به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس، با وجود اینکه رئیس شورای امنیت سازمان ملل متحد شامگاه گذشته اعلام کرد که جلسه تمدید مأموریت نیروهای حافظ صلح سازمان ملل در جنوب لبنان (یونیفل) به زمان دیگری موکول شده، ولی این جلسه امروز برگزار شد و این طرح امروز تصویب شد.
شبکه خبری الجزیره گزارش داد، شورای امنیت امروز مأموریت نیروهای یونیفل را به مدت یک سال تمدید و تأکید کرد: «ارتش لبنان باید به صورت فعال، دائمی و سریع در جنوب لبنان مستقر شود. اسرائیل هم باید نیروهای ارتش خود را از شمال الغجر و منطقه مجاور خط آبی خارج کند».
شهرک الغجر در حدفاصل اراضی اشغالی فلسطین، لبنان و سوریه قرار دارد. ارتش رژیم صهیونیستی چندی پیش، با نقض قطعنامه ۱۷۰۱، میلههای آهنی مجهز به دوربینهای جاسوسی را در بخش شمالی روستای مرزی الغجر به سمت مناطق آزاد شده، نصب کرد و این شهرک را با قرار دادن سیمهای خاردار و دوربین به محاصره خود درآورد.
الغجر در بخش لبنانی بلندیهای جولان اشغالی واقع شده است. رژیم صهیونیستی از سال ۱۹۶۷، تلاش خود را برای در دست گرفتن این شهرک آغاز کرد و از آن زمان، سلطه سیاسی و نظامی بر این منطقه تغییرات زیادی یافت تا این که اشغالگران در ۱۷ نوامبر ۲۰۱۰ از بخش شمالی این شهرک خارج شدند.
سازمان ملل متحد خط مرزی موسوم به خط آبی را در سال ۲۰۰۰ بین لبنان و فلسطین اشغالی ترسیم کرد. این خط به صورت دقیق با مرزهای رسمی همخوانی ندارد و نیروهای رژیم صهیونیستی بارها تلاش کردهاند از آن عبور کنند. نیروهای حافظ صلح سازمان ملل موسوم به «یونیفل» نیز در امتداد این خطر مستقر هستند.
ژنرال «منیر شحاده» هماهنگکننده دولت لبنان با نیروهای حافظ صلح سازمان ملل متحد، هفدهم مرداده ماه گذشته حین بازدید از خطوط مرزی لبنان و فلسطین اشغالی تاکید کرد این کشور مرزهای موسوم به خط آبی در «مزارع شبعا» اشغالی (جنوب) را به رسمیت نمیشناسد(جزئیات بیشتر).
شورای امنیت بدون هیچ اشاره مستقیمی به تجاوزات رژیم صهیونیستی در این نقطه مرزی، تأکید کرد: تمامی تجاوزات هوایی و زمینی در خط آبی را محکوم میکنیم و از همه طرفها میخواهیم که به تعهدات بینالمللی خود احترام بگذارند. یونیفل به صورت مستقل فعالیت میکند و برای انجام مأموریتهای خود، هیچ نیازی به اجازه قبلی ندارد، بلکه فقط با دولت لبنان هماهنگ خواهد باشد».
شبکه المیادین پیش از این به نقل از منابع دیپلماتیک اخیرا خبر داد بندهایی که به نیروهای یونیفل اجازه اقدام فوری، مستقل و غافلگیرانه بدون هماهنگی با ارتش لبنان را میداده، کماکان از طرح جدید حذف نشده است.
این شبکه لبنانی همچنین گزارش داد که تنها مزیت طرح جدید در مقایسه با طرح گذشته این است که در این طرح به مناطق «الماری» و «الغجر» اشاره شده و از کابینه رژیم صهیونیستی خواسته شده بدون تعلل و با هماهنگی نیروهای یونیفل از مناطق مذکور عقبنشینی کنند.
نماینده آمریکا در شورای امنیت هم ضمن ضمن ابراز خرسندی از این قطعنامه که در آن به نگرانیهای دولت لبنان توجهی نشده است، گفت: قطعنامه امروز تأکیدی بر این است که نیروهای یونیفل میتوانند آزادانه به صورت علنی و مخفی، جابجا شوند. از دولتهای میخواهیم که به صورت کامل به این قطعنامه پایبند باشند.
«جان مراد» نماینده لبنان در شورای امنیت هم گفت که این قطعنامه به صورت کامل، دغدغههای این کشور را لحاظ نکرده است و اشغالگر خواندن حضور رژیم صهیونیستی در خاک لبنان توسط دبیر کل شورای امنیت هم توصیف درستی بود.
شورای امنیت در سال ۱۹۷۸ نیروی حافظ صلح موقت خود را با هدف اطمینان حاصل کردن از عقبنشینی نیروهای رژیم صهیونیستی از خاک لبنان و برقراری مجدد ثبات و امنیت در جنوب و تسلط مجدد ارتش لبنان بر مناطق مذکور تشکیل داد.
بعد از جنگ ۳۳روزه، شورای امنیت تصمیم گرفت مأموریتهای زیرنظر گرفتن اقدامات خصمانه و پایش استقرار نیروهای مسلح لبنان در جنوب و حمایت از آن و همچنین تضمین ورود کمکهای بشردوستانه و اشراف بر بازگشت امن آوارگان را به مأموریتهای یونیفل اضافه کند.
پایان پیام/
منبع: فارس