرکدام از اعضای هیأت علمی می‌توانند کاندیدا شوند و محدودیتی وجود ندارد، ما از همکاران‌مان در دانشگاه‌های سراسر کشور دعوت هم می‌کنیم که به دلیل تعهد، تخصص و اخلاق‌شان حتما تلاش کنند که اگر فکر می‌کنند شایستگی دارند در انتخابات مجلس شورای اسلامی نامزد شوند و حتما مردم هم به اعضای هیأت علمی اعتماد می‌کنند.

در این زمینه دستورالعملی از سوی وزارت کشور ابلاغ شده است که براین اساس افرادی که مسؤولیت‌شان از حدی بالاتر است برای کاندیدا شدن باید ۶ ماه قبل از انتخابات استعفای خود را اعلام می‌کردند که الان تاریخش هم گذشته است. قاعدتا اگر کسی پست اداری که از سوی وزارت کشور اعلام شده را داشته باشد و استعفا هم نداده باشد، امکان نامزد شدن در انتخابات مجلس شورای اسلامی را ندارد.

تمرکز برمسئله فناوری و تاسیس معاونت فناوری مهم‌ترین دستاورد وزارت علوم دولت سیزدهم بوده و تمرکزی که وزارت علوم در سیاست‌گذاری، ریل گذاری، بودجه ریزی و اجرا در این حوزه‌ها داشته، تقویت فناوری به مفهوم مصرف علم است

فارس: مهم‌ترین دستاورد وزات علوم دولت سیزدهم را چه می‌دانید؟

شمسی‌پور: تمرکز برمسئله فناوری و تاسیس معاونت فناوری مهم‌ترین دستاورد وزارت علوم دولت سیزدهم بوده و تمرکزی که وزارت علوم در سیاست‌گذاری، ریل گذاری، بودجه ریزی و اجرا در این حوزه‌ها داشته، تقویت فناوری به مفهوم مصرف علم است، تولید علم ما وضعیت مناسبی دارد، در حوزه فناوری مصرف علم برای کسب ثروت و قدرت است که تمرکز دولت سیزدهم هم در این قسمت بوده است.

در کنار تلاش برای دیپلماسی و مرجعیت علم، مهارت افزایی و ارتقای بودجه دانشگاه‌ها، تشویق نخبگان و حفظ و نگهداشت آنها، مواردی مثل بورسیه صنعتی که الان به شکل خیلی خوبی دارد اتفاق می افتد و حدود ۲ هزار نفر از ورودی‌های امسال کنکور بورسیه می‌شوند و آینده شغلی تضمین شده خواهند داشت و در دانشگاه‌های سراسر کشور تحصیل می‌کنند.

اما دستاورد اصلی دولت سیزدهم تمرکز بر فناوری و تاسیس معاونت فناوری و تلاش برای حل مشکلات کشور از این طریق و تولید ثروت و قدرت از این موضوع است. این مهم ترین دستاوردوزارت علوم است و امیدوارم در ۲ سال باقی مانده از دولت بتوانیم به اهداف مهمی در این حوزه دست پیدا کنیم و در واقع سرریز تولید علم را اینطرف در حل مشکلات جامعه با تولید ثروت و قدرت برای کشور به ارمغان بیاوریم.

نشریات علمی ایرانی فارسی زبان نمایه شده تا قبل از این دولت ۱۵ نشریه بوده که الان به ۲۷ نشریه رسیده است، یعنی طی ۴۰ سال گذشته ۱۵ نشریه بوده و این آمار طی ۲ سال اخیر ۱۲ نشریه اضافه شده است

فارس: یکی از تاکیدات وزیر علوم ارتقاء جایگاه علمی و نشریات وزارت علوم بود، شرایط این نشریات چگونه است؟

شمسی‌پور: نشریات علمی ایرانی فارسی زبان نمایه شده تا قبل از این دولت ۱۵ نشریه بوده که الان به ۲۷ نشریه رسیده است، یعنی طی ۴۰ سال گذشته ۱۵ نشریه بوده و این آمار طی ۲ سال اخیر ۱۲ نشریه اضافه شده است. به عبارتی وزارت علوم دولت سیزدهم به اندازه کل ۴۰ سال گذشته نشریه فارسی زبان نمایه کرده است که این موضوع سبب ارتقاء زبان فارسی در دنیا می‌شود و به بحث مرجعیت علمی کشور کمک می‌کند، کسی اگر بخواهد به علم ما دست پیدا کند باید زبان فارسی را یاد بگیرد یا باید دنبال ترجمه مطالب ما باشد تا امکان رسیدن به منابع برای وی مقدور شود.

نشریات نمایه شده وزارت علوم در اسکوپوس از ۱۰۱ مجله در این دولت به ۱۴۴ نشریه رسیده است یعنی ۴۳ واحد افزایش، از ابتدای انقلاب تا حالا ما ۱۰۱ نشریه داشتیم در دولت سیزدهم شاهد افزایش افزایش چشم گیری در این زمینه هستیم که محصول هوشمندی معاونت پژوهشی و تدبیر و برنامه ریزی و حرکت با قوت در اجراست.

در دولت سیزدهم برای نشریات مختلف دوره‌های آموزشی ویژه برگزار می‌شود، کلاس و دوره می‌گذاریم تا مسوولان مرتبط با نشریات علمی بتواننند قدم به قدم برای دریافت نمایه بین المللی جلو بروند.

پورعباس رئیس سازمان سنجش آموزش کشور از وقتی که وارد وزارت علوم شد و انتصاب جدید در سازمان سنجش گرفت، تلاش اول و مولفه اول بحث مبارزه با فساد و تقلب بود، وی هم محکم ایستاد و حتی می‌شود به وی لقب مبارزه با فساد و تقلب در حوزه سنجش و پذیرش دانشجو را داد

* باید لقب مبارزه با فساد و تقلب در حوزه سنجش و پذیرش دانشجو را به پورعباس داد

فارس: این روزها شاهد حکم انفصال از خدمت رئیس سازمان سنجش آموزش کشور از سوی دیوان عدالت اجتماعی هستیم، در این زمینه توضیحاتی می‌دهید؟

شمسی‌پور: دکتر پورعباس رئیس سازمان سنجش آموزش کشور از وقتی که وارد وزارت علوم شد و انتصاب جدید در سازمان سنجش گرفت، تلاش اول و مولفه اول بحث مبارزه با فساد و تقلب بود، دکتر پورعباس هم محکم ایستاد و حتی می‌شود به ایشان لقب مبارزه با فساد و تقلب در حوزه سنجش و پذیرش دانشجو را داد، حکمی که اتفاق افتاده که امیدواریم این حکم برگردد ان‌شاءالله و این فرد خدوم به نظام و خادم نظام و آموزش عالی که در خدمت حق و عدالت بوده و مبارزه با مافیای پیچیده در کنکور تشویق شود و اینجوری نباشد که با مبارزه‌ای که ایشان داشته عکس جلوه داشته شود و امید ما این است که در فرایند قوه قضائیه تیرئه شوند و حکم برگردد و بشود از ایشان تقدیر و تشکر ویژه ای هم انجام داد.

* سیدمحمد مرندی در هیات موسس مجموعه غیرانتفاعی صدرالمتاهلین نیست

فارس: طی روزهای اخیر مباحثی درباره سیدمحمد مرندی معاون بین‌الملل سابق دانشگاه تهران مطرح شد، آیا وزارت علوم در این زمینه بررسی انجام داده است؟

شمسی‌پور: آنچه که در اسناد ما در وزارت علوم وجود دارد و بررسی کردیم نشان می‌دهد که آقای سیدمحمد مرندی در هیات موسس مجموعه غیرانتفاعی صدرالمتاهلین نیستند. دانشگاه غیرانتفاعی صدرالمتاهلین طبق اطلاعات وزارت علوم دانشجوی خارجی ندارد و ادعاهایی که در این خصوص مطرح شد کاملا اشتباه است و موارد دیگر را هم باید دقت شود که خدای نکرده حفظ آبروی افراد اتفاق بیفتد.

باید دفت شود تا موارد نادرستی را افراد به همدیگر نسبت ندهند و از مسؤولان زیرمجموعه‌ وزارت علوم خواست اگر می خواهند اظهارنظری کنند، تلاش کنند که اظهارنظر دقیق و صحیح داشته باشند و از تهمت و انتصاب نسبت‌های ناروا نسبت به دیگران پرهیز کنند.

پایان پیام/

منبع: فارس

منتشر شده

در دسته بندی


با عنایت به اینکه سایت «یلواستون» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع مطلب و کاربران است. (قانون تجارت الکترونیک)

یلواستون نقشی در تولید محتوای خبری ندارد و مطالب این سایت، بازنشر اخبار پایگاه‌های معتبر خبری است.