چرا خداوند اجازه می دهد در جهان شرور و بدبختی ها وجود داشته باشد؟/تبیین باورهای بنیادین دینی در تربیت دینی – بخش سیزدهم

چرا خداوند اجازه می دهد در جهان شرور و بدبختی ها وجود داشته باشد؟/تبیین باورهای بنیادین دینی در تربیت دینی - بخش سیزدهم

حمیدرضا آیت اللهی

تربیت دینی ما توسط مربیانی انجام می شود که برخی مفاهیم و باورهای بنیادین دینی برای آنها هنوز واضح و روشن نشده است به همین جهت سلسله گفتارهایی بر اساس تجربیات علمی و فلسفی چند دهساله تنظیم شده است تا قدم قدم این مفاهیم و باورها روان و بدور از اصطلاحات فنی بگونه ای بازگو شود که بتواند راهنمایی برای مربیان برای نحوه انتقال آن ها به متربیان بگردد.

درگفتار قبل به راز تفاوت ها و محرومیت های برخی افراد پرداختیم و گفتیم که محدودیت های وجودی ما قابل انفکاک از ما نیستند و هرکس موجودیتش به محدودیت هایی است که دارد وگرنه آن فرد نبود.

خداوند قوانینی که لازمه بهترین شرایط در زمین است قرارداده است که به صورتهای مختلف بروز می کند.

در این گفتار به تبیین این سوال می پردازیم که چرا خداوند اجازه می دهد در جهان شرور و بدبختی ها وجود داشته باشد؟ آیا وجود مصیبتها و رنجها در عالم ناشی از مسائلی مثل زلزله ها، سیلها، بیماری ها به عدالت خداوند لطمه ای نمی زند؟ خداوند چرا این نوع شرور را در عالم آفرید؟

خداوند قوانینی که لازمه بهترین شرایط در زمین است قرارداده است که به صورتهای مختلف بروز می کند. این قوانین برخی موارد نسبت با من، شر تلقی می شود.

متربی باید این توقع را کنار بگذارد که قوانین عالم باید بگونه ای باشد که بیشترین خوشی را فقط برای او ایجاد کند.

در حالی که قانون باید باشد و قانون اساس لازمه زندگی این جهان است. متربی باید این توقع را کنار بگذارد که قوانین عالم باید بگونه ای باشد که بیشترین خوشی را فقط برای او ایجاد کند.

لازمه آفرینش انسان اختیار دادن به اوست.

لازمه آفرینش انسان اختیار دادن به اوست و همین اختیار که لازمه انسان است برخی موارد به صورت جنایت از جانب افراد شرور بروز می کند.

اختیار که لازمه انسان است برخی موارد به صورت جنایت از جانب افراد شرور بروز می کند.

اختیار ذاتی بشر می تواند باعث شود انسان چنان اوج بگیرد که از ملائک فاقد اختیار هم بالاتر برود.

ادامه دارد

انتهای پیام/

از شما صاحبنظر گرامی در حوزه تعلیم و تربیت هم دعوت می کنیم، از نویسندگان، ممیزان و اعضای هیئت تحریریه پنجره تربیت باشید. برای ارسال مطالب و عضویت در هیئت تحریریه، از طریق ایمیل FarsPanjarehTarbiat@gmail.com مکاتبه فرمائید.

منبع: فارس

منتشر شده

در دسته بندی


با عنایت به اینکه سایت «یلواستون» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع مطلب و کاربران است. (قانون تجارت الکترونیک)

یلواستون نقشی در تولید محتوای خبری ندارد و مطالب این سایت، بازنشر اخبار پایگاه‌های معتبر خبری است.