خبرگزاری مهر، گروه استانها- یحیی بیابادی: همه ساله با فرا رسیدن فصل تابستان و گرم شدن هوا نگرانیها برای آتش سوزی جنگلها و مراتع افزایش مییابد و هشدارهای لازم نیز به مسافران و افرادی که در طبیعت اسکان پیدا میکنند داده میشود تا از ایجاد آتش خودداری کنند.
امسال به دلیل افزایش بارندگیها مراتع و جنگلهای زاگرس از هر زمان دیگری سبزتر است اما افزایش دما و گرمای شدید نگرانیها را وقوع آتش سوزیهای احتمالی افزایش میدهد به نحوی که طی روزهای گذشته بخشهایی از مراتع و جنگلهای شهرستان کرمانشاه و پاوه طعمه حریق شدند.
اما شب گذشته حریقی در عرصههای طبیعی موسوم به «سردره» شهر پاوه به وقوع پیوست که بلافاصله با حضور نیروهای امدادرسان و مردمی این حریق مهار شد اما پس از گذشت ساعتی به دلایل نامعلوم مجدداً در چندین نقطه از محل که دارای شیب زیاد و پوشش گیاهی انبوه بود، حریق شعله ور شد.
به دلیل وزش باد حریق ایجاد شده گسترش یافت که با حضور نیروهای امدادی ساعت سه بامداد این حریق به صورت کامل اطفا شد.
درخواست کمک از مردم برای مهار آتش در «سردره» پاوه
سالم مصطفایی معاون عمرانی فرمانداری پاوه شامگاه شب گذشته به دلیل گسترش آتش، اظهار کرد: متأسفانه آتشسوزی محدوده «سردره» که عصر روز گذشته با کمک نیروهای مردمی و سازمانهای مردم نهاد مهار شد مجدداً فعال شده و به دلیل وزش باد در حال پیشروی است.
وی از جوانان و افرادی که در مهار آتشسوزی توانایی و مهارت دارند درخواست کمک کرد تا با حضور خود برای جلوگیری از گسترش آتشسوزی همکاری کنند.
معاون عمرانی فرمانداری کرمانشاه ادامه داد: تمام اعضای ستاد بحران، انجمنهای محیط زیستی و نیروهای مردمی پای کارند اما حجم آتشسوزی بسیار بالا است.
وی از مردم و شهروندان که مهارت لازم برای مهار آتش را ندارند خواست، با توجه به وزش باد و حجم بالای آتش از محل آتشسوزی فاصله بگیرند تا نیروهای امدادی بهتر بتوانند در مهار آتشسوزی کمک کنند.
اطفای کامل حریق منطقه «سردره» پاوه
علیرضا حیدری در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: به همت مردم و انجمنهای مردم نهاد، نیروهای امدادی هلال احمر، منابع طبیعی، محیطبانان محیط زیست، بسیج، نیروی انتظامی، آتش نشانی و شهرداری آتش سوزی منطقه سردره پاوه پس از چندین ساعت تلاش مهار شد.
وی با تشکر از حضور مدیرکل منابع طبیعی استان کرمانشاه و اکیپهای منابع طبیعی شهرستانهای همجوار پاوه، افزود: با توجه به وزش باد و کوهستانی بودن منطقه، پوشش گیاهی و تاریکی شب اما با حضور همه جانبه مردم با تلاشهای صورت گرفته خوشبختانه آتش سوزی به صورت کامل مهار شد.
فرماندار پاوه تصریح کرد: وسعت آتش سوزی و میزان خسارت در حال بررسی است و کارشناسان منابع طبیعی پس از بررسیهای لازم آن را برآورد میکنند.
حیدری در پایان از زحمات و تلاشهای مردم پاوه، انجمنهای مردم نهاد، مدیران و اعضای ستاد بحران، هلال احمر، منابع طبیعی و محیط زیست و شهرداری پاوه که دغدغه مند در کمک به مهار آتش سوزی به هر نحو ممکن تلاش کردند قدردانی کرد.
انجام ۷۲ عملیات اطفای حریق در منابع طبیعی کرمانشاه
انشاالله کولانی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به بارندگی خوب امسال و افزایش پوشش گیاهی، اظهار کرد: این بارندگیها و رویش گیاهان و سرسبزی مراتع در مرحله نخست برای دامداران و عشایری استان بسیار ارزشمند است اما در ماههای گرم سال عامل حریقهای وحشتناک در عرصههای جنگلی و مرتعی خواهد شد.
مدیرکل منابع طبیعی استان کرمانشاه تصریح کرد: ۱۷ پایگاه اطفا حریق را در مناطق بحرانی مهیا کرده و سه هزار و ۵۰۰ کیلومتر خطوط آتش بر را با مشارکت مردم راه اندازی کرده که مانع از گسترش حریق خواهد شد.
کولانی به جذب ۲۵۵ نفر دیده بان محلی اشاره و خاطر نشان کرد: همچنین هشت هزار و ۵۰۰ نفر روز کارگاه آموزشی، جلسات و مانورهای مکرر را با ستاد بحران برگزاری ادارات مرتبط برگزار شده است.
وی ادامه داد: اما با وجود این تمهیدات تا پایان تیر ماه ۷۲ عملیات اطفا حریق توسط یگان حفاظت پاسگاههای ویژه انجام گرفته که سطح درگیر حریق در آنها ۲۴۰ هکتار بود اما خسارات جدی در ۳۵ فقره از حریقها جدی بود.
کولانی به علت عمده آتش سوزیها تاکید و اضافه کرد: ۹۸ درصد حریق در سطح جنگلها عامل انسانی دارند که ۶۵ درصد گردشگران، شکارچیان طبیعت گردان، ۱۴ درصد اختلافات قومی قبیلهای، ۱۵ درصد کسانی که پس از برداشت مزارع را آتش میزنند و چهار درصد ناشی از مانورها تیراندازیهای پاسگاههای نظامی است.
منبع: مهر