به گزارش خبرنگار مهر؛ همانطور که از قدیم هم گفتهاند عقل سالم در بدن سالم؛ وزارت آموزش و پرورش هم همواره موظف به حفظ و ارتقای وضعیت سلامت دانش آموزان است و در سیاستهای کلی نظام در بخش آموزش و پرورش نیز توجه به سلامت آینده سازان ایران نقش پررنگی دارد.
ساحت تربیت زیستی و بدنی یکی از شش ساحت تعریف شده در سند تحول بنیادین آموزش و پرورش است که به دلیل اهمیت آن، مورد توجه وزارت بهداشت بوده و این نهاد تربیتی با کمک وزارت بهداشت، درمان و آموزشی پزشکی و وزارت ورزش و جوانان به دنبال ارتقای سلامت جسمی و روحی دانش آموزان است.
از سوی دیگر تحقق عدالت آ موزشی در سراسر کشور نیازمند توجه به وضعیت سلامتی دانش آموزان ایران است. عدالت آموزشی دیگر موضوع مورد تاکید در سند تحول بنیادین آموزش و پرورش است.
اعظم گودرزی، مدیر کل دفتر سلامت و تندرستی وزارت آموزش و پرورش در گفتوگو با خبرنگار مهر و در پاسخ به این سوال که امسال چه برنامهای برای ارتقای وضعیت سلامت دانش آموزان سراسر کشور داری؛ گفت: دفتر سلامت و تندرستی وزارت آموزش و پرورش با استناد به سیاستهایی ابلاغیه سلامت مقام معظم رهبری و با توجه به ساحت زیستی و بدنی سند تحول، سیاستها و برنامههایی را در دستور کار دارد که یکی از این برنامهها ارتقای سلامت دهان و دندان دانش آموزان ابتدایی است.
گودرزی با اشاره به اینکه پیرو جلسات وزرای آموزش و پرورش و بهداشت و درمان، سه تفاهمنامه میان این دو وزارتخانه به امضا رسید؛ گفت: دو تفاهمنامه با امضای وزرا بود که هر دو تفاهمنامه در خصوص ارتقا سلامت دانش آموزان به امضا رسید.
وی با بیان اینکه یکی از تفاهمنامههای به امضا رسیده در خصوص بهداشت دهان و دندان دانش آموزان ابتدایی بود؛ گفت: محورهای این تفاهمنامه آموزش، پیشگیری، پژوهش و درمان است. یعنی هر چهار موضوعی که موجب ارتقا سلامت دهان دندان میشود در این تفاهمنامه عنوان شده است.
دانش آموزان مقطع ابتدایی سراسر کشور که والدینشان رضایتنامه آنان را امضا کنند میتوانند خدمت پیشگیری فلورایدتراپی را دریافت کنند.
مدیر کل دفتر سلامت و تندرستی وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه هدف ما از آموزش به دانش آموزان و مجریان، ارتقای سلامت دهان و دندان دانش آموزان است؛ گفت: آموزش مستمر به دانش آموزان در مورد سلامت دهان و دندان از برنامههای کاربردی ماست. محتواهای آموزشی توسط وزارت بهداشت آماده شده است.
گودرزی با اشاره به اینکه دفتر سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت نیروی تخصصی اجرای سلامت دهان و دندان است؛ گفت: وزارت بهداشت محتواها را آماده میکند و ما این بستر را در اختیار آنان قرار میدهیم که آموزشهای لازم را به دانشآموزانمان ارائه دهند که هم به صورت مجازی از طریق شبکه آموزش و شبکه شاد باشد و هم از طریق فایلهای آموزشی باشد که ما به مراکز استانها ابلاغ میکنیم. از سوی دیگر دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور هم محتواهایی را از سوی وزارت بهداشت به آموزش و پرورش استانها ارسال میکنند.
وی با اشاره به اینکه پیشگیری موضوع دیگر این تفاهمنامه بود گفت: غربالگری و ثبت اطلاعات دهان و دندان دانش آموزان و اجرای برنامه فلورایدتراپی از دیگر برنامههای ماست که مثل سنوات گذشته از روشهای جلوگیری از بیماریهای دهان و دندان دانش آموزان است. دانش آموزان مقطع ابتدایی که والدینشان رضایت خود را اعلام کنند میتوانند این خدمت پیشگیری را دریافت کنند. این رضایتنامه از اولیا گرفته میشود و دو بار در سال تحصیلی انجام خواهد شد.
مدیر کل دفتر سلامت و تندرستی وزارت آموزش و پرورش گفت: ترویج فرهنگ استفاده از تغذیه سالم از دیگر برنامههای ما در پیشگیری از بیماریهای دهان و دندان است. امیدواریم وضع پایگاههای سلامت تغذیه در مدارس را به کمک دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت ارتقا دهیم و اقلامی در مدارس توزیع شود که کمتر به پوسیدگی دهان و دندان دانشآموزان منجر شود و یا اصلاً ایجاد پوسیدگی نداشته باشد.
رایگان بودن خدمات دندانپزشکی سطح یک برای دانش آموزان ابتدایی روستایی و عشایری
وی با تاکید بر اینکه ارائه خدمات دندانپزشکی از برنامههای ما در درمان بیماریهای دهان و دندان دانش آموزان است گفت: ارائه خدمات دندانپزشکی سطح ۱ برای کلیه دانش آموزان مناطق روستایی عشایری و مناطق شهری زیر ۲۰ هزار نفر جمعیت رایگان خواهد بود.
مدیر کل دفتر سلامت و تندرستی وزارت آموزش و پرورش گفت: این خدمات در پایگاههای سلامت و خانههای بهداشت وزارت بهداشت که دارای خدمات دندانپزشکی است ارائه خواهد شد. سایر مناطق شهری که بالای ۲۰ هزار نفر جمعیت دارد طبق تعرفه دولتی مصوب هیئت وزیران خواهد بود و دانش آموزان مناطق شهری بالای ۲۰ هزار نفر جمعیت میتوانند از مراکز جامع خدمات سلامت تحت پوشش وزارت بهداشت مراجعه کنند و این خدمات را مطابق تعرفه دولتی مصوبه هیئت وزیران دریافت کنند.
گودرزی خاطر نشان کرد: خدمات سطح یک خدمات دندانپزشکی پیشگیرانه مانند معاینه، کشیدن، جرم گیری، ترمیم و پر کردن است.
وی با اشاره به اینکه پژوهش هم بخش دیگری از تفاهمنامه وزارت بهداشت و وزارت آموزش و پرورش برای سلامت دهان و دندان دانش آموزان است؛ گفت: در خصوص آخرین وضعیت دهان و دندان دانش آموزان پژوهشهایی صورت خواهد گرفت. آخرین پژوهش ما در این زمینه در سال ۹۵ بود.
منبع: مهر