به گزارش خبرگزاری فارس از مازندران، سعید کیاکجوری صبح امروز به مناسبت هفته دولت در جمع خبرنگاران، اظهار کرد: ادارهکل بنادر و دریانوردی شامل دو بندر فریدونکنار و نوشهر است که حیطه دریانوردی آن از سواحل رامسر شروع شده و تا فرحآباد ساری است.
وی افزود: در سال ۱۴۰۰ و قسمتی از سال ۱۴۰۱ فعالیت در اداره کل بنادر و دریانوردی استان کاهش پیدا کرد اما با اقدامات انجام شده توانستیم بیشترین نرخ رشد فعالیت را بهویژه در سال جاری داشتیم.
مدیرکل بنادر و دریانوردی مازندران بیان کرد: مجموعه افزایش فعالیت تخلیه بارگیری اعم از کالاهای صادراتی و وارداتی در ۵ ماهه امسال حدود ۹۵ درصد نسبت به مدت مشابه قبل افزایش داشت که در بندر نوشهر حدود ۷۶ درصد و در بندر فریدونکنار حدود ۱۷۳ درصد بوده است.
کیاکجوری اضافه داد: دلیل افزایش بارگیری بحث لایروبی است که باتوجه به کاهش تراز آب دریای خزر این موضوع فعالیت ما را به شدت تحت تاثیر قرار داد اما با تمهیداتی که از سال گذشته شروع شد توانستیم کشتیهای بیشتری را جذب کنیم و تمرکز بیشتری روی بحث لایروبی داشته باشیم.
وی با بیان اینکه باتوجه به کاهش تراز آب دریای خزر موضوع لایروبی یکی از مسائل مهم مدنظر بنادر است، تصریح کرد: تمهیداتی که اتخاذ کردیم اعتبار اولیه ۱۰۰ میلیارد تومانی برای لایروبی ۵۰۰هزار مترمکعبی در بندر نوشهر تخصیص دادیم که قرارداد آن منعقد و تجهیز کارگاه انجام شده که امیدواریم کار اجرایی تا یک ماه آینده شروع شود.
مدیرکل بنادر و دریانوردی مازندران اضافه کرد: همچنین اعتبار ۵۰ میلیارد تومانی برای بندر فریدونکنار و لایروبی حدود ۲۵۰ هزار مترمکعبی را در این بندر را در دست اقدام داریم که امیدواریم اوایل زمستان امسال این مهم را اجرایی کنیم.
کیاکجوری درباره موضوع کالاهای متروکه در بنادر، اظهار کرد: این مهم یک موضوع مهمی است که پس از رئیس قوه قضائیه فرآیند خروج کالاها با سرعت بیشتری درحال انجام است و امیدواریم اگر این فرایند ادامه پیدا کند تا یک یا یک و نیم ماه آینده تمامی کالاهای دارای ماندگاری و رسوب بالا کار خروج به انجام برسد.
وی ادامه داد: در راستای سیاست دولت در زمینه توسعه سفرهای دریایی، بعد از سالها توانستیم برای اولین بار با مشارکت بخش خصوصی تفاهمنامهای را با شرکت میزبان منعقد کنیم که منتظر ارائه طرح هستیم تا شناور مسافری استاندارد وارد آبها شود.
مدیرکل بنادر و دریانوردی مازندران با بیان اینکه راه دسترسی به بندر نوشهر نیز در دستور کار است، افزود: درحال حاضر به دلیل اینکه بندر نوشهر ازطریق شهر در احاطه قرار گرفته ورود کامیونهای حامل بار گره شدیدی برای بندر ایجاد میکند با اجرای این پروژه این مشکل ترافیک برای بندر نوشهر برطرف خواهد شد.
کیاکجوری با اشاره به پیشرفت فیزیکی ۸۰درصدی راه دسترسی بندر نوشهر، اظهار کرد: بخش اعظم پروژه مربوط به تملک بوده امیدواریم مابقی تملک انجام شود.
وی ادامه داد: راه دسترسی به بندر نوشهر پروژهای حیاتی است که امیدواریم بتوانیم به سرعت به سرانجام برسانیم.
مدیرکل بنادر و دریانوردی مازندران به قرارداد احداث کارخانه تجهیزات پزشکی و کیتهای آزمایشگاهی اشاره کرد و گفت: اگر این پروژه به سرانجام برسد حدود ۲۵۰ اشتغال بهصورت مستقیم و حدود ۵۰۰ میلیارد تومان سرمایهگذاری دارد که میتواند بخشی از کشورهای خاورمیانه و کشورهای آسیای میانه را تحت پوشش قرار دهد.
کیاکجوری اظهار کرد: موضوع دیگر بحث احداث کارخانه سیلوی غلات در بندر نوشهر است که بالغ بر ۲۰درصد پیشرفت فیزیکی برخوردار است و امیدواریم ظرفیت نگهداری کالا در بندر نوشهر حدود ۳۰هزار تن افزایش میدهد.
وی با اعلام اینکه ۷ پروژه عمرانی با اعتباری بالغ بر هزار میلیارد تومان در دست اقدام داریم، افزود: برج کنترل بندر فریدونکنار انجام شده که آماده افتتاح است.
مدیرکل بنادر و دریانوردی مازندران یادآور شد: تامین برق ساحلی به تجهیزات بندری و شناورها و کشتیهای وارده ازجمله اهداف بندرها است که به کاهش آلودگی محیط زیست کمک میکند.
پایان پیام/۸۶۰۳۴/غ
منبع: فارس